Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπά ξανά στο Αλυκό της Νάξου, εκεί όπου το εστιατόριο «Φάρος του Αλυκού» άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους λάτρεις της αυθεντικής ναξιώτικης κουζίνας.
Με σεβασμό στην παράδοση και έμφαση στην ποιότητα, η ομάδα του «Φάρου», με τους αδελφούς Μουστάκη στο τιμόνι, ξεκινά μια ακόμη δυναμική σεζόν με ξεχωριστή αισθητική, ανανεωμένο χώρο και την ίδια αφοσίωση στο καλό φαγητό.
Κομβικό ρόλο στο φετινό μενού παίζει η συνεργασία με τη “Φάρμα Ρώτα”, έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους τοπικούς παραγωγούς της Νάξου. Με αγνά προϊόντα από τη ναξιώτικη γη – όπως φρέσκα κρέατα, γαλακτοκομικά και κηπευτικά – η κουζίνα του «Φάρου» δημιουργεί πιάτα που σέβονται την πρώτη ύλη και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Όλα τα πιάτα σχεδιάζονται και εκτελούνται με μεράκι, αγάπη και έμφαση στο «αληθινό» φαγητό: αυτό που κουβαλά γεύσεις μνήμης, φροντίδας και τοπικότητας. Με θέα το Αιγαίο και τη γαλήνη του Αλυκού, κάθε γεύμα στον «Φάρο» γίνεται μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας και γαστρονομίας.
Η συνεργασία αυτή δεν είναι απλώς προμήθεια προϊόντων. Είναι μια συνειδητή επιλογή στήριξης της τοπικής παραγωγής και ανάδειξης της ναξιώτικης ταυτότητας μέσα από το φαγητό.
Οπως διαβάζουμε δε και στη σχετική ανάρτηση που έγινε πρόσφατα στα social media για το “σφράγισμα” της συνεργασίας:
“Άλλη μια δυνατή και απαιτητική σεζόν ξεκινά αλλά εμείς είμαστε εδώ στο @naxosfarostoualykou για να ικανοποιήσουμε κάθε γαστρονομική σας επιθυμία σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο που οι αδελφοί Μουστάκη έχουν βάλει την ξεχωριστή πινελιά τους με αγάπη και μεράκι.
Πάντα με δυνατές γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς με την αξιοπιστία και τη φροντίδα της @farma_rota ❤️”
👉 Στον Φάρο του Αλυκού, το καλοκαίρι μυρίζει θυμάρι, έχει γεύση από ξινομυζήθρα, ψήνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται με ένα χαμόγελο αυθεντικό, όπως και η Νάξος.