Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΙος - Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ιος – Liostasi Hotel & Suites: Αυλαία με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

|

Με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Liostasi Hotel & Suites στη Νέα Ελληνική Κουζίνα

Με έναν από τους πλέον επιφανείς σεφ της νεώτερης γενιάς, τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου το φετινό γαστρονομικό αφιέρωμα «New Greek Cuisine @ Liostasi» στην Ίο. Με αυτήν τη διοργάνωση το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια να φέρνει στην Ίο μερικούς από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου ένα μενού γευσιγνωσίας που σχεδίασε ο κ. Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου CTC, ειδικά για το Liostasi.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μετά τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη Λιάκο και Άνταμ Κοντοβά θα υποδεχτούμε στις 9 Σεπτεμβρίου και τον κ. Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο Λιοστάσι», τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Έτσι ολοκληρώνεται για εμάς μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με την απονομή του Χρυσού Σκούφου στο εστιατόριό μας Grandmas και στην ομάδα του executive chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ήδη σχεδιάζουμε για το 2020 τις επόμενες κινήσεις μας, προκειμένου να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο το ξενοδοχείο μας και την Ίο ως κέντρο της ποιοτικής κυκλαδίτικης και ελληνικής κουζίνας.»

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο κ. Τσιοτίνης διαθέτει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Έτσι θήτευσε στο πλάι μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot. Το πιάτο «Ρίζες της Ελλάδας» του χάρισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική καθώς αντιμετωπίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, τον οποίο γεμίζει με χρώματα και γεύσεις. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους καλεσμένους του, όπως αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά.

Το menu dégustation που θα παρουσιάσει ο κ. Τσιοτίνης στο Liostasi αποτελείται από πέντε πιάτα με έμφαση κυρίως στη θάλασσα. Η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με τη βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Μετά την καλαμαράδα ακολουθεί ο μπακαλιάρος φρικασέ με ξινόγαλο, baby μαρούλι και χαβιάρι ρέγγας. Η επιλογή σε κρέας είναι το αρνάκι με μελιτζάνα και τραχανά, ενώ το μενού ολοκληρώνεται  με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, την οποία συνοδεύουν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαουρτιού και βιολέτας.

Κρατήσεις για τη γαστρονομική βραδιά της 9ης Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22860 92140 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (reservations@grandmasrestaurant.gr).

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites (www.liostasi.gr), το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες και τη συγκλονιστική θέα. Το Grandmas, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Οι εξαιρετικές παραλίες και τα αξιοθέατα της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Μετά την πρόσφατη επέκτασή του το spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στέφανος Γκίκας: “Εργαζόμαστε συστηματικά για την θεσμική αναγνώριση της έννοιας της νησιωτικότητας”

Εθνικό Συνέδριο για τη Νησιωτικότητα – Διάλογος Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας για μια Ολοκληρωμένη Θαλάσσια και Νησιωτική Στρατηγική

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα την Τρίτη περιοχές της Νάξου, τι ώρα και πού θα γίνει διακοπή

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στις περιοχές Στελίδα, Άγιος Προκόπιος, Γλυφάδα και Πάγκοι Χώρας Νάξου λόγω τεχνικών εργασιών — Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι

Σαντορίνη – Ε.Π.Τ.Α.: Στις 6 Ιουλίου, ενώνουμε δυνάμεις κατά των τροχαίων ατυχημάτων

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράσεις στην πλατεία Εμπορείου, γιατί η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. 

MTC Group: Ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2026 – Στρατηγικές προσαρμογής μετά τις γεωπολιτικές αναταράξεις

Έκθεση της MTC GROUP καταγράφει τις γεωπολιτικές προκλήσεις, τη σημασία της εικόνας προορισμού και την ανάγκη επανατοποθέτησης της Ελλάδας στον διεθνή τουριστικό χάρτη

Εστία Πύργου Καλλίστης: Καλοκαίρι πολιτισμού στον Πύργο Σαντορίνης

Η “Εστία Πύργου Καλλίστης” προσκαλεί σε ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μουσική, λόγος, εικαστικά, παιδικό θέατρο και παράδοση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σχολείο που δίνει δεύτερες ευκαιρίες

Το Εσπερινό Λύκειο Νάξου προσφέρει γνώση, υποστήριξη και έμπνευση για όσους θέλουν να προχωρήσουν μπροστά – Οι εγγραφές για το 2025-2026 ξεκίνησαν

Πολιτική Προστασία: Επαγρύπνηση για τις πυρκαγιές στα νησιά των Κυκλάδων

Την ώρα που τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βγαίνουν από την ενεργειακή απομόνωση, η Περιφέρεια καλεί πολίτες και παραγωγούς σε ετοιμότητα για την προστασία των δασών – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA λόγω ισχυρών ανέμων

Ιντερ – Φλουμινένσε: Μάχη πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με over στα γκολ

Οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν τη σκληροτράχηλη Φλουμινένσε στους «16» της διοργάνωσης – Όλα ανοιχτά στη Σάρλοτ και ποντάρουμε στα γκολ

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΑΔΜΗΕ: Έξι διασυνδέσεις 6 δισ. ευρώ βάζουν τέλος στην ενεργειακή απομόνωση των νησιών

Ο ΑΔΜΗΕ φέρνει επανάσταση στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, συνδέοντας Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ΒΑ Αιγαίο με το ηπειρωτικό σύστημα, ενώ ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας–Ιταλίας και την ασφάλεια της Πελοποννήσου

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.