Estia Awards 2019: Υψηλές διακρίσεις απέσπασαν δυο επιχειρήσεις εστίασης της Σύρου – Το “Αλλού Γυαλού” επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά, αυτή τη φορά με την διάκριση Excellent στην κατηγορία Μοντέρνα Κουζίνα και το “ONO Concept” τιμήθηκε με τη διάκριση Outstanding στην κατηγορία Total Experience.
Μπορεί να μην έχει φύγει ακόμη το 2018 αλλά εχουμε διακρίσεις που θα λειτουργήσουν ως προπομποί για την επόμενη τουριστική περίοδο… Και έτσι σε μία λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις Εστίασης που αποτελούν πρότυπο ποιότητας και καινοτομίας αλλά και εστιατόρια αντιπροσωπευτικά του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας. Κυκλάδες και μάλιστα η Σύρος είχαν την τιμητική τους και με δύο επιχειρήσεις…
Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Σπύρος Μαργαρίτης. Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Goody’s Burger House, Everest, Φούρνος Βενέτη, Flocafe, TGI Fridays και Papaspirou Catering καθώς και εστιατόρια που αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, όπως το Evi Evane της Ντίνας Νικολάου στο Παρίσι και το Philema του Μάνου Μακρυγιαννάκη στις Βρυξέλλες. Τον τίτλο Best Ethnic Restaurant in Town κέρδισε το Nami Sushi στη Γλυφάδα, τον τίτλο Best Modern Restaurant in Town το Yiamas Gastro Bar στην Καλαμάτα και τον τίτλο Best Gelateria in Town το Zuccherino στην Αθήνα.
Επιστρέφουμε όμως στις Κυκλάδες, τη Σύρο όπου και εντοπίζουμε τις δύο επιχειρήσεις που κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το “Αλλού Γυαλού” (επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά) παρέλαβε τη διάκριση Excellent στην κατηγορία Μοντέρνα Κουζίνα και το “ONO Concept”, που τιμήθηκε με τη διάκριση Outstanding στην κατηγορία Total Experience.
Αλλού Γυαλού
Εμείς να αναφέρουμε ότι το “Αλλού Γυαλού” στο Κίνι στεγασε τα όνειρα του Γιάννη Λιέα και της Λίνας Φουρνιστάκη. “Χωρίς να πειραχθεί το ταπεινό κτίσμα, διαμορφώθηκαν κατά μήκος της παραλίας όμορφα στεγάδια και πέργολες με λευκά τεντόπανα κι έτσι ανάμεσα στα υπάρχοντα αλμυρίκια και στις γλάστρες με τους δυόσμους και τα βασιλικά, φτιάχτηκε μια αγαπησιάρικη αυλή, δύο βήματα από τη παραλία με απαράμιλλη θέα στο πέλαγο. Στο Αλλού Γυαλού θα βρει κανείς φρέσκα ψάρια και θαλασσινά – το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες απέχει 200 μέτρα – αλλά και μαγειρευτά, του “φούρνου και του καζανιού” όπως τα περιγράφει, μια σειρά από ζυμαρικά, και τέλος κρέατα της ώρας. Η κουζίνα τους χρόνο με χρόνο κινείται από τον χώρο της παραδοσιακής προς τον χώρο της δημιουργικής, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην παρουσίαση, στηριγμένη πάντα σε φρέσκα ντόπια υλικά. Είτε για μεζέ ανάμεσα στις βουτιές, είτε για το μεσημεριανό που ακολουθεί ένα απολαυστικό μπάνιο, είτε για βραδινή έξοδο στο Αλλού Γυαλού θα σας υποδεχθεί μια ομάδα νέων στην κουζίνα και στο service που θα σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες.
ONO Consept
Οπως διαβάζουμε στην σελίδα της επιχείρησης που βρίσκεται στην παραλία Αγκαθώπες της Ποσειδονίας ” Μας αρέσει να παντρεύουμε μαγειρικές παραδόσεις και πρακτικές από διαφορετικούς πολιτισμούς. Πιστοί στην εκτίμησή μας για την ελληνική-μεσογειακή κουζίνα και συνδυάζοντάς την με φρέσκα τοπικά και εισαγόμενα φυσικά υλικά, επιλέγουμε συνταγές οι οποίες εκφράζουν την ευφυΐα των συνδυασμών και τις δεξιότητες των σεφ μας.
Ταιριάζοντας διαφορετικές κουλτούρες με αναμνήσεις από την παιδική ηλικία, τα μενού του ONO για πρωινό, brunch, γεύμα και δείπνο προκαλούν τη φαντασία. Η λίστα κρασιών και ποτών είναι σχεδιασμένες ώστε να συνοδεύουν το φαγητό, να εμπλουτίσουν τις γευστικές σας επιλογές, τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή τις ειδικές σας περιστάσεις”.
Δείτε εδώ οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στον σχετικό διαγωνισμό Estia Awards 2019
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr