Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΙος - Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ιος – Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

|

Με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Liostasi Hotel & Suites στη Νέα Ελληνική Κουζίνα

Με έναν από τους πλέον επιφανείς σεφ της νεώτερης γενιάς, τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το φετινό γαστρονομικό αφιέρωμα «New Greek Cuisine @ Liostasi» στην Ίο. Με αυτήν τη διοργάνωση το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια να φέρνει στην Ίο μερικούς από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου ένα μενού γευσιγνωσίας που σχεδίασε ο κ. Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου CTC, ειδικά για το Liostasi.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μετά τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη Λιάκο και Άνταμ Κοντοβά θα υποδεχτούμε στις 9 Σεπτεμβρίου και τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο Λιοστάσι», τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Έτσι ολοκληρώνεται για εμάς μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με την απονομή του Χρυσού Σκούφου στο εστιατόριό μας Grandmas και στην ομάδα του executive chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ήδη σχεδιάζουμε για το 2020 τις επόμενες κινήσεις μας, προκειμένου να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο το ξενοδοχείο μας και την Ίο ως κέντρο της ποιοτικής κυκλαδίτικης και ελληνικής κουζίνας.»

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο κ. Τσιοτίνης διαθέτει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Έτσι θήτευσε στο πλάι μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot. Το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική καθώς αντιμετωπίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, τον οποίο γεμίζει με χρώματα και γεύσεις. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους καλεσμένους του, όπως αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά.

Το menu dégustation που θα παρουσιάσει ο κ. Τσιοτίνης στο Liostasi αποτελείται από πέντε πιάτα με έμφαση κυρίως στη θάλασσα. Η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με τη βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Μετά την καλαμαράδα ακολουθεί ο μπακαλιάρος φρικασέ με ξινόγαλο, baby μαρούλι και χαβιάρι ρέγγας. Η επιλογή σε κρέας είναι το αρνάκι με μελιτζάνα και τραχανά, ενώ το μενού ολοκληρώνεται  με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, την οποία συνοδεύουν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαουρτιού και βιολέτας.

Κρατήσεις για τη γαστρονομική βραδιά της 9ης Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22860 92140 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (reservations@grandmasrestaurant.gr).

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites (www.liostasi.gr), το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες και τη συγκλονιστική θέα. Το Grandmas, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Οι εξαιρετικές παραλίες και τα αξιοθέατα της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Μετά την πρόσφατη επέκτασή του το spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ένα πολύχρωμο βαν στη Νάξο μας ψιθυρίζει… ζωή!

Μια τυχαία συνάντηση στο πάρκινγκ της Χώρας έγινε αφορμή για βαθύτερο στοχασμό – ένα αυτοκίνητο ζωγραφισμένο με αγάπη, όνειρα και οικολογικά μηνύματα, υπενθυμίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα στους δρόμους μας.

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας

Χαρακτηριστικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας με συκωτάκια κότας (ή άλλα υλικά, όπως γλυκάδια, λουκάνικα, αλλαντικά, τα Rigatoni alla romana είναι το αγαπημένο κυριακάτικο ή γιορτινό φαγητό στα τραπέζια της Ρώμης

Νάξος – Καστράκι: Ενοικιάζεται 1ος όροφος σε διώροφη κατοικία

Αγγελία σε περιοχή της Νάξου - Τι προσφέρει, ποιο το κόστος

Ελλάδα: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Γαλανός (video)

Τον τελευταίο χρόνο έδωσε μάχη με τον καρκίνο - Το κινηματογραφικό ξεκίνημα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η καθιέρωση ως ζεν πρεμιέ και οι πιο σημαντικοί ρόλοι στο θέατρο και την τηλεόραση

Γιατί οι παίκτες επιλέγουν κουλοχέρηδες με ομαδικές πληρωμές. Η γνώμη των ειδικών του καζίνο Cadoola

Οι κλαστερ πληρωμές βασίζονται σε σύμβολα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Για να λάβετε πληρωμή, πρέπει να σχηματιστεί μια ομάδα από ίδια σύμβολα στο πεδίο

Απόλλωνας Νάξου: Περίπατος, καθαρισμός και ανησυχίες για τη διαχείριση του νερού

Πολίτες και εθελοντές συναντήθηκαν στον όρμο για να περπατήσουν, να καθαρίσουν και να καταγράψουν ερωτήματα για την προστασία του τόπου τους

Λειψυδρία SOS: Στην 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς τον κίνδυνο ανεπάρκειας νερού

Λειψυδρία SOS: Στην 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς τον κίνδυνο ανεπάρκειας νερού - Ο παράγοντας τουρισμός και η υπέρογκη αρδευτική δαπάνη

Νάξος – Λυώνας: Περίφραξη «αποκλεισμού» ανάβει φωτιές στην τοπική κοινωνία

Έντονες αντιδράσεις από κατοίκους, επαγγελματίες και τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Μουστάκη για την αιφνιδιαστική απόφαση του Δήμου – Παρούσα η αστυνομία κατά την τοποθέτηση

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό