Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τυροκομείου Πιτταρά, όπου προσφέρεται και σε εκδοχή 12μηνης ωρίμανσης, ένα τυρί με πιο μεστή και γεμάτη γεύση που ξεχειλίζει από αρώματα και απευθύνεται στους καλοφαγάδες.
Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: “Επτάστερος” με διακρίσεις στα Mediterranean Taste Awards 2024
Φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκο πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 90 ημέρες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Η κτηνοτροφική μονάδα Πιτταρά στη Νάξο είναι η μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα στο Αιγαίο, με 2,8 εκατ. κιλά γάλακτος και 100.000 κιλά παραγωγή κρέατος κατ’ έτος, η οποία αριθμεί συνολικά 550 βοοειδή και με διπλή καθετοποίηση (παραγωγή ζωοτροφών – κτηνοτροφική μονάδα – τυροκομείο) βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.. Πρόσφατα μάλιστα έλαβε πιστοποίηση για την παραγωγή των προϊόντων της από μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και για το κρέας και για τα τυροκομικά και πιστοποίηση για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων της μονάδας.
Παράλληλα η επιχείρηση συμμετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου και προσέθεσε στα ήδη πολυβραβευμένα προϊόντα της το Superior Taste Award 2024 του International Taste Institute για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης Ωρίμανσης Πιτταρά, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά και το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, τα οποία σημειωτέον βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.
Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε μεγάλες και μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγμένα καταστήματα.
Με πληροφορίες από τη σελίδα tyrokomos.gr