Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΓ. Μαργαρίτης: Τι κάνει στις Βρυξέλλες με προϊόντα ΠΟΠ της Νάξου (και...

Γ. Μαργαρίτης: Τι κάνει στις Βρυξέλλες με προϊόντα ΠΟΠ της Νάξου (και όχι μόνο);

|

Τι κάνει στις Βρυξέλλες ο Επαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης;

Η απάντηση από τον ίδιο μέσα από την σελίδα του στα social media ” Βρίσκομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποδεχόμενος την πρόσκληση στην έκθεση «Greek Cultural & gastronomic week» που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής μας κ. Κυμπουρόπουλος και σκοπό έχει την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω της προβολής των ελληνικών προϊόντων και της πλούσιας ελληνικής φορεσιάς.

Ως Περιφέρεια, συμμετέχουμε με την προβολή των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)”.

Κι όπως βλέπουμε ο κος Μαργαρίτης με την αρωγή προϊόντων από τη Νάξο και τα υπόλοιπα νησιά λειτουργεί ως ιδανικός πρεσβευτής..

Οσο για την έκθεση;

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών. Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 19 και θα έχει διάρκεια έως τη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο κτίριο PAUL-HENRI SPAAK στον 1ο όροφο στην αίθουσα YEHUDI MENUHIN Area, και έχει τίτλο «Greek Cultural & gastronomic week».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο κτίριο PAUL-HENRI SPAAK και αίθουσα YEHUDI MENUHIN Area, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών ενδυμάτων και χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Στο χώρο της έκθεσης υπάρχουν ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, παράλληλα παρουσιάζονται και προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης καθώς και από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Οι ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, όπως και κάθε άλλη μορφή ενδυμασίας, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στην παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα, κάθε φορεσιά προβάλει διαφορετικά μηνύματα για την κοινωνική θέση ενός ατόμου, ως ένα σύνθετο σημειολογικό πορτρέτο.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω της προβολής της πλούσιας ελληνικής φορεσιάς και των ελληνικών προϊόντων.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν Ευρωβουλευτές, επιστημονικοί συνεργάτες και εξωτερικοί επισκέπτες από την ελληνική κοινότητα του Βελγίου καθ’ όλη την εβδομάδα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Ιαπωνία: Δημογραφικό σοκ – Χάθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε έναν χρόνο

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση των τελευταίων 50 ετών προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό

Γιατροί της πρώτης γραμμής: Η σκληρή καθημερινότητα στα νησιά

Από τις ελλείψεις ειδικοτήτων μέχρι την αγάπη των κατοίκων – Τρεις νέοι γιατροί θυμούνται το αγροτικό τους

MyStreet: Οι πολίτες «αστυνομεύουν» τα τραπεζοκαθίσματα

Οι πολίτες αποκτούν «ψηφιακή φωνή» για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες χρήσεις σε δημόσιους χώρους

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.