Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΙος - Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ιος – Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

|

Με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Liostasi Hotel & Suites στη Νέα Ελληνική Κουζίνα

Με έναν από τους πλέον επιφανείς σεφ της νεώτερης γενιάς, τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το φετινό γαστρονομικό αφιέρωμα «New Greek Cuisine @ Liostasi» στην Ίο. Με αυτήν τη διοργάνωση το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια να φέρνει στην Ίο μερικούς από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου ένα μενού γευσιγνωσίας που σχεδίασε ο κ. Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου CTC, ειδικά για το Liostasi.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μετά τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη Λιάκο και Άνταμ Κοντοβά θα υποδεχτούμε στις 9 Σεπτεμβρίου και τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο Λιοστάσι», τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Έτσι ολοκληρώνεται για εμάς μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με την απονομή του Χρυσού Σκούφου στο εστιατόριό μας Grandmas και στην ομάδα του executive chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ήδη σχεδιάζουμε για το 2020 τις επόμενες κινήσεις μας, προκειμένου να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο το ξενοδοχείο μας και την Ίο ως κέντρο της ποιοτικής κυκλαδίτικης και ελληνικής κουζίνας.»

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο κ. Τσιοτίνης διαθέτει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Έτσι θήτευσε στο πλάι μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot. Το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική καθώς αντιμετωπίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, τον οποίο γεμίζει με χρώματα και γεύσεις. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους καλεσμένους του, όπως αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά.

Το menu dégustation που θα παρουσιάσει ο κ. Τσιοτίνης στο Liostasi αποτελείται από πέντε πιάτα με έμφαση κυρίως στη θάλασσα. Η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με τη βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Μετά την καλαμαράδα ακολουθεί ο μπακαλιάρος φρικασέ με ξινόγαλο, baby μαρούλι και χαβιάρι ρέγγας. Η επιλογή σε κρέας είναι το αρνάκι με μελιτζάνα και τραχανά, ενώ το μενού ολοκληρώνεται  με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, την οποία συνοδεύουν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαουρτιού και βιολέτας.

Κρατήσεις για τη γαστρονομική βραδιά της 9ης Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22860 92140 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (reservations@grandmasrestaurant.gr).

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites (www.liostasi.gr), το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες και τη συγκλονιστική θέα. Το Grandmas, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Οι εξαιρετικές παραλίες και τα αξιοθέατα της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Μετά την πρόσφατη επέκτασή του το spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου: Στηρίζει τη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου για τους Κούρους του Φλεριού

Με δημόσια τοποθέτησή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», τονίζοντας τη σημασία διατήρησης των μνημείων στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!