Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαHoreca 2020: Βραβεύτηκαν οι γατρονομικοί εκπρόσωποι των Κυκλάδων

Horeca 2020: Βραβεύτηκαν οι γατρονομικοί εκπρόσωποι των Κυκλάδων

|

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στη διάρκεια της έκθεσης Horeca 2020 – Ποιοι είναι στις Κυκλάδες 

Την βράβευση του “1926” του εστιατορίου της ΕΑΣ Νάξου στη διάρκεια της έκθεσης Horeca 2020 την έχετε ακούσει.. Ε τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε και ποια άλλα εστιατόρια βραβεύτηκαν από ποιους και τι σχέση έχουν με τις Κυκλάδες… Ετσι δεν είναι; Οπότε διαβάζουμε το δελτίο ενημέρωσης από την επίσημη ιστοσελίδα της Horeca 2020 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η HORECA εγκαινίασαν κατά τη διάρκεια της 15ης διοργάνωσης της τα βραβεία «Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί-εστιατόρια» όπου τίμησαν εστιατόρια και ξενοδοχεία που στηρίζουν τον ελληνικό γαστροτουρισμό.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στο stage του Gastronomy Forum στο Hall 4, την παράσταση έκλεψαν οι τιμητικές βραβεύσεις, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη HORECA, εστιατορίων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει όχι μόνο στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας αλλά και του ίδιου του τόπου και εκτός συνόρων.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν για την συμβολή τους είναι: Ελαιώνας στο Ζαρό (Κρήτη), Toula’s Restaurant (Κέρκυρα), 1926 (Νάξος), Aristi Mountain Resort (Ήπειρος), Ήταν ένα μικρό καράβι (Τήνος).

Από αριστερά: Λεωνίδας Χάλαρης, Θανάσης Γιαλούρης, Άντζελα Γκερέκου, Τάσος Ζησόπουλος, Τάσος Πρωτοψάλτης

Από αριστερά: Τούλα Βεργέτη, Θανάσης Γιαλούρης, Άντζελα Γκερέκου, Τάσος Ζησόπουλος

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ευχαρίστησε την HORECA και τους διοργανωτές που τους έδωσαν την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα του Gastronomy Forum να αναδείξουν για ακόμα μία χρονιά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο γαστροτουρισμός και ο αγροτουρισμός στην χώρα μας. Ο κύριος Μίλτος Καρούμπας, Πρεσβευτής Ελληνικής γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είπε από την πλευρά του ότι είναι σημαντικό για τον κλάδο της εστίασης ότι η έκθεση HORECA πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο όραμα της Λέσχης και δημιούργησαν παρέα τις κατάλληλες δομές για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της FORUM SA,  διοργανώτρια εταιρείας της HORECA, κύριος Θανάσης Γιαλούρης, ευχαρίστησε από την πλευρά του την Λέσχη Αρχιμαγείρων για την εξαιρετική κοινή προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση της έκθεσης για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και στην τεράστια συμβολή της προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων αποφασίσαμε από κοινού να στηρίξουμε και αναδείξουμε τον γαστροτουρισμό, τον αγροτουρισμό».

Από αριστερά:Καλεμάκης Δημήτρης, Θανάσης Γιαλούρης

Από αριστερά: Βενιέρης Ευάγγελος,Τάσος Πρωτοψάλτης

Ο Γαστροτουρισμός και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στόχος όλων

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Άντζελα Γκερέκου η οποία τόνισε ότι για τον ΕΟΤ ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς του τουρισμού και στόχος τους μέσα από τις δράσεις τους είναι κάθε επισκέπτης να φεύγει από την χώρα μας έχοντας την γεύση και την ιστορία του τόπου μας και να τα ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου.
Η κυρία Γκερέκου παρέδωσε το βραβείο στην Βεργέτη Τούλα (Ιδιοκτήτρια και executive chef) και στον κ. Νίκο Βεργέτη (Ιδιοκτήτη και Πρόεδρο Εστίασης Κέρκυρας) για το Toula’s Restaurant από την Κέρκυρα. Η κυρία Βεργέτη ευχαρίστησε την έκθεση και την Λέσχη για την βράβευση και είπε ότι εδώ και 40 χρόνια μαγειρεύει με την καρδιά της και με φρέσκα τοπικά προϊόντα αλλά και προϊόντα από τον κήπο τους.
Ο κύριος Θανάσης Γιαλούρης παρέδωσε το βραβείο στον κύριο Καλεμάκη Δημήτρη από τον Ελαιώνα στο Ζαρό ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 15 χρόνια στο εστιατόριο μας προσπαθούμε να αναδείξουμε την αυθεντική κρητική κουζίνα και την γαστρονομία του τόπου μας που είναι και το μεγαλύτερο μας όπλο και ευχαριστούμε πολύ για την βράβευση, καθώς η αναγνώριση αυτή από δύο τόσο σημαντικούς θεσμούς μας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Από αριστερά: Σταματούλα Ψάλτη, Έκτορας Ιωάννου, Άντζελα Γκερέκου

Από αριστερά: Τόλης Τάσος, Λιόκας Γιάννης, Θανάσης Γιαλούρης

Στην πορεία ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρέδωσε το βραβείο στον υπεύθυνο του εστιατορίου 1926 από την Νάξο, κύριο Βενιέρη Ευάγγελο, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή αυτή την διοργάνωση και ανέφερε ότι το εστιατόριο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα πιάτα τους φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο με τοπικά προϊόντα του νησιού.
Tην Τήνο εκπροσώπησε η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, κυρία Σταματούλα Ψάλτη, η οποία αφού παρέλαβε το βραβείο της από την κυρία Γκερέκου και αφού ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση είπε ότι χαίρεται που η προσπάθεια τους να στηρίζουν μέσα από την επιχείρηση τους τα ελληνικά προϊόντα βρίσκει ανταπόκριση.
Τέλος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κύριος Τόλης Τάσος, έδωσε το βραβείο στον chef του εστιατορίου του ξενοδοχείου Aristi Mountain Resort, κύριο Λιόκα Γιάννη ο οποίος είπε: «Είναι χαρά μας να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας να προωθούμε την γαστρονομία της Ηπείρου».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο