Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef Award 2018: Νικητής ο Μυκωνιάτης Chef Αντώνης Δημοβασίλης

European Young Chef Award 2018: Νικητής ο Μυκωνιάτης Chef Αντώνης Δημοβασίλης

|

Ο  25 χρονος chef Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία – Εξασφάλισε  το «πρώτο βραβείο» συμμετέχοντας με το πιάτο του “Αρχέγονον”

Ιρλανδία ερχόμαστε… Εχουμε νικητή… Ο λόγος για τον chef Αντώνη Δημοβασίλη από τη Μύκονο, ο οποίος αναδείχθηκε στον τελικό  της Σύρου  για το European Young Chef Award 2018. Ο νεαρός σεφ εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο.

Ο τελικός του διαγωνισμού της Περιφέρειας για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Ευρωπαϊκό υποψηφίου European Young Chef 2018 , που θα διεξαχθεί 25 – 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία , πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Ο νικητής του διαγωνισμού  Αντώνης Δημοβασίλης  έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με  το πιάτο του  «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς)   

Στον τελικό, στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν  η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου  και οι σεφ  Ιωάννα Σταμούλου , Κώστας Μπουγιουρης , Νίκος Κουκιάσας  και Δημήτρης Πλυτάς 

Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας ήταν οι:  Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο,  Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου  από τη Νάξο και  Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο

Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν:

Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα

Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron

Μύκονος: Σφυρίδα  με πουρέ τοπιναμπούρ  και σούπα κακκαβιάς

Κως :  Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα,  ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους,  τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμό  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας  Ζαννετίδης  δήλωσε:

 « Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία της ανάδειξης του σεφ που θα μας εκπροσωπήσει στο Galway στην Ιρλανδία. Είναι μια διαδικασία την οποία η περιφερειακή αρχή έχει κάνει πλέον θεσμό, με σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας, αλλά παράλληλα και  τα νέα ταλέντα  που μέσω του διαγωνισμού, έχουν την ευκαιρία να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν οι κορυφαίοι  σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές  της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών  προϊόντων. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, σε κάθε τομέα που για το Νότιο Αιγαίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα»

Ο  πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων,  Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε:

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ χουν μάθει  να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι  είναι ο τρίτος διαγωνισμός που οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον διεθνή διαγωνισμό European Young Chef Award.

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Το τραγούδι είναι ένας όμορφος και βιωματικός τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη νοηματική γλώσσα

Σαντορίνη 2025: Έτος Ανάδειξης και Υποστήριξης της Αυθεντικότητας – πρόσκληση για σχεδιασμό λογοτύπου

Η σύνθεση που θα επιλεγεί θα πρέπει να ενσωματώνει το πνεύμα του έτους όπως αποτυπώνεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας.

Σαντορίνη: «Νησιώτικο Γλέντι»στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο»

Ο Αργύρης Αρβανίτης (βιολί) και ο Αντώνης Ξαγοράρης (Λαούτο) θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στα νησιά του Αιγαίου

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος από τον αήττητο Ιωνικό Νικαίας

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Πανναξιακό ΑΟΚ, αυτή τη φορά εντός έδρας από τον Ιωνικό Νικαίας (77-70) - Παραμένει στην πρώτη τριάδα - υποδέχεται με το νέο έτος το Πικέρμι

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο