Το Naxospress προτείνει τη …συνταγή της ημέρας “σπιτικό ψωμί” για να ξεκινήσει η ημέρα με τον καλύτερο και πιο ζεστό τρόπο
Σας λιγώνει η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού αλλά σας φαίνεται πολύ δύσκολη η διαδικασία; Καιρός να αλλάξετε γνώμη! Αν διαθέτετε λίγο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο θα έχετε μοσχομυριστά και νόστιμα καρβέλια στο τραπέζι σας.
Υλικά
½ κιλό αλεύρι ζυμωτό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει αραιός χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 35 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ζυμωτό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο – λίγο νερό ώστε να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο. Το σκεπάζουμε ξανά και το αφήνουμε στο φούρνο (στους 40 βαθμούς) για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τρία καρβέλια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν κολλάει η ζύμη, αλευρώνουμε. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα χαράζουμε και ρίχνουμε σουσάμι.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά στους 40 βαθμούς και μετά δυναμώνουμε στους 180. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!