Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ Ελλάδα στο πιάτο σας

Η Ελλάδα στο πιάτο σας

|

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται από 15 έως 18 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για πρώτη φορά. Η Γαστρονομία, ο τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι τα 3 βασικά μας υλικά και με αυτά θα φέρουμε μια Γεύση από Ελλάδα στο πιάτο σας!

Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή… και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων που θα στηθεί στις 15-16-17-18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ας μάθουμε λοιπόν μερικές πληροφορίες για την έκθεση “Ελλάδος Γεύση”!

1. Τι είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς.

2. Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;

Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.
 
3. Τι περιλαμβάνει η έκθεση;

Μια ολόκληρη «παραδοσιακή γειτονιά» θα στηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης, όπου θα περιλαμβάνει εκατοντάδες περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και η Πλακόστρωτη πλατεία είναι οι σημαντικότεροι χώροι της Έκθεσης. Στην «Ελλάδος Γεύση» οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς αλλά και να παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας κάτω από τον ζωντανό πλάτανο που θα παρασκευάζονται απευθείας από τους σεφ στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο.

4. Τι παραπάνω προσφέρει η «Ελλάδος Γεύση» σε σχέση με άλλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών;

Η «Ελλάδος Γεύση» δεν είναι απλά άλλη μια έκθεση προβολής εταιριών τροφίμων-ποτών, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Γαστρονομική-Πολιτιστική-Τουριστική πρόταση για την Ελλάδα, αφού η κάθε περιοχή θα εκπροσωπείται όχι μόνο από τα παραδοσιακά προϊόντα της, αλλά και από την προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων και των ξεχωριστών τουριστικών επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Για πρώτη φορά επίσης συναντά κανείς την προσπάθεια αυτή να γίνεται σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

5. Πως προβάλλεται η γαστρονομία μέσα από την έκθεση;

Η γαστρονομία αποτελεί το βασικότερο από τα τρία «υλικά» που θα φέρουν γεύσεις και εικόνες από όλη την Ελλάδα στο «πιάτο» μας. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών από την κάθε περιοχή, αλλά και εκδηλώσεις όπως:  

   * Live  Μαγειρική από γνωστούς σέφ με παραδοσιακά εδέσματα κάθε περιοχής. Τα πιάτα θα ετοιμάζονται καθημερινά στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, με αντικείμενο την ελληνική κουζίνα και με προϊόντα που οι σεφ θα προμηθεύονται από τα ράφια του παντοπωλείου, τα οποία οι παραγωγοί θα έχουν γεμίσει.


    * Λειτουργία «Παραδοσιακού Καφενείου», όπου εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί διάφορα ελληνικά αποστάματα, ροφήματα αλλά και ελληνικά… κοκτέιλ.

6. Πως προβάλλεται ο πολιτισμός;

Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, όπου με την ευθύνη της κάθε Περιφέρειας θα διεξαχθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ.

7. Πως αναδεικνύεται ο τουρισμός;

Εκτός από παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων, κάθε Περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για κάθε είδους τουρισμό, όπως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό κ.α.

8. Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;

Με τη συμμετοχή στην έκθεση, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής του, καθώς η «Ελλάδος Γεύση» είναι η μόνη έκθεση που προβάλλονται ταυτόχρονα Γαστρονομία, Πολιτισμός και Τουρισμός, αλλά και η μόνη έκθεση στην οποία συμμετέχουν ενεργά Περιφέρειες και Δήμοι απ’ όλη τη χώρα.  
Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις με μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, παρέχοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής σε B2B συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με Έλληνες ομογενείς εμπορικούς επισκέπτες με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού.Οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν το δικό τους Success Story.
 
Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με θέμα τηνΠεριφερειακή Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα λάβει χώρα Ημερίδα με θέμα: Καινοτομία και Μηχανική Τροφίμων.
Τέλος ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή είναι και η προοπτική εξαγωγής προϊόντων, αφού θα υπάρχουν προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και από το εξωτερικό.  

9. Γιατί κάποιος να επισκεφτεί την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Γιατί μέσα από την έκθεση θα μπορέσει να πάρει «γεύση» από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρίνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση τι τον ελκύει περισσότερο και τι όχι.  Θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά και αγνά προϊόντα από την κάθε περιφέρεια, να έρθει σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του η να επιλέξει έναν τόπο τουριστικού προορισμού, αλλά και να μελετήσει τις όποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες υπάρχουν στην επαρχία.

Επίσης,  ο επισκέπτης στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» βιώνει την Ελλάδα μέσα από την Παραδοσιακή Γειτονιά, γεύεται στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα που δημιουργούνται στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο από τους σεφ.  Όλα αυτά προσφέρονται στον επισκέπτη έναντι εξαιρετικά χαμηλού εισιτηρίου, το οποίο ανέρχεται στα 3ευρώ.

10. Γιατί η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και πόσο εύκολα προσβάσιμο είναι;

Το Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει πολύ καλές υποδομές και άνετους χώρους με parking χωρητικότητας 5.000 οχημάτων, καθιστώντας το έναν από τους καλύτερους εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το μεγάλο πλήθος κόσμου που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά για την έκθεση.

Βρίσκεται στη στην Οδό Δωδεκανήσου 106 στο Περιστέρι, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το μετρό «Ανθούπολη» .  Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο χώρο με λεωφορείο η τρόλεϊ, τότε μπορεί να το κάνει με τις γραμμές 12,705, 701, 731, 747 και Α13 (στάση Μετρό «Ανθούπολη»), ή με τις γραμμές 731 και 892 (στάση «Εκθεσιακό»).

11. Ποιος στηρίζει την έκθεση;

Η «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Περιστερίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και ο Ελεύθερος Τύπος.

12. Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας;

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 18 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 
13. Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;

Περισσότερα για την έκθεση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.elladosgefsi.gr και στο λογαριασμό μας στο Facebook και στο Instagram.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

The Guardian: Δονούσα, η φετινή επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το ελληνικό νησί που προτείνει ο Guardian για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ένας από τους ανέγγιχτους φυσικούς παραδείσους της άγονης γραμμής του Αιγαίου.

Γαλάζιες Σημαίες: Χρήματα στο παραπέντε, τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες

Κονδύλια για ναυαγοσώστες στο παρά 5, ενώ αυξάνονται οι πνιγμοί – Κίνδυνος να χαθούν «γαλάζιες σημαίες»

Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Από σήμερα (06/05) η “Μονή της Χώρας” λειτουργεί ως τζαμί (!!!)

Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη - Παρέμβαση Ερντογάν

Αντώνης Τουρκογιώργης: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ιστορικού ροκ συγκροτήματος «Socrates Drank the Conium», στο οποίο ήταν μπασίστας και τραγουδιστής

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Νάξος – Τραγαία: Πιστοί στο ραντεβού για τους αγαπημένους “Νίκους” που έφυγαν νωρίς (video)

Μεγάλο Σάββατο και για μία ακόμη χρονιά η Νάξος και δη οι άνθρωποι της Τραγαίας τίμησαν τους Νίκο Βλησίδη και Νίκο Βλακό που έφυγαν νωρίς (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες