Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΓάλλοι Chef "ερωτεύτηκαν" τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού...

Γάλλοι Chef “ερωτεύτηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού πολυτελούς εστιατορίου

|

Ποιος μπορεί να πει όχι στα τυροκομικά προϊόντα του Νίκου Πιτταρά; Ποιος αντιστέκεται στις γεύσεις των τυροκομικών από την οικογένεια Μπαμπούνη; Αμ τα κρέατα του Βασαλάκη; Η το λάδι και το κρασί της Νάξου; Η τα γλυκά από τον Σταμάτη Ξενάκη (βλ Ακταίον)…

Γάλλοι σεφ με βαρύ βιογραφικό (βλ αστέρια Michelin) βρέθηκαν στη Νάξο φιλοξενούμενοι της οικογένειας Πολυκρέτη – Μαργαρίτη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους για μερικές ώρες σε Σίφνο – Σαντορίνη αλλά στην Νάξο έριξαν … άγκυρα. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στο μαγειρικό ταλέντο της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) στο κτήμα “Κάμπονες”…

Οι πληροφορίες δε αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέος γύρος επίσκεψης από τους γάλλους chef ώστε την φετινή χρονιά το εστιατόριο “Πέλαγος” στο ξενοδοχείο Four Seasons του Αστέρα όταν ανοίξει την 13η Μαϊου να έχει γεύσεις Κυκλάδων στο μενού του και δη Νάξου…

Στην σχετική του ανάρτηση η οικογένεια του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα τους στα social media μας προσφέρουν φωτογραφίες και video αλλά και ενημέρωση

” Πρόσφατα είχαμε την μεγάλη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε στη Νάξο κάποιους από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως. Τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi, τον chef της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffman, την βραβευμένη Γαλλίδα σεφ Euralie Rus και τους διάσημους γευσιγνώστες Shirley Garrier και Mathieu Zouhairi, οι οποίοι είναι επίσης οι δημιουργοί της διάσημης πλατφόρμας @thesocialfood.

Οι σεφ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη Νάξο, να επισκεφτούν τα χωριά μας και να δουν από κοντά μονάδες παραγωγής γάλακτος, να συνομιλήσουν με παραγωγούς και να ξεναγηθούν σε παραδοσιακά τυροκομεία.

Φυσικά, ξετρελάθηκαν με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα τυριά μας, το παραδοσιακό κίτρο Βαλληνδρά και τα βραβευμένα μακαρόν του Ακταίον σε γεύσεις εμπνευσμένες από την Νάξο μας.

Το highlight του ταξιδιού τους ήταν η επίσκεψη στο κτήμα μας Κάμπονες όπου η μητέρα μου, Ιουλιανή, με τον γαμπρό μου Γιάννη Οικονόμου, μαγείρεψαν παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές, όπως το απεραθίτικο ρόστο, το πάτουδο, τους πατατοκεφτέδες (συνταγή της γιαγιάς μου, Μαρίας) και τη γλυκιά σεφουκλωτή. Με χαρά τους περιμένουμε ξανά σύντομα Νάξο και ανυπομονούμε να δούμε την αξιοποίηση των ναξιακών προϊόντων στις βραβευμένες κουζίνες τους.

Είναι ζωτικής σημασίας να εκπροσωπείται η Νάξος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ανθρώπους που έχουν παγκόσμιο κύρος στη γαστρονομία, ενώ οι παραγωγοί μας πρέπει να έχουν πρόσβαση και προβολή σε αυτό το κοινό, το οποίο είναι σαφώς απαιτητικό αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ναξιακά προϊόντα μπορούν να σταθούν επάξια στις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Και οι ευκαιρίες κερδίζονται μέσα από ένα στοχευμένο μάρκετινγκ.

ο βίντεο είναι από την πλατφόρμα @thesocialfood)

 

Ακολουθούν και οι σχετικές φωτογραφίες 

   

και η σχετική ανάρτηση

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Θεσμοθετήθηκε το Μεταβατικό Πλαίσιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται τεχνικές προδιαγραφές, χρόνοι ετοιμότητας, συνεργασίες με αερομεταφορείς και εμπλοκή ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας