Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΧρυσοί Σκούφοι 2020: Σάρωσαν τα εστιατόρια στα όρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Σάρωσαν τα εστιατόρια στα όρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

|

Με 21 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία – Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος 

Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο, στη λαμπερή τελετή απονομής των 27ων Χρυσών Σκούφων, το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρετανίας».

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  – ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  – και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 21 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 67 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, 9 συνολικά εστιατόρια  από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 28 βραβευμένων, ενώ 12 ακόμη απέσπασαν την την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 39  που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα. Η κατηγορία Top Notch καθιερώνεται από φέτος, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών. Σημειώνεται ότι φέτος, υποψήφια για Χρυσό Σκούφο ήταν 41 εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο 103 από όλη την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: “Είμαι  για μια ακόμη χρονιά υπερήφανος για τους Χρυσούς Σκούφους 2020. Τόσο ο αριθμός των υποψηφίων εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου, όσο και των βραβείων που απέσπασαν, δείχνουν ότι κάτι κάνουν καλά αυτοί οι νησιώτες! Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για πολλά χρόνια, δουλεύουμε πολύ μεθοδικά, πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη αφοσίωση πάνω στη γαστρονομία. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των νησιών, τα έχουν καταστήσει πρωταγωνιστές και σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι και η ισχυρότερη δική μας δέσμευση: να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε με αγάπη και επιμονή,  πάνω σε αυτά που κάνουν το Νότιο Αιγαίο μοναδικό: στους ανθρώπους του, στις ιδέες τους, στο ζήλο που κάνουν τη δουλειά τους, ανεβάζοντας αυτόν τον τόπο,στο βάθρο του πρωταθλητή.  Μπράβο σε όλους!”

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα  Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό. Η ύπαρξη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων της χώρας. Αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για την εξέλιξη των σεφ μέσα από την ευγενή άμιλλα και συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας κουζίνας και την εκπαίδευση του κοινού.

Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

Σαντορίνη: Οδική ασφάλεια με νέες διαδρομές πεζών στο Καμάρι

Βάσει κυκλοφοριακής μελέτης, δημιουργήθηκαν διαδρομές πεζών με διαγράμμιση και κολονάκια για την ασφαλή μετακίνηση όλων.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Περιορισμοί στη διέλευση οχημάτων στη Χώρα Νάξου, τι αλλάζει 2 και 3 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης – Ποιοι εξαιρούνται

Καθυστέρηση στο σημερινό δρομολόγιο του Blue Star 1, αναχώρηση από Πειραιά στις 19:00

Τροποποίηση του δρομολογίου για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη – Δεν απαιτείται αλλαγή εισιτηρίων

Ο Ουφ! κάνει στάση στην Κόρωνο, μουσικά παραμύθια με Μικρούς Ερωδιούς και… μαγικά ξεμπερδέματα!

Το μουσικοθεατρικό δρώμενο "Η Μεγάλη Ιστορία του Ουφ!" συνεχίζει τη θερινή του πορεία στη Νάξο, με τέταρτη στάση την Κόρωνο, σήμερα Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 20:30

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Νάξος – Πορτάρα: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστου και εξετάζει επιπλέον μέτρα προστασίας

Με αφορμή φωτογραφία που δείχνει επισκέπτη να σηκώνει αρχαίο λίθο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων και συζητά με το ΥΠΠΟ αλλαγή καθεστώτος πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)