Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΚυκλάδες: Με άρωμα Νάξου (Γιάννης Βάσιλας) το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι

Κυκλάδες: Με άρωμα Νάξου (Γιάννης Βάσιλας) το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι

|

Στις 30 Νοεμβρίου, η Mastercard, Χορηγός Ανεκτίμητης Γαστρονομικής Εμπειρίας, και ο Γαστρονόμος, πραγματοποίησαν ένα μοναδικό χειμερινό «ταξίδι» στις Κυκλάδες, μέσα από παραδοσιακές γεύσεις και ανεκτίμητες ιστορίες – Δημιουργοί οι δημιούργησαν οι Αντωνία Ζάρπα Τήνος), Γιάννης Βάσιλας (Νάξος) και Λίνα Φουρνιστάκη (Σύρος)

Το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι με επιβάτες κατόχους της κάρτας Mastercard® είχε προορισμό τις Κυκλάδες. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενήθηκαν προϊόντα και μάγειρες από τρία κυκλαδονήσια ενώ «στρώθηκε» το ωραιότερο τραπέζι για τους καλεσμένους της Mastercard.

Με εισιτήριό τους κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με την κάρτα Mastercard® 40 τυχεροί – καλεσμένοι περιπλανήθηκαν «γαστρονομικά»  στις Κυκλάδες του χειμώνα καλεσμένοι της συντακτικής ομάδας του Γαστρονόμου και guests τρεις εκλεκτούς μάγειρες από την Τήνο, τη Σύρο και τη Νάξο, άξιους πρεσβευτές της γαστρονομίας του τόπου τους.

Η Αντωνία Ζάρπα από το περίφημο Θαλασσάκι στα Υστέρνια της Τήνου, η Λίνα Φουρνιστάκη από την αρχοντική Σύρο και τα εστιατόρια Αλλού Γυαλού και Οno Concept και ο Γιάννης Βάσιλας από την Αξιώτισσα, το καλύτερο εστιατόριο της Νάξου παρουσίασαν στους καλεσμένους τις αυθεντικές γεύσεις των νησιών τους και γέμισαν γεύσεις και μυρωδιές το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τα πυκνά, μεστά καλούδια τους.

Οι καλεσμένοι είχαν μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που περιλάμβανε ζωντανή εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών, έκθεση τοπικών προϊόντων που παρουσίασε  η δημοσιογράφος, ερευνήτρια και ειδική γευσιγνώστρια του Γαστρονόμου Νικολέτα Μακρυωνίτου και ένα τραπέζι γεμάτο κυκλαδίτικους μεζέδες  που επιμελήθηκαν οι επίτιμοι καλεσμένοι μάγειρες.

Μαζί τους βρέθηκε και ο καλύτερος Έλληνας σομελιέ για το 2019 Άρης Σκλαβενίτης, που μίλησε για τα κρασιά των Κυκλάδων.

Αυτό  ήταν το  πρώτο ταξίδι στις  γαστρονομικές εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας που διοργανώνει το περιοδικό Γαστρονόμος για τη Mastercard. Επόμενη στάση η Μικρά Ασία και τα μυστικά της και το 2019 θα ολοκληρωθεί με ένα ταξίδι στον χρόνο όπου οι καλεσμένοι θα ζήσουν την αίγλη και την τέχνη του φαγητού της παλιάς Αθήνας. 

 Με πληροφορίες από τον Γαστρονόμο της Καθημερινής 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουριστικές αφίξεις: Που κέρδισε και που έχασε η Ελλάδα

Ανεβασμένη συνολικά η κίνηση τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Πού κινήθηκαν τα ποσοστά στην Ελλάδα σε σχέση με μεγάλους αλλά και μικρότερους ανταγωνιστές. Οι τάσεις και οι παράμετροι που οδήγησαν τη ζήτηση.

Μουσείο Μπενάκη: Εγκαινιάζεται η έκθεση «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους»

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η έκθεση αποτελεί μέρος της Πράξης «Οι Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και η Σύγχρονη Δημιουργία»

Σαντορίνη – ΙΜΠΗΣ: Γεωλογική ξενάγηση στη Νέα Καμένη και την καλδέρα της Σαντορίνης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024. Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

ΣΥΡΙΖΑ – Κυκλάδες: Ομαδική αποχώρηση μελών από την Νομαρχιακή Επιτροπή

Δήλωση αποχώρησης κομματικών αιρετών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού Κυκλάδων

Νάξος – Αγγίδια: Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή σε Βόλο – Πήλιο και Οσιος Λουκάς (πρόγραμμα)

Η πρωτοχρονιάτικη εκδρομή από τα μέλη του Συλλόγου Αγγιδιωτών "Ο Αγιος Χαράλαμπος" (πρόγραμμα)

Δονούσα: Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν περισσότερες προσεγγίσεις του “Σκοπελίτη”

Επιστολή από τους επαγγελματίες της Δονούσας για το γεγονός ότι ο "Σκοπελίτης" έχει λιγότερες προσεγγίσεις στο νησί τους σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία νησιά (Ηρακλειά – Κουφονήσι – Σχοινούσα) των Μικρών Κυκλάδων..

Θησέας Κυκλάδων: Διαδικτυακά Εργαστήρια με κεντρικό θέμα τα όρια

Στόχος των εργαστηρίων είναι η κατανόηση της σημασίας των ορίων, που αποτελούν μέρος των θεμελίων πάνω στα οποία χτίζονται οι σχέσεις γονέων – παιδιών

Μύκονος: Αδεια για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου

Ελλάδα: Εφυγε από τη ζωή ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Μιχάλης Γκανάς - Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

Νάξος: Οταν ο Lennart Neubauer βρέθηκε …δίπλα στον “Σκοπελίτη”

Ο πρωταθλητής κόσμου στο windsurfing, Lennart Neubauer σε ... κόντρα με το Express Skopelitis

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Νάξος – Μέλανες: Για πρώτη φορά έχουμε τη διοργάνωση “Γιορτή Λαδιού”

Πότε και που θα διοργανωθεί η γιορτή λαδιού στη Νάξο