Τετάρτη, Ιανουάριος 22, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ Ελλάδα στο πιάτο σας

Η Ελλάδα στο πιάτο σας

|

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται από 15 έως 18 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για πρώτη φορά. Η Γαστρονομία, ο τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι τα 3 βασικά μας υλικά και με αυτά θα φέρουμε μια Γεύση από Ελλάδα στο πιάτο σας!

Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή… και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων που θα στηθεί στις 15-16-17-18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ας μάθουμε λοιπόν μερικές πληροφορίες για την έκθεση “Ελλάδος Γεύση”!

1. Τι είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς.

2. Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;

Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.
 
3. Τι περιλαμβάνει η έκθεση;

Μια ολόκληρη «παραδοσιακή γειτονιά» θα στηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης, όπου θα περιλαμβάνει εκατοντάδες περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και η Πλακόστρωτη πλατεία είναι οι σημαντικότεροι χώροι της Έκθεσης. Στην «Ελλάδος Γεύση» οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς αλλά και να παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας κάτω από τον ζωντανό πλάτανο που θα παρασκευάζονται απευθείας από τους σεφ στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο.

4. Τι παραπάνω προσφέρει η «Ελλάδος Γεύση» σε σχέση με άλλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών;

Η «Ελλάδος Γεύση» δεν είναι απλά άλλη μια έκθεση προβολής εταιριών τροφίμων-ποτών, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Γαστρονομική-Πολιτιστική-Τουριστική πρόταση για την Ελλάδα, αφού η κάθε περιοχή θα εκπροσωπείται όχι μόνο από τα παραδοσιακά προϊόντα της, αλλά και από την προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων και των ξεχωριστών τουριστικών επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Για πρώτη φορά επίσης συναντά κανείς την προσπάθεια αυτή να γίνεται σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

5. Πως προβάλλεται η γαστρονομία μέσα από την έκθεση;

Η γαστρονομία αποτελεί το βασικότερο από τα τρία «υλικά» που θα φέρουν γεύσεις και εικόνες από όλη την Ελλάδα στο «πιάτο» μας. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών από την κάθε περιοχή, αλλά και εκδηλώσεις όπως:  

   * Live  Μαγειρική από γνωστούς σέφ με παραδοσιακά εδέσματα κάθε περιοχής. Τα πιάτα θα ετοιμάζονται καθημερινά στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, με αντικείμενο την ελληνική κουζίνα και με προϊόντα που οι σεφ θα προμηθεύονται από τα ράφια του παντοπωλείου, τα οποία οι παραγωγοί θα έχουν γεμίσει.


    * Λειτουργία «Παραδοσιακού Καφενείου», όπου εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί διάφορα ελληνικά αποστάματα, ροφήματα αλλά και ελληνικά… κοκτέιλ.

6. Πως προβάλλεται ο πολιτισμός;

Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, όπου με την ευθύνη της κάθε Περιφέρειας θα διεξαχθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ.

7. Πως αναδεικνύεται ο τουρισμός;

Εκτός από παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων, κάθε Περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για κάθε είδους τουρισμό, όπως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό κ.α.

8. Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;

Με τη συμμετοχή στην έκθεση, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής του, καθώς η «Ελλάδος Γεύση» είναι η μόνη έκθεση που προβάλλονται ταυτόχρονα Γαστρονομία, Πολιτισμός και Τουρισμός, αλλά και η μόνη έκθεση στην οποία συμμετέχουν ενεργά Περιφέρειες και Δήμοι απ’ όλη τη χώρα.  
Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις με μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, παρέχοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής σε B2B συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με Έλληνες ομογενείς εμπορικούς επισκέπτες με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού.Οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν το δικό τους Success Story.
 
Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με θέμα τηνΠεριφερειακή Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα λάβει χώρα Ημερίδα με θέμα: Καινοτομία και Μηχανική Τροφίμων.
Τέλος ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή είναι και η προοπτική εξαγωγής προϊόντων, αφού θα υπάρχουν προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και από το εξωτερικό.  

9. Γιατί κάποιος να επισκεφτεί την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Γιατί μέσα από την έκθεση θα μπορέσει να πάρει «γεύση» από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρίνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση τι τον ελκύει περισσότερο και τι όχι.  Θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά και αγνά προϊόντα από την κάθε περιφέρεια, να έρθει σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του η να επιλέξει έναν τόπο τουριστικού προορισμού, αλλά και να μελετήσει τις όποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες υπάρχουν στην επαρχία.

Επίσης,  ο επισκέπτης στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» βιώνει την Ελλάδα μέσα από την Παραδοσιακή Γειτονιά, γεύεται στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα που δημιουργούνται στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο από τους σεφ.  Όλα αυτά προσφέρονται στον επισκέπτη έναντι εξαιρετικά χαμηλού εισιτηρίου, το οποίο ανέρχεται στα 3ευρώ.

10. Γιατί η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και πόσο εύκολα προσβάσιμο είναι;

Το Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει πολύ καλές υποδομές και άνετους χώρους με parking χωρητικότητας 5.000 οχημάτων, καθιστώντας το έναν από τους καλύτερους εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το μεγάλο πλήθος κόσμου που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά για την έκθεση.

Βρίσκεται στη στην Οδό Δωδεκανήσου 106 στο Περιστέρι, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το μετρό «Ανθούπολη» .  Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο χώρο με λεωφορείο η τρόλεϊ, τότε μπορεί να το κάνει με τις γραμμές 12,705, 701, 731, 747 και Α13 (στάση Μετρό «Ανθούπολη»), ή με τις γραμμές 731 και 892 (στάση «Εκθεσιακό»).

11. Ποιος στηρίζει την έκθεση;

Η «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Περιστερίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και ο Ελεύθερος Τύπος.

12. Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας;

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 18 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 
13. Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;

Περισσότερα για την έκθεση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.elladosgefsi.gr και στο λογαριασμό μας στο Facebook και στο Instagram.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μουσική Βραδιά με τον Γιάννη Τεργιάκη και την Άννα Μαρία Ντεληγιώργη στο AMEN Nightclub στη Νάξο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025, η καρδιά της μουσικής χτυπά στη Νάξο! Ο Γιάννης Τεργιάκης και η Άννα Μαρία Ντεληγιώργη ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια εκρηκτική εμφάνιση στο AMEN Nightclub, το απόλυτο hot spot του νησιού.

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Το Σεπτέμβριο ανοίγει τις εργασίες του το Ε΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Στον Αδάμαντα της Μήλου από την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 έως και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 με τίτλο: ΚΥΚΛΑΔΕΣ : Αειφορία - Πολιτισμός

Μήλος: Η κίνηση της Δημοτικής Αρχή με βάση το περιβάλλον και τη προστασία του

Επείγον δημοτικό κάλεσμα για την περιβαλλοντική προστασία της Μήλου - Ποιος ο λόγος; τι θέλει να πετύχει;

Με την ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου

Στη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος έθεσε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της εταιρίας και ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του φυτώριου.

Ξενοδοχεία: Επενδύσεις ύψους 8 εκ. ευρώ σε μονάδες στην Σχοινούσα και Μήλο

Πέντε (5) νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Κω, Μήλο, Σχοινούσα, Χαλκίδα

Εγγραφή στο «Μητρώο 11» για την αποφυγή ανεπιθύμητων κλήσεων – Η διαδικασία

Ασπίδα για τις ενοχλητικές κλήσεις αυτού του είδους αποτελεί η ένταξη των συνδρομητών στο ειδικό «μητρώο 11» των εταιρειών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας

Τουρισμός: 1.300 νέες απευθείας πτήσεις σε 8 μεγάλα Ελληνικά αεροδρόμια φέτος

Το μεγαλύτερο αριθμό νέων πτήσεων το 2025 συγκεντρώνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου, με συνολικά 343 νέες πτήσεις και 10 νέες συνδέσεις

Ακτοπλόοι για αύξηση εισιτηρίων: Να ακολουθήσει η Κυβέρνηση το μοντέλο Ιταλών και Γερμανών

Ακτοπλοϊκές: Τα 5 μέτρα που προτείνουν για να μην γίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Σύρος: Η μπασκετική γιορτή Stoiximan AegeanBall Festival επιστρέφει στις 27-29 Ιουνίου 2025

Φέτος, η διοργάνωση ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, με καλεσμένους-έκπληξη, πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις και νέες εμπειρίες

Π.Ν.Αι. – Ρόδος: Συνεδρίαση για την αποκατάσταση ζημιών από την θεομηνία Bora

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την καθαίρεση της κατεστραμμένης γέφυρας στο Φαληράκι. Εντός των ημερών εγκαθίσταται ο ανάδοχος

Αποκλειστικό: Ο ΣΚΑΙ μετέτρεψε το λιμάνι της Νάξου σε αεροδρόμιο (video)

Απίστευτο... Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ρεπορτάζ από νερά που μπάζει το αεροδρόμιο της Νάξου με φωτογραφίες από το λιμάνι και μάλιστα άσκησε και κριτική (video)

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται αλλαγές και δη τον προσεχή Μάιο

Έρχονται αλλαγές στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Κατατίθεται νομοσχέδιο τον Μάιο

Νάξος – ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη πρωινή διακοπή ρεύματος (17/01) στη πόλη

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τέσσερις ώρες περίπου αύριο η πόλη της Νάξου... Δείτε σε ποιες γειτονιές

Ελληνικά Λιμάνια: Επενδύσεις σε Αμοργό, Σίκινο, Φολέγανδρο, απουσιάζει η Νάξος

Το σχέδιο για τις επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια - Τι προβλέπεται για τις Κυκλάδες

Ανδρος: Στα .. σκαριά ένα ακόμη 5αστερο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Άνδρο - Σε ποια περιοχή

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο Πατέρας Γεώργιος Φυρογένης

Εφυγε από τη ζωή ο παπά Γιώργης Φυρογένης - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SeaJets: Τα δρομολόγια που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι

Αυτά είναι τα δρομολόγια που έχει θέσει ως προτεραιότητα η SeaJets για το φετινό καλοκαίρι

Eurovision 2025: Στην 12αδα του τελικού το “High Road” του Ναξιώτη John Βλασερού και της Georgina Kalais (video)

Στον τελικό της 30ης Ιανουαρίου για την πρόκριση στην φετινή Eurovision ο Ναξιώτης John Vlasseros με την Georgina Kalais και το τραγούδι "High Road" (video)

Νάξος – Αρχαίος μόλος: Ανάγκη για σωστή ενημέρωση μέσω πινακίδας

Ο μοναχικός αρχαϊκός μόλος στο λιμάνι της Νάξου - Η πρόταση από τον Γιώργο Καρνέζη

Νάξος – Ευαγγελία Γατσωτή: Πρεμιέρα σήμερα (17/01) για τη παράσταση “Γιάννης το βούδι”

Δύο παραστάσεις έργων με την υπογραφή της ανερχόμενης συγγραφέα από τη Νάξο Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνουν αυτή την εβδομάδα: «Κόκκινες γραμμές ή Λέξεις που κάνουν τζιζ» (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 20/1) και «Γιάννης το βούδι» (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 17/1)