Το NaxosPress προτείνει για σήμερα την… παραδοσιακή ζαμπονοτυρόπιττα από τα χεράκια της ειδικού ….
Με ελάχιστα υλικά και σε ακόμη πιο ελάχιστο χρόνο φτιάχνουμε μια νοστιμότατη ζαμπονοτυρόπιττα!
Ας ξεκινήσουμε!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε
300 γραμμάρια φέτες ζαμπόν
300 γραμμάρια τυρί του τοστ
3 αυγά
½ ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φύλλο σφολιάτας
Τρόπος παρασκευής
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το τυρί και τα απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίσουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το ζαμπόν και το τυρί. Φροντίζουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε ή αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, χαράζουμε την πίττα μας και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά).
Καλή επιτυχία!