Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

European Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

|

Ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός από τη Ρόδο φτιάχνοντας ένα πιάτο με άρωμα Αιγαίου και γεύσεις Καλύμνου ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πραγματοποιήθηκε στη Σύρο) και θα διεκδικήσει το τίτλο του European Young Chef Award 2017 αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη – Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος 

«Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» έτσι δεν λένε στην Αγγλία όταν έχουμε αλλαγή ενοίκου στην βασιλική κατοικία; Ε κάπως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε για την ανάδειξη του νικητή στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σύρο για τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό  European Young Chef Award 2017…. Ο λόγος για τον 20χρονο σεφ Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, ο οποίος επικράτησε στον γαστρονομικό  διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του σεφ που θα την εκπροσωπήσει, στον μεγάλο   ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου. Έναν διαγωνισμό στον οποίο η ΠΝΑΙ συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε  ο European Young Chef  2016.

Αναζητώντας τον υποψήφιο που θα την εκπροσωπήσει, ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλέντα που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στη Γαστρονομία, η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως  Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,   οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς, σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους σεφ από όλα τα νησιά να διαγωνιστούν και να διακριθούν. Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών , πήραν μέρος στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Dolphin Bay, στη Σύρο, απ΄ όπου ξεχώρισε ο 20χρνος Σπύρος Κουγιός, που στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον τίτλο  European Young Chef 2017

Ο Σπύρος Κουγιός, που εργάζεται  στο εστιατόριο  “Noble” στο ξενοδοεχείο Elysium, στη Ρόδο, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο  από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου και κέρδισε τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με τα “χρώματα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο  Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου.

Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων σεφ που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στον χθεσινό τελικό της Σύρου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 «Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε  τον τίτλο του  European Young Chef 2017,   μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει  το ενδιαφέρον των νέων  να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του » European Young Chef  2016 είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, θα  αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον  διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πτήση για Ελλάδα = καθυστέρηση!

Οι πτήσεις προς ελληνικά αεροδρόμια παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη – Ποιο νησί στην Ελλάδα είναι πρώτο

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Κυκλάδες – “Διονύσιος Σολωμός”: Ακυρώνονται τα δρομολόγια το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια του “Διονύσιος Σολωμός” στις 19 και 20 Μαΐου – Επανέρχεται με τα χρώματα της Fast Ferries

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Σπέτσες – Κικίλιας: “Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για οικογένειες και παρέες”

Βασίλης Κικίλιας από Σπέτσες: «Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για την ελληνική οικογένεια και για τις παρέες που αποτελούνται από τρία άτομα και πάνω»

Σίφνος – “Speedrunner”: Ανεπιτυχής αρχικά η προσέγγιση λόγω ανέμων (video)

Θυελλώδεις άνεμοι απέτρεψαν την προσέγγιση του “Speedrunner Jet” στη Σίφνο το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά το πλοίο επέστρεψε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιβίβαση και αποβίβαση.

National League 2: Τελικός ανόδου με φόντο την ελπίδα και την πίεση

Καραχάλιος και Καρακατσάνης μιλούν για τη μεγάλη μάχη Ιωνικού – Πανναξιακού που κρίνει την άνοδο στη National League 1

National League 2: Η Βάσω Τσαρούχα «σφυρίζει» τον τελικό ανόδου Ιωνικός – Πανναξιακός

Όλα για όλα στη Νίκαια – Στο γήπεδο και ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων - Ποιοι είναι οι διαιτητές

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Μαθητές από τη Νάξο και την Καλαμπάκα ενώνουν δυνάμεις μέσω STEM και προγραμματισμού

Το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Νάξου συμμετείχε σε κοινή δράση STEM με το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, προγραμματίζοντας εφαρμογές με το Σετ S2.1. Μια καινοτόμος εκπαιδευτική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.