Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΧρυσοί Σκούφοι 2020: Σάρωσαν τα εστιατόρια στα όρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Σάρωσαν τα εστιατόρια στα όρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

|

Με 21 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία – Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος 

Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο, στη λαμπερή τελετή απονομής των 27ων Χρυσών Σκούφων, το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρετανίας».

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  – ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  – και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 21 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 67 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, 9 συνολικά εστιατόρια  από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 28 βραβευμένων, ενώ 12 ακόμη απέσπασαν την την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 39  που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα. Η κατηγορία Top Notch καθιερώνεται από φέτος, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών. Σημειώνεται ότι φέτος, υποψήφια για Χρυσό Σκούφο ήταν 41 εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο 103 από όλη την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: “Είμαι  για μια ακόμη χρονιά υπερήφανος για τους Χρυσούς Σκούφους 2020. Τόσο ο αριθμός των υποψηφίων εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου, όσο και των βραβείων που απέσπασαν, δείχνουν ότι κάτι κάνουν καλά αυτοί οι νησιώτες! Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για πολλά χρόνια, δουλεύουμε πολύ μεθοδικά, πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη αφοσίωση πάνω στη γαστρονομία. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των νησιών, τα έχουν καταστήσει πρωταγωνιστές και σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι και η ισχυρότερη δική μας δέσμευση: να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε με αγάπη και επιμονή,  πάνω σε αυτά που κάνουν το Νότιο Αιγαίο μοναδικό: στους ανθρώπους του, στις ιδέες τους, στο ζήλο που κάνουν τη δουλειά τους, ανεβάζοντας αυτόν τον τόπο,στο βάθρο του πρωταθλητή.  Μπράβο σε όλους!”

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα  Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό. Η ύπαρξη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων της χώρας. Αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για την εξέλιξη των σεφ μέσα από την ευγενή άμιλλα και συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας κουζίνας και την εκπαίδευση του κοινού.

Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις