Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ Ελλάδα στο πιάτο σας

Η Ελλάδα στο πιάτο σας

|

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται από 15 έως 18 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για πρώτη φορά. Η Γαστρονομία, ο τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι τα 3 βασικά μας υλικά και με αυτά θα φέρουμε μια Γεύση από Ελλάδα στο πιάτο σας!

Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή… και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων που θα στηθεί στις 15-16-17-18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ας μάθουμε λοιπόν μερικές πληροφορίες για την έκθεση “Ελλάδος Γεύση”!

1. Τι είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς.

2. Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;

Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.
 
3. Τι περιλαμβάνει η έκθεση;

Μια ολόκληρη «παραδοσιακή γειτονιά» θα στηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης, όπου θα περιλαμβάνει εκατοντάδες περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και η Πλακόστρωτη πλατεία είναι οι σημαντικότεροι χώροι της Έκθεσης. Στην «Ελλάδος Γεύση» οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς αλλά και να παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας κάτω από τον ζωντανό πλάτανο που θα παρασκευάζονται απευθείας από τους σεφ στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο.

4. Τι παραπάνω προσφέρει η «Ελλάδος Γεύση» σε σχέση με άλλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών;

Η «Ελλάδος Γεύση» δεν είναι απλά άλλη μια έκθεση προβολής εταιριών τροφίμων-ποτών, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Γαστρονομική-Πολιτιστική-Τουριστική πρόταση για την Ελλάδα, αφού η κάθε περιοχή θα εκπροσωπείται όχι μόνο από τα παραδοσιακά προϊόντα της, αλλά και από την προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων και των ξεχωριστών τουριστικών επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Για πρώτη φορά επίσης συναντά κανείς την προσπάθεια αυτή να γίνεται σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

5. Πως προβάλλεται η γαστρονομία μέσα από την έκθεση;

Η γαστρονομία αποτελεί το βασικότερο από τα τρία «υλικά» που θα φέρουν γεύσεις και εικόνες από όλη την Ελλάδα στο «πιάτο» μας. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών από την κάθε περιοχή, αλλά και εκδηλώσεις όπως:  

   * Live  Μαγειρική από γνωστούς σέφ με παραδοσιακά εδέσματα κάθε περιοχής. Τα πιάτα θα ετοιμάζονται καθημερινά στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, με αντικείμενο την ελληνική κουζίνα και με προϊόντα που οι σεφ θα προμηθεύονται από τα ράφια του παντοπωλείου, τα οποία οι παραγωγοί θα έχουν γεμίσει.


    * Λειτουργία «Παραδοσιακού Καφενείου», όπου εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί διάφορα ελληνικά αποστάματα, ροφήματα αλλά και ελληνικά… κοκτέιλ.

6. Πως προβάλλεται ο πολιτισμός;

Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, όπου με την ευθύνη της κάθε Περιφέρειας θα διεξαχθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ.

7. Πως αναδεικνύεται ο τουρισμός;

Εκτός από παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων, κάθε Περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για κάθε είδους τουρισμό, όπως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό κ.α.

8. Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;

Με τη συμμετοχή στην έκθεση, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής του, καθώς η «Ελλάδος Γεύση» είναι η μόνη έκθεση που προβάλλονται ταυτόχρονα Γαστρονομία, Πολιτισμός και Τουρισμός, αλλά και η μόνη έκθεση στην οποία συμμετέχουν ενεργά Περιφέρειες και Δήμοι απ’ όλη τη χώρα.  
Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις με μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, παρέχοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής σε B2B συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με Έλληνες ομογενείς εμπορικούς επισκέπτες με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού.Οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν το δικό τους Success Story.
 
Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με θέμα τηνΠεριφερειακή Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα λάβει χώρα Ημερίδα με θέμα: Καινοτομία και Μηχανική Τροφίμων.
Τέλος ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή είναι και η προοπτική εξαγωγής προϊόντων, αφού θα υπάρχουν προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και από το εξωτερικό.  

9. Γιατί κάποιος να επισκεφτεί την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Γιατί μέσα από την έκθεση θα μπορέσει να πάρει «γεύση» από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρίνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση τι τον ελκύει περισσότερο και τι όχι.  Θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά και αγνά προϊόντα από την κάθε περιφέρεια, να έρθει σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του η να επιλέξει έναν τόπο τουριστικού προορισμού, αλλά και να μελετήσει τις όποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες υπάρχουν στην επαρχία.

Επίσης,  ο επισκέπτης στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» βιώνει την Ελλάδα μέσα από την Παραδοσιακή Γειτονιά, γεύεται στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα που δημιουργούνται στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο από τους σεφ.  Όλα αυτά προσφέρονται στον επισκέπτη έναντι εξαιρετικά χαμηλού εισιτηρίου, το οποίο ανέρχεται στα 3ευρώ.

10. Γιατί η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και πόσο εύκολα προσβάσιμο είναι;

Το Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει πολύ καλές υποδομές και άνετους χώρους με parking χωρητικότητας 5.000 οχημάτων, καθιστώντας το έναν από τους καλύτερους εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το μεγάλο πλήθος κόσμου που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά για την έκθεση.

Βρίσκεται στη στην Οδό Δωδεκανήσου 106 στο Περιστέρι, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το μετρό «Ανθούπολη» .  Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο χώρο με λεωφορείο η τρόλεϊ, τότε μπορεί να το κάνει με τις γραμμές 12,705, 701, 731, 747 και Α13 (στάση Μετρό «Ανθούπολη»), ή με τις γραμμές 731 και 892 (στάση «Εκθεσιακό»).

11. Ποιος στηρίζει την έκθεση;

Η «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Περιστερίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και ο Ελεύθερος Τύπος.

12. Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας;

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 18 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 
13. Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;

Περισσότερα για την έκθεση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.elladosgefsi.gr και στο λογαριασμό μας στο Facebook και στο Instagram.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Νάξος – Αγερσανί: Πωλείται επιχείρηση (μίνι μάρκετ)

Ενα από τα πιο παλιά μίνι μάρκετ στον Αγιο Αρσένιο πωλείται - Δείτε πληροφορίες

Πάρος – Μάρπησσα : Συνελήφθη 16χρονος για επίθεση με μαχαίρι σε 2 αδέρφια

Συνελήφθη ο 16χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μάρπησσα της Πάρου - Αναζητούνται εμπλεκόμενοι (video)

Πρόταση Ημέρας – Καστοριά: Χοιρινό με λάχανο αρμιά και άρωμα … Κεφαλονιάς

Το χοιρινό με την αρμιά και το κόκκινο πιπέρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια κυρίως στην Δυτική Μακεδονία - Πρόταση από Κεφαλονιά

Φολέγανδρος – Καταδυτικός τουρισμός: Αίτημα δήμου για κρατική ενίσχυση

Υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Φολεγάνδρου για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

“Ναυτικός της χρονιάς”: Βραβεύτηκαν οι πλοίαρχοι του Blue Star Paros, ποιος ο λόγος;

GREEK SHIPPING AWARDS 2024: Ο Cpt Σταμάτης Καλφαμανώλης και ο Cpt Μιχάλης Λιγνός τιμήθηκαν με το βραβείο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής