Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομία«European Young Chef Award 2018»: 3ος ο Μυκονιάτης chef Δημοβασίλης

«European Young Chef Award 2018»: 3ος ο Μυκονιάτης chef Δημοβασίλης

|

Την 3η θέση κατέλαβε ο Μυκονιάτης chef Αντώνης Δημοβασίλης στη διάρκεια του διαγωνισμού “European Young Chef  2018” – Ποιος ήταν πρώτος και τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος 

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Αναφερόμαστε στην 3η θέση που κατέλαβε  ο νεαρός σεφ από την Μύκονο, Αντώνης Δημοβασίλης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του “European Young Chef  2018”, που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος οι δέκα φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας  καινοτομίες  σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους. Την 1η θέση – μετά από έναν “πολύ δύσκολο συναγωνισμό” όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ιρλανδός JP McMahon – και τον τίτλο του “Ευρωπαίου Νέου Σεφ” για το 2018  κατέκτησε o Chef  Andreas Bjerring  από την Δανία, με το πιάτο ” Παιδικές αναμνήσεις” που μπορεί να ήταν απλό μεν αλλά είχε όλη τη …Κεντρική Δανία στον ουρανίσκο των κριτών. Η επιτροπή αξιολόγησε ιδιαίτερα το εκτεταμένο επίπεδο καινοτομίας, την αφήγηση και τη σύνδεση του πιάτου με την περιοχή. Η εκπληκτική γεύση και η τραγανή υφή ήταν επίσης σημαντικά στοιχεία στην απόφαση. Ο Ιρλανδός δε σεφ (βραβευμένος με αστέρι Michelin) τόνισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρότειναν ενδιαφέρουσες … αφήγηση που ήρθαν τόσο μέσα από τις παρουσιάσεις τους, όσο και από το μαγείρεμα. Σημείωσε επίτης, πως η πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νέων Σεφ γιορτάζει την γαστρονομική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Στην 2η θέση βρέθηκε η Chef  Andriuc Andra από το Sibiu της Ρουμανίας με το πιάτο που είχε γεύσεις από την Τρανσυλβανία και στην 3η θέση, ο δικός μας Chef Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο με το πιάτο .«Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς). 

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη  στον διαγωνισμό  «European Young Chef  2018»  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο με την κατεύθυνση του excecutive  chef  Άκη Αμυρά και την επίβλεψη του master  chef  Χρήστου Αθανασιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον»  (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς). Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν  τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν  για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε  το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι  o  Αντώνης Δημοβασίλης  είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχώς αποδεικνύει πως στοχεύει ψηλά. Στη ζωή είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να τους υπηρετούμε, εργαζόμενοι σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τον Αντώνη Δημοβασίλη που εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας και διακρίθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα σε ταλαντούχους εκπροσώπους των έτερων γαστρονομικών περιφερειών της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να προβάλει τα νησιά μας ως παγκόσμιους τουριστικού προορισμούς και μέσα από τον γαστρονομικό της πλούτο και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα της ανθρώπους με αγάπη για τη δουλειά τους όπως ο Αντώνης Δημοβασίλης.»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσωπούν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019, χρονιά που υπηρετεί και τον Τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης  να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.