Με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Liostasi Hotel & Suites στη Νέα Ελληνική Κουζίνα
Με έναν από τους πλέον επιφανείς σεφ της νεώτερης γενιάς, τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το φετινό γαστρονομικό αφιέρωμα «New Greek Cuisine @ Liostasi» στην Ίο. Με αυτήν τη διοργάνωση το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια να φέρνει στην Ίο μερικούς από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου ένα μενού γευσιγνωσίας που σχεδίασε ο κ. Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου CTC, ειδικά για το Liostasi.
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μετά τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη Λιάκο και Άνταμ Κοντοβά θα υποδεχτούμε στις 9 Σεπτεμβρίου και τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο Λιοστάσι», τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Έτσι ολοκληρώνεται για εμάς μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με την απονομή του Χρυσού Σκούφου στο εστιατόριό μας Grandma’s και στην ομάδα του executive chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ήδη σχεδιάζουμε για το 2020 τις επόμενες κινήσεις μας, προκειμένου να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο το ξενοδοχείο μας και την Ίο ως κέντρο της ποιοτικής κυκλαδίτικης και ελληνικής κουζίνας.»
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο κ. Τσιοτίνης διαθέτει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Έτσι θήτευσε στο πλάι μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot. Το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική καθώς αντιμετωπίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, τον οποίο γεμίζει με χρώματα και γεύσεις. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους καλεσμένους του, όπως αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά.
Το menu dégustation που θα παρουσιάσει ο κ. Τσιοτίνης στο Liostasi αποτελείται από πέντε πιάτα με έμφαση κυρίως στη θάλασσα. Η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με τη βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Μετά την καλαμαράδα ακολουθεί ο μπακαλιάρος φρικασέ με ξινόγαλο, baby μαρούλι και χαβιάρι ρέγγας. Η επιλογή σε κρέας είναι το αρνάκι με μελιτζάνα και τραχανά, ενώ το μενού ολοκληρώνεται με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, την οποία συνοδεύουν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαουρτιού και βιολέτας.
Κρατήσεις για τη γαστρονομική βραδιά της 9ης Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22860 92140 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (reservations@grandmasrestaurant.gr).
Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites (www.liostasi.gr), το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες και τη συγκλονιστική θέα. Το Grandma’s, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Οι εξαιρετικές παραλίες και τα αξιοθέατα της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.
Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Μετά την πρόσφατη επέκτασή του το spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.