Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΓεύσεις Κυκλάδων από δέκα σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο, ποιο ήταν το μενού

Γεύσεις Κυκλάδων από δέκα σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο, ποιο ήταν το μενού

|

Αποτελεί παράδοση…. Κάθε επίσημο γεύμα που παρατίθεται από την Πρόεδρο κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε καλεσμένο της είναι μία γευστική πρόκληση.

Την Δευτέρα 8 Απριλίου υποδέχτηκε την ομόλογό της Πρόεδρο της Σλοβενίας  Νατάσα Πιρτς Μουσάρ. Επέλεξε η κα Σακελλαροπούλου να παραθέσει γεύμα με άρωμα Κυκλάδων. Κίνηση που έχει να κάνει με την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής κουζίνας.

Και οι καλύτεροι για να επιμεληθούν το ιδιαίτερο αυτό μενού, δεν θα μπορούσαν να είναι οι εκπρόσωποι των Κυκλάδων. Ο πρώτος λόγος στον σεφ Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από την Σύροκαι στο πλευρό του δέκα συνάδελφοί του από έξι διαφορετικά κυκλαδονήσια ώστε η Παρασκευή του γεύματος να αγγίξει το τέλειο..

Λογική κίνηση από τον Μπουγιούρη (σ.σ. επιμελείται το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα») ώστε οι υψηλοί καλεσμένοι της Ελληνικής Προεδρίας να έχουν την πλήρη εικόνα της γαστρονομίας του Νομού μας….

Ποιοι ήταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μπουγιούρη; Από τη Σύρο, οι Λεονάρδος Ρούσσος (Ταβέρνα ‘’ο Λιλής‘’/ Ανω Σύρος / ιδιοκτήτης), Μαρία Ρηγούτσου (Hermes Hotel / Ερμούπολη Σύρος),  Κωνσταντίνος Καρακατσάνης (Django/ Σύρος – Κουκάκι / ιδιοκτήτης). Από την Ανδρο: Δημήτρης Γιγίνης (Εστιατόριο ‘’Sea Satin Nino’’, Κόρθι Άνδρου / ιδιοκτήτης),  ο δικός μας Ιωάννης Γαβαλάς από την Ηρακλειά (Εστιατόριο ‘’Αρακλειά’’, Άγιος Γεώργιος Ηρακλειά / ιδιοκτήτης) αλλά και Λευτέρης Τρανουδάκης επίσης από τη Νάξο (Εστιατόριο ‘’Ηλιοβασίλεμα’’ / Γαλλησάς  Σύρου).

Από την Μύκονο, ο Παναγιώτης Μενάρδος (Εστιατόριο ‘’M-eating’’, Χώρα Μυκόνου/ιδιοκτήτης) και από την Τήνο ο Δημήτρης Πλυτάς  (Εστιατόριο ‘’Περί Τήνος’’, Ερμούπολη Σύρου / ιδιοκτήτης). Παράλληλα έδωσαν την γνώση τους οι Χρήστος Λαλαούνης (Καθηγητής ΣΤΕ, Αθήνα ) και Εμμανουήλ Στήθος (The Margi Hotel, Βουλιαγμένη Αθήνα).

Οσο για το μενού;  Απλά τέλειο… Καλωσόρισμα με Συριανό ελαιόλαδο, αρωματισμένο με φλούδες λεμονιού και αφρίνα. Το δεύτερο ρείκι μαριναρισμένο σε λαδολέμονο με πίκλες κρεμμύδι – αγγούρι, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, πουρέ κρεμμυδιού και φύτρες βασιλικού.

Από εκεί και πέρα,

Δείτε τα όμορφα πιάτα που απόλαυσαν οι καλεσμένοι…

Οσο για το Κρασί; Από Πάρο – Τήνο και Σύρο. Λογικό ε;

Ευχαριστούμε τον σεφ Γιάννη Γαβαλά για τη βοήθεια με τις φωτογραφίες…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: “πράσινο” φως για κατασκευή ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας: Ταξιδεύω το χειμώνα με ασφάλεια!

Οι εθελοντές μας έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και όχι μόνο, όπως το σεμινάριο πέρυσι με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ για το ΚΑΡΠΑ

Ενδελέχεια: Πέθανε ο κιθαρίστας Αντώνης Δημητρίου

Αντώνης Δημητρίου: Πέθανε ο κιθαρίστας των "Ενδελέχεια" σε ηλικία 57 ετών

ΚΚΕ: Το θέμα της μη λειτουργίας της ΣΑΕΚ Νάξου έφτασε στη Βουλή

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την ... λειτουργία της ΣΑΕΚ Νάξου - Ποιες είναι οι ερωτήσεις

Ψυχή & Ίασις: Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (video)

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (13-18 ετών): Πρόληψη και Αντιμετώπιση (video)

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Διψήφια άνοδος επισκεπτών στην Ρόδο, οριακή μείωση στην Μύκονο

Νέο ρεκόρ κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Στο δεκάμηνο ο συνολικός αριθμός επιβατών ανήλθε σε 34,3 εκατομμύρια

Αρχαίοι σκελετοί “ρίχνουν φως” σε σύγχρονα ιατρικά μυστήρια

Οι ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και τρεις ακόμα μελέτες πάνω σε θέματα γενετικής και υγείας των αρχαίων λαών

Νάξος: Σύλληψη για εξόρυξη πετρωμάτων (!!!)

Σύλληψη ημεδαπού για εξόρυξη πετρωμάτων στη Νάξο

Το Δένδρο της Μνήμης: Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αποτελεί μνημείο προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών, συντίθεται μεταξύ άλλων από έναν ασύμμετρο βράχο στον οποίο θα στηριχθεί ένα μεταλλικό δέντρο ύψους 4 μέτρων

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

Νάξος – Κεραμωτή: Γερακίνα τραυματίστηκε από 11 σκάγια (!!!)

Πυροβολημένη με 11 σκάγια από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε μία Γερακίνα – Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία της