Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΚυκλάδες: Τα 17 βραβευμένα εστιατόρια για το 2018

Κυκλάδες: Τα 17 βραβευμένα εστιατόρια για το 2018

|

Με άρωμα Αμοργού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (05/03) το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας – Ποιο το βασικό σύνθημα και ποια ήταν τα εστιατόρια των Κυκλάδων που βραβεύτηκαν ως τα καλύτερα για το 2018

Με άρωμα … Αμοργού έστω κι εάν δεν πήρε βραβείο για εστιατόριο που βρίσκεται στο νησί, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (05/03) το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας… Και μάλιστα στο Μέγαρο Μουσικής. Βασικό σύνθημα της εκδήλωσης “Greek taste beyond borders”  και στόχος του συνεδρίου η ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και η εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας σε Παγκόσμιο επίπεδο… Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2019 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε επίπεδο … Γαστρονομίας, οπότε λογικό είναι να υπάρχει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον… Παράλληλα, είχαμε την βράβευση των καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2018 μέσα από ψηφοφορία του κοινού και στον θεσμό βραβείων ποιότητας & γεύσης «Estiatoria.gr Premium Awards 2018»… Και εκεί οι Κυκλάδες είχαν την τιμητική τους με ουκ ολίγα εστιατόρια κυρίως από Σαντορίνη – Μύκονο ενώ και πάλι η Νάξος ήταν απούσα… Αντίθετα, υπάρχουν έμμεσα οι Μικρές Κυκλάδες μέσω του εστιατορίου «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»….

Συνέδριο και πρεσβευτές

Το πρώτο μέρος λοιπόν είχε να κάνει με το Συνέδριο όπου το παρών έδωσαν Αμοργιανοί που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό όπως η Ιωάννα Συνοδινού (Pension & Restaurant Askas) και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου (Aegialis Hotel & Spa). Το «παρών» επίσης έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες από 50 χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα. Μεταξύ αυτών  ο Ρώσος Leonid Gelibterman, μια ισχυρή αναγνωρισμένη προσωπικότητα ειδικού συμβούλου του παγκόσμιου network της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος και πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

– Η παραδοσιακή κουζίνα στην Ελλάδα και στον κόσμο

– Ο τρόπος ζωής μας συνυφασμένος με την ελληνική γεύση και διατροφή

– Premium προϊόντα, νεοεμφανιζόμενα προϊόντα με προοπτική και πλούτος της ελληνικής γης

– Γαστρονομικός τουρισμός και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών (προτάσεις βελτίωσης και ιδανικά πρότυπα)

– Η υπεροχή των ελληνικών προϊόντων & σύγχρονο marketing & branding

– Οίνος, ζύθος, αποστάγματα τα δυνατά “όπλα” της γαστρονομίας μας.

– Ελληνική γαστρονομία και η θέση της παγκοσμίως

– Social media και ελληνικό brand

– Όραμα και μέλλον της γαστρονομίας

Στο τέλος του συνεδρίου βραβεύτηκαν και ονομάστηκαν “Greek Taste Gold Ambassadors” δέκα καταξιωμένοι άνθρωποι του γαστρονομικού χώρου και ξεχωρίσαμε τους Ντίνα Νικολάου, Άρη Τσανακλίδη, Βαγγέλη Δρίσκα, Γιάννη Στανίστα και Λούι Καψαλά.

Τιμή σε εστιατόρια

Όμως όπως αναφέραμε και νωρίτερα, είχαμε και την βράβευση των καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2018. Βράβευση που έγινε μέσω ψηφοφορίας του κοινού και στον θεσμό βραβείων ποιότητας & γεύσης «Estiatoria.gr Premium Awards 2018»… Και οι Κυκλάδες; Δεκαεπτά εστιατόρια βραβεύτηκαν… Εντάξει για Σαντορίνη και Μύκονο το περιμέναμε… Από εκεί και πέρα, είδαμε να βραβεύονται από Πάρο, Σίφνο και Σύρο ενώ οι Μικρές Κυκλάδες είχαν την τιμητική τους μέσω του εστιατορίου «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» που βρίσκεται μεν στην Αθήνα αλλά είναι ιδιοκτησίας επιχειρηματία από τις Μικρές Κυκλάδες… Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουμε τρία μόλις εστιατόρια που έχουν ειδίκευση στο ψάρι, βρήκαμε ένα all day café (!!!) ενώ σε επίπεδο Ελληνικής κουζίνας είχαμε ουσιαστικά πέντε εστιατόρια…

Ας δούμε την σχετική λίστα….

