Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΜήλος: Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο, με "όπλο" την τοπική γαστρονομία

Μήλος: Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο, με “όπλο” την τοπική γαστρονομία

|

Με απόλυτη  επιτυχία στέφθηκε η γαστρονομική εκδήλωση της Μήλου που πραγματοποιήθηκε στο Kitchen Milano στο κέντρο της πόλης της Λομβαρδίας από το Μηλιό σεφ Βασίλη Παπικινό με την αρωγή και σύμπραξη της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου.

Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση και βοήθεια της κυρίας Κυριακής Μπουλασίδου, διευθύντριας του ΕΟΤ ΙΤΑΛΙΑΣ, η οποία είχε επωμιστεί το έργο της οργάνωσης και πρόσκλησης έγκριτων δημοσιογράφων γαστρονομίας και τουρισμού από τα πιο σημαντικά ιταλικά ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα.

Αρωγοί στην όλη διοργάνωση ήταν επίσης πολλοί επιχειρηματίες και  σύλλογοι του νησιού της Μήλου χωρίς τις χορηγίες των οποίων σε χρηματικά ποσά και πρώτες ύλες, η όλη εκδήλωση δεν θα είχε την προβολή και την επιτυχία που σημείωσε .

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία συμμετείχε ενεργά αφού βοήθησε τους δύο σεφ στην παρασκευή ενός τραχανότου με σύγλινο από την Γεωργία Κουτσούκου, καθώς και των παραδοσιακών Μηλέϊκων σκορδολάζανων από τον Βασίλη Παπικινό.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους συμμετείχαν και στην παρασκευή ενός ιδιαίτερου πιάτου “σύλληψη” του Μηλιού σεφ Βασίλη Παπικινού, μία focaccia ελληνικής σαλάτας, ένα πιάτο που έκανε εντύπωση για την απλότητα, την νοστιμιά και την πρωτοτυπία του.

Η Μήλος, λοιπόν, με «όπλο» της την γαστρονομία ταξίδεψε στο Μιλάνο και κέρδισε τις εντυπώσεις μέσα από τους λουκουμάδες κολοκυθιού,,τα σκορδολάζανά της, την στραπατσάδα, τα ντακάκια με την Ξυνομυζηθρα, τη  φάβα με το κύμινο το πορτοκάλι και το καρότο, το χταπόδι με το πετιμέζι και το φασκόμηλο, το χοιρινό με το δενδρολίβανο και το μέλι, το αρνάκι με το λεμόνι τη ρίγανη και το μοσχοκάρυδο, τα εξαιρετικά κατσικίσια τυριά της, το γλυκό κουφέτο, τα “Αχλαδάκια”, τα αμύγδαλα, το παστέλι, το μέλι και τις χαλβαδόπιτές της, αλλά και με τα εξαιρετικά της κρασιά από το τοπικό οινοποιείο .

Η βραδιά χάρη στην φροντίδα των δύο σεφ και της κυρίας Μπουλασίδου κύλησε εξαιρετικά και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για την Μηλέϊκη κουζίνα ήταν μεγάλο, όπως φάνηκε και από τις δεκάδες ερωτήσεις τους για το γαστρονομικό πλούτο και την ιδιαιτερότητα του νησιού.

Φωτογραφήθηκαν όλα τα πιάτα που παρασκευάστηκαν, τα κρασιά, τα τοπικά προϊόντα και οι πρώτες ύλες,  τα οποία αξίζει να αναφερθεί ότι είχαν φθάσει με μεταφορική εταιρεία από το νησί για να διασφαλιστεί η αυθεντική γεύση και ποιότητα που άρμοζε στη βραδιά.

Συγκινητική η συμβολή και τοπικού συλλόγου με παρασκευές παραδοσιακών χειροτεχνημάτων από την γαστρονομική λαογραφική και θρησκευτική παράδοση του νησιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άσκηση Αντιρρύπανσης στο λιμάνι της Μυκόνου, πρόληψη και ετοιμότητα για το θαλάσσιο περιβάλλον

Το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου σε συνεργασία με την εταιρεία «Μετόπη» υλοποίησε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης

Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής Ευρώπης στον τουριστικό κορεσμό για το 2023

Με 117 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο, η περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων καταγράφει τη μεγαλύτερη τουριστική πυκνότητα στην Ευρώπη – Ανάμεσα στους πιο κορεσμένους προορισμούς και η Κρήτη

Η Σαντορίνη «κατακτά» τη Γαλλία μέσα από τις σελίδες του Désirs de Voyages

Στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού πολυτελούς τουρισμού η Σαντορίνη – Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στην αύρα, τη γαστρονομία και το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου στηρίζει την παραμονή των Κούρων του Φλεριού στο φυσικό τους περιβάλλον

Κατηγορηματικά αντίθετη στη μεταφορά των Κούρων στην υπό κατασκευή «Νησίδα Μουσείων» η Ένωση Ξενοδόχων – Επιστολή συμπαράστασης στον Σύλλογο Μελάνων λίγο πριν το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Κορυφαίες τάσεις στον σχεδιασμό κουλοχέρηδων το 2025 στο Casino VegasHero

Η αφήγηση, ο οπτικός σχεδιασμός και η ηχητική εμπειρία επανακαθορίζουν την ψυχαγωγία στα διαδικτυακά καζίνο – Η πρωτοπορία του VegasHero το 2025.

Στην Πλάκα ξανά: 7η αυτοψία και 32η συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία των παραλιών της Νάξου

Οι ενεργοί πολίτες της Νάξου επιστρέφουν στην Πλάκα την Παρασκευή 11 Ιουλίου, για μια ακόμη αυτοψία και την 32η συνέλευσή τους, εν μέσω καταγγελιών για ανεξέλεγκτες καταπατήσεις, περιβαλλοντική υποβάθμιση και αδράνεια των αρχών.

Μητρόπολη Παροναξίας: Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στην Νάξο

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 θα πραγματοποιηθεί με ευλάβεια η επίσημη υποδοχή αποτμήματος του λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτισσας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου.

Αιμοδοσία Ιουλίου στη Νάξο: Όταν η προσφορά γίνεται ζωή (πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου» καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα σειρά αιμοδοσιών, δίνοντας το πιο πολύτιμο δώρο — το αίμα τους.

Σύρος: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά στο Ενυδρείο Κινίου

Γνωριμία με το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μέσα από ξενάγηση και βιωματική εμπειρία – Εκδηλώσεις στις 23 και 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο