Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΕπιστροφή της Ηβη μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα

Επιστροφή της Ηβη μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα

|

Στην Ελλάδα επιστρέφει η παραγωγή των αναψυκτικών Ηβη (συσκευασίες σε κουτί) έξι χρόνια μετά την οριστική απόφαση της PepsiCo-Ηβη να σταματήσει την παραγωγή της στη χώρα μας. Από την ερχόμενη άνοιξη, πιθανότατα από τις αρχές Μαΐου, τα αναψυκτικά με το σήμα Ηβη θα παράγονται για λογαριασμό της εταιρείας από τη γνωστή ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, βάσει τριετούς συμβολαίου. Αυτό που μένει για να ξεκινήσει η παραγωγή είναι να εγκατασταθεί κάποιος πρόσθετος εξοπλισμός στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου, καθώς και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

«Η επιλογή της ΕΨΑ από έναν πολυεθνικό κολοσσό αποτελεί αναμφίβολα επιβράβευση της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας μας», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο Μιχάλης Τσαούτος, γενικός διευθυντής της βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών. Επισήμανε δε ότι με αυτόν τον τρόπο ευνοείται φυσικά και το εργοστάσιο, όχι μόνο από τα έσοδα, αλλά και από τη συνεχή λειτουργία των μηχανών. Τόνισε, πάντως, ότι σε καμία περίπτωση η συνεργασία με την PepsiCo Hellas σημαίνει μετατροπή της ΕΨΑ σε εταιρεία παραγωγής προϊόντων για τρίτους. Σημειώνεται ότι η μοναδική συνεργασία αυτού του είδους που είχε μέχρι στιγμής η ΕΨΑ ήταν με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης».

Η συνεργασία αφορά μόνο την παραγωγή των αναψυκτικών Ηβη σε κουτί, που πρόκειται στην ουσία για τους ακόλουθους πέντε κωδικούς: πορτοκαλάδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, λεμονάδα, σόδα, σόδα με λεμόνι. Παράλληλα με τη μεταφορά της παραγωγής στην Ελλάδα, η PepsiCo Hellas θα προχωρήσει και στον εικαστικό επανασχεδιασμό των συσκευασιών της Ηβη (νέες ανανεωμένες συσκευασίες), καθώς και στην αλλαγή της φόρμουλας του πορτοκαλιού με νέα γεύση πιο κοντά στις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Η συμφωνία δεν προβλέπει την παραγωγή των χυμών Ηβη ούτε των αναψυκτικών Ηβη σε πλαστικό μπουκάλι, ενώ δεν περιλαμβάνει την παραγωγή των αναψυκτικών Pepsi και 7Up.

Οι χυμοί Ηβη παράγονται στην Ελλάδα από βιομηχανία στη Σπάρτη, ενώ τα αναψυκτικά με το σήμα Ηβη σε πλαστικό μπουκάλι παράγονται εκτός Ελλάδας, κυρίως σε μονάδες στη Ρουμανία και την Πολωνία. Εκτός Ελλάδας, με εξαίρεση ένα μέρος τους που παράγεται στη Ρόδο από την ΒΑΠ Κουγιός, παράγονται και τα αναψυκτικά με τα σήματα Pepsi και Ηβη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 η PepsiCo-Ηβη ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου αναψυκτικών που είχε στα Οινόφυτα, το οποίο λειτουργούσε από το 1998 και αποτελούσε την κεντρική μονάδα παραγωγής του πολυεθνικού ομίλου στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί το 2013 το κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, ενώ ανεπηρέαστη είχε μείνει η λειτουργία της έτερης θυγατρικής της PepsiCo στην Ελλάδα, της Tasty Foods, η οποία διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής σνακς στον Αγιο Στέφανο Αττικής.

Το εργοστάσιο του Λουτρακίου ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά πέρυσι το καλοκαίρι, μετά την εξαγορά του από την εταιρεία N.U. Aqua, η οποία βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μεγάλης επένδυσης στο Λουτράκι προκειμένου να αναλάβει σε επόμενη φάση πλήρως την παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική