Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΓραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά: Φέρνει στο τραπέζι άρωμα και γεύσεις Αιγαίου

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά: Φέρνει στο τραπέζι άρωμα και γεύσεις Αιγαίου

|

Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τυροκομείου Πιτταρά, όπου προσφέρεται και σε εκδοχή 12μηνης ωρίμανσης, ένα τυρί με πιο μεστή και γεμάτη γεύση που ξεχειλίζει από αρώματα και απευθύνεται στους καλοφαγάδες.

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: “Επτάστερος” με διακρίσεις στα Mediterranean Taste Awards 2024

Φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκο πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 90 ημέρες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Η κτηνοτροφική μονάδα Πιτταρά στη Νάξο είναι η μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα στο Αιγαίο, με 2,8 εκατ. κιλά γάλακτος και 100.000 κιλά παραγωγή κρέατος κατ’ έτος, η οποία αριθμεί συνολικά 550 βοοειδή και με διπλή καθετοποίηση (παραγωγή ζωοτροφών – κτηνοτροφική μονάδα – τυροκομείο) βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.. Πρόσφατα μάλιστα έλαβε πιστοποίηση για την παραγωγή των προϊόντων της από μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και για το κρέας και για τα τυροκομικά και πιστοποίηση για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων της μονάδας.

Παράλληλα η επιχείρηση συμμετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου και προσέθεσε στα ήδη πολυβραβευμένα προϊόντα της το Superior Taste Award 2024 του International Taste Institute για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης Ωρίμανσης Πιτταρά, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά και το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, τα οποία σημειωτέον βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε μεγάλες και μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγμένα καταστήματα.

Με πληροφορίες από τη σελίδα tyrokomos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βουλιμία και Ανορεξία: Κατανόηση, Επιπτώσεις και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

Η Ψυχολόγος Στέλλα Ζαχαράτου MSc μιλάει για την Βουλιμία και την Ανορεξία...

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται η μελέτη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του Δήμου Θήρας

Την Πέμπτη 14/11/2024 και ώρα 12:00 θα διεξαχθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά του Δήμου Θήρας, η Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων και του Προκρινόμενου εξ αυτών της μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Από τις 11 Νοεμβρίου η δήλωση συγκομιδής για την παραγωγή σταφυλιών, αρακά και για το τοματάκι

Οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της Ε.Σ.Θ.Π στα Φηρά (κατάστημα εφοδίων)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: “Οι Γυναίκες των Κυκλάδων” πάνε.. αεροδρόμιο

Η έκθεση, που φιλοξενείται στον χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός» στο επίπεδο αφίξεων του Αεροδρομίου, ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2025.

Σαντορίνη: Μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, το μουσείο υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της τομάτας στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: “Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης” – Ενημέρωση για την κατάστασή τους από το ΙΜΠΗΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης

Γιάννης Γαβαλάς: «Το βασικότερο υλικό σε μια συνταγή είναι η αγάπη» (video)

Ο Γιάννης Γαβαλάς, εμπνευσμένος από τις «θύμησες των γεύσεων», από την Κυκλαδίτικη πρώτη ύλη και τη γεωμορφολογία του νησιού του, δημιούργησε ένα χώρο, στον οποίο ο επισκέπτης δεν νοιώθει πελάτης, αλλά φιλοξενούμενος

Νάξος: Ενεργοποιείται το Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών, υπογραφές παρουσία Μητσοτάκη

Ενεργοποιείται το Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών – Στις 21 Νοεμβρίου στη Νάξο η επίσημη υπογραφή της σύμβασης παρουσία του Μητσοτάκη

Κρήτη: Δύο πλοία που έγραψαν ιστορία, το Kriti I και το Kriti II ετοιμάζονται για διάλυση (video)

Γράφεται αυτές τις ημέρες ο επίλογος για δύο πλοία που έγραψαν ιστορία στο Αιγαίο (video)

Πανναξιακός ΑΟ: Νίκη 3-0 στο Φιλώτι, βράβευση Μανωλά από τον ΑΜΣ Φιλωτίου

Τη νίκη ο Πανναξιακός του Μανωλά, το χειροκρότημα το Φιλώτι

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Με βολή σε “νεκρό” χρόνο του Στογιάνοβιτς, νίκη (61-60) επί του Παλαιού Φαλήρου

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia - Επικράτησε 61-60 του Παλαιού Φαλήρου (2-3 ρεκόρ) και αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική τον Πανελευσινιακό

Νάξος – Μέλανες: Για πρώτη φορά έχουμε τη διοργάνωση “Γιορτή Λαδιού”

Πότε και που θα διοργανωθεί η γιορτή λαδιού στη Νάξο

Μ. Χατζόπουλος (Naxos Vibe): «Θέλουμε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται ότι το ακίνητό του είναι στα καλύτερα χέρια»

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Χατζόπουλο, ιδιοκτήτη του Naxos Vibe, που ασχολείται με τη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και βιλών στη Νάξο

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στην Ιο

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι

Π. Πολυκρέτης: Ναξιώτης επιστήμονας μίλησε στην Βουλή της Ιαπωνίας (video)

Τι είπε ο Παναγής Πολυκρέτης - διδάκτορας δομικής βιολογίας- από τη Βουλή της Ιαπωνίας; (video)

Τι κάνει ο Άκης Πετρετζίκης στη Νάξο;

Το "Akis’ Food Tour" ξεκινά το πιο γευστικό ταξίδι του από τη Νάξο

Νάξος – Μέλανες: Η νεανική παραβατικότητα στο επίκεντρο συζήτησης

Ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μελάνων Νάξου με θέμα την Νεανική παραβατικότητα - Πότε και που;