Συμπόσιο κρασιού στη Νάξο; Ναι, γιατί όχι.. Το έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει…
Είναι δυνατόν στην πατρίδα του Διόνυσου να μην έχει κυρίαρχο ρόλο το καλό κρασί;
Ε έρχεται μία ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, με σκοπό να αναδείξει το κρασί της Νάξου και κυρίως να το προβάλλει με τον σωστό τρόπο.
Οπότε; Το προσεχές Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε έναν από τους ωραιότερους χώρους της Νάξου σε επίπεδο Εστίασης, το Avaton στην ταράτσα της πάλαι ποτέ Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί Wine Symposium.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το κρασί της Νάξου μέσα από την δράση τριών οινοποιών του νησιού αλλά και να γευτούν γεύσεις και αρώματα οίνου που θα έρθουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά, η Κρήτη, η Ικαρία αλλά και άλλες περιοχές
Κι όχι μόνο. Γιατί όταν υπάρχει το κρασί, τότε οφείλει να το συνοδεύσουν τα πλούσια τοπικά προϊόντα της Νάξου. Από ποικιλίες τυριών (σ.σ. τρία τυροκομεία θα δώσουν το “παρών”) και αλλαντικών έως το Κίτρο αλλά και άλλα προϊόντα.
Υψηλοί καλεσμένοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια μεταφέροντας εμπειρίες και γνώσεις γύρω από το κρασί ενώ όπως μας ενημέρωσε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την όλη δράση “είναι δυνατόν να είμαστε στο νησί του Διόνυσου και να μην αναδεικνύουμε το κρασί μας; Ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε”
Όσο για το όνομα της εκδήλωσης; “Μεθύρες”, τα πιθάρια όπου οι παππούδες μας διατηρούσαν λάδι και κρασί. Και η Νάξος είχε την πολυτέλεια να έχει και από τα δύο…
Οπότε; Σάββατο απόγευμα οι δρόμοι οδηγούν στο Κάστρο…
Δείτε την σχετική πρόσκληση.