Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ κουζίνα του Αιγαίου μάγεψε τις Βρυξέλλες

Η κουζίνα του Αιγαίου μάγεψε τις Βρυξέλλες

|

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων έδωσε το μοναδικό γευστικό στίγμα της κουζίνας του Αιγαίου στην εκδήλωση

Η «κουζίνα του Αιγαίου» μάγεψε τις Βρυξέλλες και τους Ευρωβουλευτές  στην ειδική εορταστική εκδήλωση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Την εκδήλωση οργάνωσε ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου με την βοήθεια του δωδεκανήσιου βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη. Το όλο εορταστικό πρόγραμμα  εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς περιελάμβανε προβολή ειδικού ντοκυμαντέρ «Το χρονικό της ενσωμάτωσης», από την πολιτιστική ομάδα Αρχιπέλαγος και παραδοσιακούς δωδεκανησιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων έδωσε το μοναδικό γευστικό στίγμα της κουζίνας του Αιγαίου στην εκδήλωση. Η ομάδα των σεφ προμηθεύτηκαν  υλικά από τα νησιά και τη θάλασσα, προσφορές παραγωγών μας, μαγείρεψε και μοσχοβόλισε Αιγαίο η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για την εκδήλωση.  Ευρωβουλευτές και καλεσμένοι, εντυπωσιάστηκαν και χωρίς φειδώ έπλεξαν διθυράμβους για τις γεύσεις της Aegean cuisine. Με υπερηφάνεια και συγκίνηση οι σεφ παρουσίασαν την κουζίνα του Αιγαίου στην καρδιά των εξελίξεων και της Ευρώπης.

 Η Λέσχη αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της παρουσίασης της Aegean cuisine και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον κ. Απόστολο Ασπράκη της εταιρείας «Αριστον», τον κ.  Απόστολο  Δημελη της εταιρείας <<τροφοσύνθεση>>, τον Δήμο Καλύμνου, το τυροκομείο Παναγιώτη Γιάννου της Κω, τις επιχειρήσεις Μελισσοκομική, Φίλεμα, Ατσαλάκης, Χειρομήλια, καθώς επίσης και  όλους τους παραγωγούς που προσέφεραν απλόχερα τα είδη τους.

Ενδεικτικά, το μενού περιελάμβανε λεπτές φέτες  λαυράκι πάνω σε πλιγούρι με περγαμόντο, λεβάντα και χαμομήλι, φιλέτο κουτσομούρας με πουρέ από άγρια χόρτα ελαιόλαδο και μηλόξυδο, χταπόδι βραστό με κόκκινο κρασί σκορδαλιά με τρούφα και γλυκό λεμόνι, κοπανιστή με μυρμιζέλι, κρασοτύρι Κώτικο με μαρμελάδα ντομάτας, κρέμα λεριώτικου παστού τυριού, λεριώτικο σε νοτισμένο ψωμί παστό κολιό, πατηνιώτικα τυροπιτάκια, λαδόπιτες, γιαπράκια, και από γλυκά, μελεκούνι, συκόπαστο, μοσχοπούγγια, αμυγδαλωτά, μαντινάδες.

Τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκο Χριστοφόρου, συνόδευσαν τα μέλη Επαμεινώνδας Τσίντζος, Παναγιώτης Παρατσώκας, Εμμανουήλ Χατζημπούμπουλης, Ευριπίδης Γκόγκος και Δημήτρης Κουλιάς.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Σύρος – Αγιο Φως: Με ιδιωτικό σκάφος (χορηγία της ONEX) έφτασε στην Ερμούπολη

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φορείς του νησιού.

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες