Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

European Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

|

Ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός από τη Ρόδο φτιάχνοντας ένα πιάτο με άρωμα Αιγαίου και γεύσεις Καλύμνου ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πραγματοποιήθηκε στη Σύρο) και θα διεκδικήσει το τίτλο του European Young Chef Award 2017 αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη – Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος 

«Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» έτσι δεν λένε στην Αγγλία όταν έχουμε αλλαγή ενοίκου στην βασιλική κατοικία; Ε κάπως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε για την ανάδειξη του νικητή στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σύρο για τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό  European Young Chef Award 2017…. Ο λόγος για τον 20χρονο σεφ Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, ο οποίος επικράτησε στον γαστρονομικό  διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του σεφ που θα την εκπροσωπήσει, στον μεγάλο   ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου. Έναν διαγωνισμό στον οποίο η ΠΝΑΙ συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε  ο European Young Chef  2016.

Αναζητώντας τον υποψήφιο που θα την εκπροσωπήσει, ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλέντα που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στη Γαστρονομία, η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως  Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,   οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς, σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους σεφ από όλα τα νησιά να διαγωνιστούν και να διακριθούν. Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών , πήραν μέρος στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Dolphin Bay, στη Σύρο, απ΄ όπου ξεχώρισε ο 20χρνος Σπύρος Κουγιός, που στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον τίτλο  European Young Chef 2017

Ο Σπύρος Κουγιός, που εργάζεται  στο εστιατόριο  “Noble” στο ξενοδοεχείο Elysium, στη Ρόδο, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο  από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου και κέρδισε τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με τα “χρώματα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο  Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου.

Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων σεφ που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στον χθεσινό τελικό της Σύρου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 «Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε  τον τίτλο του  European Young Chef 2017,   μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει  το ενδιαφέρον των νέων  να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του » European Young Chef  2016 είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, θα  αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον  διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελβετία – Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικονικός Ιησούς στο εξομολογητήριο δίνει συμβουλές

Μία συζήτηση με τον Ιησού και μερικές συμβουλές – ένα όνειρο για πολλούς πιστούς Χριστιανούς. Σε μία μικρή ελβετική εκκλησία αυτό είναι εφικτό, ή τουλάχιστον… περίπου.

Αράχωβα: Ουρές χιλιομέτρων από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, ποιος ο λόγος;

Αράχωβα: Ουρές χιλιομέτρων από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που «κόλλησαν» στο χιόνι - Τι συνέβη;

Fast Ferries: Τροποποίηση δρομολογίου για το “Διονύσιος Σολωμός”

Η Fast Ferries ανακοίνωσε την τροποποίηση του δρομολογίου του "Διονύσιος Σολωμός" για αύριο Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο

Τα κάλαντα άκουσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος από πολιτιστικούς φορείς της Νάξου

Χαλκιδική: Ξενοδόχος έστειλε κατασχετήριο ύψους 380.000 ευρώ στο Δήμο Σιθωνίας (!!!)

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» μεγάλου ξενοδοχείου σε δήμο: Προχώρησε σε κατάσχεση 380.000 €

Σύρος: Πρωτοχρονιά με Ξαρχάκο και ρεμπέτικο

Το 2025 μας κάνει ποδαρικό με ρεμπέτικο και φόρο τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη και στον τόπο όπου γεννήθηκε.

Αθήνα- Κυκλοφοριακό: Πάμε για… ολοήμερο μποτιλιάρισμα

Οι εκτιμήσεις των συγκοινωνιολόγων για τα αίτια που προκαλούν τη συμφόρηση και τα έργα που έπρεπει να είχαν γίνει... χθες

ΔΕΗ – Σαντορίνη: Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία δύο νέων αεριοστροβιλικών μονάδων

ΔΕΗ: Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία δύο νέων αεριοστροβιλικών μονάδων στη Σαντορίνη

Χειμερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Τι ισχύει με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις

Το Νησί των Χριστουγέννων που… δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Στο απομονωμένο νησί του Ινδικού Ωκεανού, που ανήκει στην Αυστραλία, η 25η Δεκεμβρίου είναι σχεδόν μια μέρα σαν όλες τις άλλες.

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων: Επικίνδυνο το “Σαόνησος” για τις ζωές των επιβατών

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων: Επικίνδυνο για τις ζωές των επιβατών το «Σαόνησος» Ζητάει να "αντικατασταθεί με αξιόπλοο καράβι"

Olympic Air: Το αεροπλάνο έφτασε πάνω από τη Νάξο και επέστρεψε Αθήνα λόγω καιρού

Με τη βροχή να δίνει ρυθμό από τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξαν προβλήματα με την κίνηση των αεροπλάνων - Αύριο θα έχει δύο πτήσεις η Olympic Air

Κυκλάδες: Σύγκρουση πλοίων στον Κάβο Ντόρο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο νότια της Καρύστου

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής