Το μεγάλο όπλο των νησιών μας, εδώ στις Κυκλάδες είναι το χαμόγελο, η φιλοξενία και το φαγητό… Με αγνά τοπικά προϊόντα και με την παράδοση χρόνων να αποτελεί τη βάση για την ανάδειξη της κουζίνας του Αιγαίου… Καλές οι παραλίες, ακόμη καλύτερη η θάλασσα και τα χωριά, όμως τα νησιά είναι οι άνθρωποι.. Και όταν μπαίνουν στην κουζίνα, κάνουν θαύματα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα νησιά… Πόσο μάλλον στην Μήλο, που κουβαλάει τη δική της παράδοση…
Ένας από τους σεφ της νέας γενιάς, είναι ο Βασίλης Παπικινός, ο οποίος χθες και σήμερα βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με όλη την ομάδα του “Delicious Milos- a trip to taste”* με σκοπό να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μηλέικη κουζίνα. Και στο πλευρό του βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μήλου, Εμμανουήλ Μικέλης… Δεν ξέρουμε εάν βοήθησε στη προετοιμασία των εδεσμάτων, σίγορα όμως πήρε κι αυτός μία γεύση…
Η παρουσίαση έγινε στο γνωστό – για το κοινό του Πειραιά και της Αθήνας – “Shakespeare in Love” (στεγάζεται σε ένα υπέροχο πετρόκτιστο κτίριο του 1897, σε ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό χώρο) και όπως είναι κατανοητό όπου υπάρχει … έρωτας, υπάρχει και φαγητό…
Για το βράδυ της Παρασκευής ο σεφ του Shakespeare in Love Χρήστος Παπαγεωργίου είχε δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στο πανέμορφο νησί της Μήλου: τοματίνια με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και ξινομυζήθρα, τοματοκεφτέδες με ξαλμηρισμένο μπακαλιάρο και αγιολί σκόρδου, κριθαράκι βρασμένο σε νερό ντομάτας και μαριναρισμένο φιλέτο αρνιού σε μπελτέ, ένα σουφλέ κίτρινης κολοκύθας με μανούρα και κουφέτο για το τέλος
Και σήμερα το πρωί ανέλαβε δράση ο Βασίλης Πιπικίνος. Μπήκε στην κουζίνα για να μαγειρέψει όλες τις τρομερές μηλέικες λιχουδιές! Αποτέλεσμα; Ανοιχτός μπουφές με πιταράκια και φλαουνάκια, λαδένια, ρεβυθάδα με μπελτέ, κολοκυθόπιτα αλμυρή, ντόπιο ξερό λαδοτύρι, σκοτύρι και ένα σωρό ακόμα παραδοσιακά μηλέικα εδέσματα.
Και διαβάζουμε τη αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Μήλου:
Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr
Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…