Πως πέρασαν τα χρόνια … Πότε ήταν το 1992, όταν στις 4 Ιουλίου “άναψε” στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο ο “Φάρος του Αλυκού”, χάρη στην επιμονή του Ηλία και την Ειρήνη που στάθηκε αρωγός και βράχος όλα αυτά τα χρόνια…
Η Νάξος με τα πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα αρχαιολογικά μνημεία, τις μαγευτικές παραλίες, τα θαλάσσια σπορ, τα εστιατόρια και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι ο ευλογημένος τόπος με τις αναρίθμητες επιλογές για τους επισκέπτες της! Αποτελεί έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή..
Και στο πανέμορφο Αλυκό, υπάρχει ένας “Φάρος” – που έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη – της Γαστρονομίας. Σκοπός τους από τη πρώτη στιγμή να αναδείξουν τη σπιτική κουζίνα της Νάξου, όπως την κληρονόμησαν από τους προγόνους τους από Φιλώτι και Μονή!”
Μία οικογενειακή επιχείρηση που μεταφέρει στα πιάτα που προσφέρει καθημερινά, την ιστορία της ορεινής Νάξου, τις παραδοσιακές συνταγές με αγάπη και πίστη στα τοπικά προϊόντα έως σήμερα… Με βάση το δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και τα δικά τους λαχανικά..
Αυτές τις ημέρες, οι μηχανές είναι στο φουλ.. Ο λόγος; Η σωστή προετοιμασία για τη νέα σεζόν.. Οι χώροι με την επίβλεψη του Στέφανου ανακαινίζονται, ενώ βελτιώνεται και ετοιμάζεται νέο μενού, το οποίο και αποτελεί τη καρδιά του “Φάρου”
Με σκέψεις για τη νέα σεζόν οι προετοιμασίας ξεκίνησαν νωρίς όπως κάθε χρόνο και πάνε για opening, το Σάββατο του Λαζάρου στις 12 Απριλίου.
Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν με όλα, αναμένουμε το αποτέλεσμα το Πάσχα, με κατσικάκι Μπάτουδο, Αρνί, χειροποίητο κοκορέτσι, σπιτική τυρικαφτερή και όχι μόνο.. Οπως θα δείτε και διαθέτει και δική του ιστοσελίδα όπου μπορείτε να γνωρίσετε την κουζίνα του “Φάρου του Αλυκού” ώστε να έχετε κάνει μία προεργασία, πριν περάσετε την πόρτα του εστιατορίου..
Κάντε κράτηση στο τηλέφωνο: 2285075545 ή μέσω του μέιλ: faroscontact@gmail.com
Δεν έμεινε και πολύς χρόνος… οπότε πάμε να δούμε τι θα γίνει
Τα λέμε σύντομα διά ζώσης και με το χαμόγελο πάντα στα χείλη…