ALATI RESTAURANT VEDEMA – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – SEAFOOD

AROMA AVLIS FOOD & WINE – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – MODERN GREEK – MEDITERRANEAN CUISINE

CASA DI TE – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

CAYENNE RESTAURANT ART GALLERY – ΣΙΦΝΟΣ – ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

FINO  – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

HOME ALL DAY CAFE – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ALL DAY CAFÉ

INTERNI – MYKONOS – ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ

KUZINA – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ FUSION ΚΟΥΖΙΝΑ

NEW REMEZZO – ΜΥΚΟΝΟΣ – INTERNATIONAL CUISINE

PASAJI – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ

SABBIA NERA – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

SUNSET TAVERNA – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – SEAFOOD

WET STORIES – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – BEACH BAR RESTAURANT

ΑΛΛΟΥ ΓΥΑΛΟΥ – ΣΥΡΟΣ – SEAFOOD

ΕΛΑΙΩΝΑΣ RESTAURANT  –  ΠΑΡΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΛΕΥΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ  – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ  – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ  – ΑΘΗΝΑ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από την Ιωάννα Συνοδινού (amorgosnews.gr)

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Η ώρα της κάλπης, ποιοι είναι υποψήφιοι (πίνακες)

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 διεξάγονται οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και την Ομοσπονδία – Δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη με συμβολική καταβολή 5€

Συνάντηση Βρούτση – Αθανασίου για τις αθλητικές υποδομές της Σύρου, διήμερη επίσκεψη του Υπουργού στο νησί

Κρίσιμες παρεμβάσεις για την επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου και του προπονητηρίου στη Βάρη στο επίκεντρο της συνάντησης – Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού στη Σύρο άμεσα (31/05 - 01/06) για επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων

Πάρος: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στο κρουαζιερόπλοιο «National Geographic Orion»

Το διεθνούς φήμης πλοίο εξερεύνησης θα επισκεφθεί την Πάρο συνολικά 11 φορές εντός του 2025, ενισχύοντας την εικόνα του νησιού ως αυθεντικού και εναλλακτικού προορισμού

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Ιερό Ναό Φιλοτίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος τέλεσε την ακολουθία της Αγρυπνίας και ευλόγησε το εκκλησίασμα στην Ορεινή Νάξο

ΑΟ Θήρας: Ο Ματτέο Φρέσκι παραμένει στον πάγκο και για τη σεζόν 2025-2026

Η διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Ιταλό προπονητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του συμβολή στην αγωνιστική επιτυχία

ΠΟΞ – Σαντορίνη: 6ο Περιφερειακό Συνέδριο και ο Τουρισμός στο σταυροδρόμι της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας

Στις 4 Ιουνίου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου συναντώνται στα Φηρά για να συζητήσουν το μέλλον του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο

+πλεύση 2025: Ένας διάπλους ζωής και ελπίδας στα ακριτικά νησιά

Ιατρικές εξετάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, έργα υποδομής και υποτροφίες σε μαθητές από 8 νησιά του Αιγαίου – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 11ος Διάπλους της +πλεύσης

Κέα – “Sea You There”: Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Κορησσία

Εθελοντική δράση «Sea You There» στην Κορησσία Κέας την Τρίτη 4 Ιουνίου! Καθαρισμός παραλίας, παιδικές δραστηριότητες, μουσική, χορός και διαγωνισμοί για όλους!

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει τη χειμερινή Ελλάδα του 2025

Η Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Αγώνων «Μιλάνο – Κορτίνα 2026» περνά από 41 ελληνικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα και τη δυναμική του χειμερινού τουρισμού

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.