Πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στην απλή, αυθεντική μαγειρική της γιαγιάς Ιουλιανής; Στο κτήμα “Κάμπονες” στις Μέλανες της Νάξου, η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουν την τύχη να γευτούν πιάτα από τα χέρια της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. της μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) μένουν με το στόμα ανοιχτό (σ.σ. γεμάτο είναι αλλά ας όψεται η γνωστή έκφραση)
Δεν είναι μόνο η ικανότητα της Ναξιώτισσας οικοδέσποινας αλλά η ποιότητα των προϊόντων και η αγάπη για την ανάδειξη των πιάτων που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες. Τυχεροί ήταν οι δημοσιογράφοι του πλέον γνωστού περιοδικού Food & Wine οι οποίοι βρέθηκαν στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη μαγειρική του Νομού μας.
Και έμειναν με το … στόμα γεμάτο γεύσεις. Το παραδέχονται σε κάθε μία από τις σελίδες που έχουν αφιερώσει όχι μόνο στη Νάξο αλλά σε όλες τις Κυκλάδες. Προτείνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά κυρίως αναφέρονται με γλαφυρό τρόπο στην εμπειρία “γνωριμίας” με τα Ναξιώτικα “γεμιστά”. Ενώ χάρη στον Γιάννη Μαργαρίτη θα κατανοήσουν ότι με καλή παρέα ένα αρνί μπορεί να “περάσει” χωρίς να το καταλάβεις πίνοντας υπέροχο κρασί.
Δίκιο δεν είναι άλλωστε ο λατίνος συγγραφέας Βιργίλιος μιλώντας για τη Νάξο και τη φήμη της όσον αφορά την ποιότητα του κρασιού της..
Δείτε το σχόλιο της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα της στα social media
“Η γαστρονομία της Νάξου μας στις σελίδες του σπουδαιότερου, διεθνούς φήμης περιοδικού Food & Wine. Οι αμερικανοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί μας πέρυσι τον Ιούνιο, έζησαν από κοντά την εμπειρία παραδοσιακού μαγειρέματος στο κτήμα μας Κάμπονες με την μητέρα μου Ιουλιανή και απόλαυσαν την ζεστή ναξιακή φιλοξενία παρέα με τον σύζυγο μου και Έπαρχο μας Γιάννη Μαργαρίτη.
Η εκτίμηση τους και η αποδοχή τους εκφράστηκε μέσα από το αφιέρωμα στην γαστρονομία του νησιού μας σε αυτό το τεύχος του Απριλίου. Η προβολή και η αναγνώριση για το νησί μας ανεκτίμητη και φυσικά δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό!
English text
The gastronomy of Naxos is featured in the pages of the prestigious, internationally renowned magazine Food & Wine.
American journalists visited our island last June, experienced firsthand the traditional cooking experience at our farm Kambones with my mother, Juliana, and enjoyed the warm Naxian hospitality alongside my husband and Governor of Naxos, Margaritis Ioannis .
Their appreciation and acceptance were expressed through the special feature on the island’s gastronomy in this April issue. The exposure and recognition for our island are invaluable and of course, we cannot help but be proud of it!”