“Η φιλοσοφία του εστιατορίου “Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον” και του chef Νίκου Κεραμιδά βασίζεται στην σωστή απόδοση του κρέατος, όπως το προτιμάει ο πελάτης…, ώστε όλη γεύση και η αυθεντικότητα των τοπικών θησαυρών της Νάξου να απολαμβάνονται στο ακέραιο την ίδια ώρα που οι θρεπτικές ουσίες παραμένουν πλούσιες!”
Από το 2019, όταν δηλαδή για πρώτη φορά τιμήθηκε με το βραβείο “Gold Award of Quality & Taste των Estiatoria.gr Premium Awards για την εξειδίκευσή του πάνω στο κρέας, έως και σήμερα, η μάχη του chef Νίκου Κεραμιδά και του προσωπικού που έχει το εστιατόριο στη Νάξο, δίνεται με τον εαυτό του…
Με στόχο; Την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών, την σωστή αναλογία φαγητού – τιμής και βέβαια την διατήρηση στο υψηλότερο επίπεδο των τοπικών προϊόντων με σημείο αναφοράς, τι άλλο από το κρέας…
Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα Ελληνικών Ναξιώτικων κοπών “steaks ωρίμανσης” σε μοσχάρι όπως: Σπαλομπριζόλα, Πικάνια, T-Bone, Rib- eye, Tomahawk και αρκετά κρεατικά ακόμα, όπως κεμπάπ, burgers και χειροποίητα λουκάνικα.
Οσο για τον Νίκο Κεραμιδά; Ανήκει στην 4η γενιά μαγείρων της συνεχόμενης εστιατορικής παράδοσης της οικογενείας του… Παιδάκι θυμάται τον παππού του Νίκο (σ.σ. έφυγε από τη ζωή το 2018) να του προσφέρει το διάσημο αρνίσιο παϊδάκι της Νάξου, ζουμερό και καλοψημένο με αλάτι… Και δεν την ξέχασε ποτέ αυτή τη γεύση…
Γιατί η αναφορά όμως τόσο στο “Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον” όσο και στον Meat Expert Νίκο Κεραμιδά (σ.σ. σχεδόν ανήμερα των γενεθλίων του); Μα γιατί πολύ απλά πριν από μία εβδομάδα είχαμε την ανακοίνωση των ετήσιων βραβείων “Estiatoria.gr Golden Awards®” και οι νικητές έγιναν κάτοχοι του Gold Award of Quality & Taste 2024! Το εστιατόριο της Νάξου πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό βραβείο στην πλούσια τροπαιοθήκη του ενώ και ο Νίκος Κεραμιδάς διακρίθηκε ως ένας από τους Chef της χρονιάς…
“Τα ντόπια υλικά που προσφέρει το νησί από μόνα τους αποτελούν έναν θησαυρό ανεκτίμητής αξίας… Εμείς στο εστιατόριο τα σεβόμαστε και γνωρίζουμε τα μυστικά εκείνα που θα μεταδώσουν στην παλέτα του ουρανίσκου, έντονες συγκινήσεις και σπάνιες γαστρονομικές εμπειρίες…”
Είναι η λιτή δήλωση που έχει κάνει ο Chef Νίκος Κεραμιδάς στην σελίδα “estiatoria.gr” για την παρουσία του εστιατορίου του στο χώρο της εστίασης και με χαμόγελο κοιτάζει ψηλά… Ξέρει ότι ο παππούς Νίκος θα είναι χαρούμενος για την επιτυχία του εγγονιού του, ελπίζοντας σε ακόμη υψηλότερες διακρίσεις στο μέλλον…
Εμείς; Να ευχηθούμε ανάλογες διακρίσεις και κάθε φορά – μαζί με τους επισκέπτες – να απολαμβάνουμε τις υπέροχες δημιουργίες… Με την θέα άλλωστε εξαιρετική και τη διαρρύθμιση του χώρου να σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, η επίσκεψη στο “Λαδόχαρτο” είναι εμπειρία που θέλεις να την ξαναζήσεις πολλές φορές…