Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΜήλος: Γευστικούς "οργασμούς" πρόσφεραν οι Μήλιοι σεφ στους Ιταλούς

Μήλος: Γευστικούς “οργασμούς” πρόσφεραν οι Μήλιοι σεφ στους Ιταλούς

|

Η κουζίνα της Μήλου τα πήγε θαυμάσια στις “εξετάσεις” που έδωσε επί ιταλικού εδάφους (BIT 2020) και όπως φαίνεται θα υπάρχει και συνέχεια με ανταλλαγές σεφ και τεχνογνωσίας (φωτο)  

Γεύσεις Μήλου αλλά και τεχνοτροπία από Μήλιους σεφ γεύτηκαν οι κάτοικοι του Μιλάνου, την 8η Φεβρουαρίου όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτιο ενημέρωσης που φέρει την υπογραφή των Δημήτρης Μωραΐτης (δημοτικός σύμβουλος) & Βασίλης Παπικινός (σεφ «Κυκλαδίτικη Κουζίνα Αλευρόμυλος») με την ευκαιρία της παρουσίας που είχε η Μήλος στην διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου… και οι εντυπώσεις των μετρ του φαγητού, των Μιλανέζων δηλαδή εξαιρετικές… Μάλιστα, όπως διαβάζουμε αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο να έχουμε … ανταλλαγή και Ιταλούς σεφ να έρθουν στη Μήλο. Λέτε; Ολο και καλύτερα για την πανέμορφη Μήλο, στις Δυτικές Κυκλάδες 

«Στις 08/02/2020, στον εστιατόριο πολυχώρο «Preso Milano» στη via Paolo Sarpi, η κουζίνα της Μήλου έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα από ένα 12ωρο!!! συνεχές μαγείρεμα μπροστά σε ένα ιδιαίτερο κοινό σημαντικών δημοσιογράφων μαγειρικής, ιστοσελίδων αλλά και Ιταλών ειδικευμένων στην γαστρονομία. Κοινό στοιχείο όλων, ήταν η αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα.

Η αποδοχή μας, ήταν ομολογουμένως θερμότατη και πέρα από κάθε αισιόδοξη προσδοκία με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά αφού αρκετοί από τους συμμετέχοντες επέλεξαν για το ερχόμενο καλοκαίρι, την Μήλο, ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Απόρροια της ενέργειας αυτής, τα δεκάδες εγκωμιαστικά άρθρα, οι αναφορές και οι φωτογραφίες μέσα από δημόσιες αναρτήσεις από την επόμενη κιόλας μέρα της εκδήλωσης.

Παρούσα στην εκδήλωση και η έπαρχος Μήλου, κ. Έλλη Χωριανοπούλου η οποία, ούσα άκρως εντυπωσιασμένη, μετέφερε την ατμόσφαιρα, την πραγματοποίηση και τα αποτελέσματα της εκδήλωσης στον προϊστάμενο της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, ο οποίος ευρισκόταν στο Μιλάνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης BIT 2020.

bit2020 milos milano7

Η επιτυχημένη αυτή ενέργεια ήταν απόρροια της αγάπης μας για το νησί και την γαστρονομία του και  πραγματοποιήθηκε από τον Βασίλη Παπικινό και τον Δημήτρη Μωραΐτη, και τους επί χρόνια φίλους της Μήλου, Serena Borghessi και Massimo Merolla από το Μιλάνο. Αρωγοί στο όλο εγχείρημα από αρχής μέχρι τέλους, οι κάτωθι επαγγελματίες :

Santa Maria resort and spa milos ( Ξυδούς Ηλίας ) /  Small Islands ( Φωτεινός Λεωνίδας ) / Artemis Φούρνος  (Μαλλης Ιωάννης ) / “Γρηγόρης” Μικρογεύματα / Μικρός Απόπλους ( Ξηντάρας Λεωνίδας, Χατζηιωαννήδης Στάθης ) /  Xydous Oil  (Ξυδούς Ανδρέας ) /  Artemis Deluxe Rooms (Βήχος Αντώνης ) / Volcano Luxury Suites (Τσερώνη Στέλλα) / Milos Adventures (Ξενάκης Νικόλαος) / Φαρμακείο Μαρτάκη (Μαρτάκης Γεώργιος ) /  Kostantakis Winery & Residence τους οποίους αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  για ακόμη μια φορά δημοσία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε ήδη πρόταση να πραγματοποιηθεί ανάλογη γαστρονομική εκδήλωση στο Μιλάνο, με το πέρας της τουριστικής περιόδου και πιο συγκεκριμένα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με μεγάλη μας χαρά αποδεχθήκαμε, και γι αυτό τον λόγο, καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ενεργά και με φυσική παρουσία, να μας ενημερώσει ώστε να πλαισιώσει αυτή την ενέργεια που ως απώτερο σκοπό έχει την γαστρονομική προβολή και ανάδειξη του νησιού μας στην αγορά της Ιταλίας, η οποία αυτή την στιγμή, αποτελεί σταθερά την μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα αποκαλούμενη και ως “δεξαμενή” επισκεπτών στο νησί μας.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση