Πως πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια ε;… Πότε ήταν το 1992, όταν στις 4 Ιουλίου “άναψε” στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο ο “Φάρος του Αλυκού”….
Η Νάξος με τα πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα αρχαιολογικά μνημεία, τις μαγευτικές παραλίες, τα θαλάσσια σπορ, τα εστιατόρια και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι ο ευλογημένος τόπος με τις αναρίθμητες επιλογές για τους επισκέπτες της! Αποτελεί έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή..
Και ο … Φάρος άναψε για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου του 1992 με την επιμονή του Ηλία και τη συμπαράσταση της Ειρήνης!
Ένα νέο ζευγάρι με τέσσερα αγόρια, που όνειρο τους ήταν να ζήσουν στο Αλυκό και να αναδείξουν τη σπιτική κουζίνα της Νάξου, όπως την κληρονόμησαν και εκείνοι από τους δικούς τους, στα χωριά Φιλώτι και στη Μονή!”
Μία οικογενειακή επιχείρηση που μεταφέρει στα πιάτα που προσφέρει καθημερινά, την ορεινή Νάξο και τις παραδοσιακές συνταγές με αγάπη και πίστη στα τοπικά προϊόντα έως σήμερα… Με βάση το δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και τα δικά τους λαχανικά..
Ο “Φάρος” άνοιξε τις πόρτες του την 5η Απριλίου με μαμαδίστικη κουζίνα, με ανανεωμένο μενού. Από χειροποίητους ντοματοκεφτέδες μέχρι τον κλασικό μουσακά στο πήλινο και το φρέσκο ψάρι. Βασικό του όπλο; Η μεγάλη λίστα κρασιών ελληνικών αμπελώνων και δύο ντόπιους !
Μάλιστα, υποδέχεται τους επισκέπτες με χαρά στο χώρο δίπλα από το κεδρόδασος και τη αρκετά πλέον famous παραλία Χαβάη!
Οι κριτικές των επισκεπτών; Η μία καλύτερη από την άλλη και οι οποίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα… “Όλο το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό κ χαμογελαστό κ επίσης πολύ γρήγορο στo service πράγμα που μας εντυπωσίασε γιατί δυστυχώς στο νησί η γρήγορη εξυπηρέτηση δεν υπάρχει .
Μπράβο για την οργάνωση τους κ τον επαγγελματισμό τους. Ότι φάγαμε ήταν εξαιρετικό ακόμα και οι απλοί ντοματοκεφτέδες ήταν πεντανόστιμοι όπως κ όλα τα πιάτα. Τα γλυκά τους επίσης απίστευτα γευστικά ειδικά το cheesecake. Όσο για την τιμή ανάλογη και τίμια για το είδος του μαγαζιού κ για όσα φάγαμε.”
Και αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου έχουμε γιορτή… Από τις 7.30 το απόγευμα υπάρχει ζωντανή μουσική που θα δώσει ένα διαφορετικό τόνο στη διάρκεια του γεύματος…
Ααα και σημειώσουμε ότι το εστιατόριο διαθέτει και δική του ιστοσελίδα όπου μπορείτε να γνωρίσετε την κουζίνα του “Φάρου του Αλυκού”…