Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΓάλλοι Chef "ερωτεύτηκαν" τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού...

Γάλλοι Chef “ερωτεύτηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού πολυτελούς εστιατορίου

|

Ποιος μπορεί να πει όχι στα τυροκομικά προϊόντα του Νίκου Πιτταρά; Ποιος αντιστέκεται στις γεύσεις των τυροκομικών από την οικογένεια Μπαμπούνη; Αμ τα κρέατα του Βασαλάκη; Η το λάδι και το κρασί της Νάξου; Η τα γλυκά από τον Σταμάτη Ξενάκη (βλ Ακταίον)…

Γάλλοι σεφ με βαρύ βιογραφικό (βλ αστέρια Michelin) βρέθηκαν στη Νάξο φιλοξενούμενοι της οικογένειας Πολυκρέτη – Μαργαρίτη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους για μερικές ώρες σε Σίφνο – Σαντορίνη αλλά στην Νάξο έριξαν … άγκυρα. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στο μαγειρικό ταλέντο της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) στο κτήμα “Κάμπονες”…

Οι πληροφορίες δε αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέος γύρος επίσκεψης από τους γάλλους chef ώστε την φετινή χρονιά το εστιατόριο “Πέλαγος” στο ξενοδοχείο Four Seasons του Αστέρα όταν ανοίξει την 13η Μαϊου να έχει γεύσεις Κυκλάδων στο μενού του και δη Νάξου…

Στην σχετική του ανάρτηση η οικογένεια του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα τους στα social media μας προσφέρουν φωτογραφίες και video αλλά και ενημέρωση

” Πρόσφατα είχαμε την μεγάλη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε στη Νάξο κάποιους από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως. Τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi, τον chef της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffman, την βραβευμένη Γαλλίδα σεφ Euralie Rus και τους διάσημους γευσιγνώστες Shirley Garrier και Mathieu Zouhairi, οι οποίοι είναι επίσης οι δημιουργοί της διάσημης πλατφόρμας @thesocialfood.

Οι σεφ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη Νάξο, να επισκεφτούν τα χωριά μας και να δουν από κοντά μονάδες παραγωγής γάλακτος, να συνομιλήσουν με παραγωγούς και να ξεναγηθούν σε παραδοσιακά τυροκομεία.

Φυσικά, ξετρελάθηκαν με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα τυριά μας, το παραδοσιακό κίτρο Βαλληνδρά και τα βραβευμένα μακαρόν του Ακταίον σε γεύσεις εμπνευσμένες από την Νάξο μας.

Το highlight του ταξιδιού τους ήταν η επίσκεψη στο κτήμα μας Κάμπονες όπου η μητέρα μου, Ιουλιανή, με τον γαμπρό μου Γιάννη Οικονόμου, μαγείρεψαν παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές, όπως το απεραθίτικο ρόστο, το πάτουδο, τους πατατοκεφτέδες (συνταγή της γιαγιάς μου, Μαρίας) και τη γλυκιά σεφουκλωτή. Με χαρά τους περιμένουμε ξανά σύντομα Νάξο και ανυπομονούμε να δούμε την αξιοποίηση των ναξιακών προϊόντων στις βραβευμένες κουζίνες τους.

Είναι ζωτικής σημασίας να εκπροσωπείται η Νάξος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ανθρώπους που έχουν παγκόσμιο κύρος στη γαστρονομία, ενώ οι παραγωγοί μας πρέπει να έχουν πρόσβαση και προβολή σε αυτό το κοινό, το οποίο είναι σαφώς απαιτητικό αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ναξιακά προϊόντα μπορούν να σταθούν επάξια στις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Και οι ευκαιρίες κερδίζονται μέσα από ένα στοχευμένο μάρκετινγκ.

ο βίντεο είναι από την πλατφόρμα @thesocialfood)

 

Ακολουθούν και οι σχετικές φωτογραφίες 

   

και η σχετική ανάρτηση

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσια: Δέκα χρόνια ελληνικός ήχος, από τη Νήσο Κέρο στο αύριο του πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων γιορτάζει τη δεκαετία του με ένα οραματικό αφιέρωμα σε 5.000 χρόνια ελληνικής μουσικής

Αεροδρόμια Κυκλάδων: Πτώση στη Σαντορίνη, στασιμότητα στη Μύκονο και ο παράγοντας “Ισραήλ”

Γεωπολιτικές εξελίξεις και διαφοροποιήσεις φέρνουν "ανισόρροπη" σεζόν στα περιφερειακά αεροδρόμια – Η Fraport Greece δίνει τους αριθμούς

Βουρβουριά Νάξου: Εκεί που ο Άγιος Προκόπιος συναντά την πίστη και τη μνήμη

Μια λιτανεία που διασχίζει τον χρόνο – Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος, οι κληρικοί της Νάξου και οι άνθρωποι του χωριού τίμησαν τη μνήμη του Αγίου με τρόπο που μόνο οι νησιώτες ξέρουν

Νέο ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Κουφονήσια, επένδυση στην περιοχή “Βάρδια”

Η ανάπτυξη συνεχίζεται στα Κουφονήσια με την έγκριση νέας ξενοδοχειακής μονάδας σε έκταση σχεδόν 7 στρεμμάτων – Εγκεκριμένη η οικοδομική άδεια από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Κέα στο προσκήνιο με τον Happy Traveller, Κυριακή 13 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ (video)

Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα εξερευνούν το νησί της Κέας, σε ένα ταξίδι με φάρους, μονοπάτια, αρχαία και ονειρικά τοπία – Μια τηλεοπτική ωδή στο κυκλαδίτικο νησί των αντιθέσεων (video)

Αθανασούλης: «Η διάσωση των Κούρων δεν διαπραγματεύεται – Η λύση πρέπει να είναι οριστική»

Κινητά ή ακίνητα; Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην τοπική κοινωνία της Νάξου, ενώ Φλεριανός, Κορρές και Μαυρογιαννόπουλος επανέρχονται με αιχμές και ερωτήματα

Σημαντική δράση για την προστασία της Ποσειδωνίας στην Κέα

Ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με φορείς και επιστημονικούς οργανισμούς, προχωρά σε πρωτοβουλία βιώσιμης διαχείρισης και προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος στον κόλπο του Αγίου Νικολάου

Μύκονος κατά του τέλους κρουαζιέρας, «Τιμωρητικό και άδικο μέτρο» καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο

Αίτημα αναστολής του τέλους επιβατών κρουαζιέρας από το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας – Κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήγμα στην τοπική οικονομία

Νάξος: Έκρηξη αφίξεων (30% το πρώτο εξάμηνο) στο αεροδρόμιο, οι υποδομές στο … κόκκινο

Με αύξηση 45% τον Ιούνιο και 30% στο εξάμηνο, η τουριστική ζήτηση απογειώνεται, αλλά το αεροδρόμιο της Νάξου φτάνει στα όριά του – Επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμιση

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.