Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΕνας Ναξιώτης (Κ. Δεουδές) μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν το φαγητό

Ενας Ναξιώτης (Κ. Δεουδές) μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν το φαγητό

|

Το εστιατόριο “Νάξος” του Κώστα “Gus” Δεουδέ που βρίσκεται στο Σικάγο έχει κλέψει τη παράσταση τόσο με το μενού όσο και με την διακόσμιση όπου η Πορτάρα έχει κεντρικό ρόλο στην αίθουσα όπου απολαμβάνουν οι επισκέπτες το φαγητό τους 

Η Νάξος έφτασε στην Αμερική… Δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε καν στο Σικάγο όπου υπάρχει ελληνική παροικία… Όμως, φαίνεται ότι ο Κώστας Gus Δεουδές (σ.σ. συγγενής με τον δικό μας Γιώργο Δεουδέ που τον συναντάμε μέσα από τις δράσεις του στα ερτζιανά και την web tv) βρήκε το μυστικό της επιτυχίας..

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο «Στην πίσω γωνία ενός εμπορικού κέντρου στην οδό Irving Park και Rohlwing στην Itasca, που βρίσκεται ανάμεσα σε ένα βενζινάδικο και ένα βιομηχανικό πάρκο, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδος που τραβάει την προσοχή – ειδικά στους πεινασμένους επισκέπτες. «Νάξος», το Εστιατόριο του Ελληνικού Νησιού άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Νοέμβριο προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από αυθεντική ελληνική κουζίνα για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξακολουθούν να δυσκολεύονται να προφέρουν την λέξη σπανακόπιτα, όπως και εγώ.

 

Το επισκεφτήκαμε ένα βράδυ Σαββάτου, η τραπεζαρία με άσπρους τοίχους και  ξύλινα δάπεδα, διακοσμημένη με φωτογραφίες από την γραφική Ελλάδα (σ.σ. το κέντρο δεσπόζει η Πορτάρα, σήμα κατατεθέν του νησιού όπου προέρχεται ο μάνατζέρ του) και πινελιές από λαμπερό μπλε, ήταν ήδη γεμάτη. Μας ρωτήσαν αν είχαμε κράτηση όταν μπήκαμε, κάτι όμως που δεν το είχαμε κάνει. Ευτυχώς τα τραπέζια στην περιοχή του μπαρ ήταν ανοιχτά, και ετσι εκεί δημιουργήσαμε το δικό μας ελληνικό εστιατόριο.

Για εμένα, η πρώτη μου μπύρα «Μύθος» απευθείας από την Ελλάδα ήταν ελαφριά και ακριβώς ότι χρειαζόμουν. Σ’ ένα αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο, το «φλεγόμενο» σαγανάκι είναι απαραίτητο. Καμία άλλη γευστική εμπειρία δεν παρομοιάζεται με το να βλέπεις τις φλόγες πάνω σε ένα μεταλλικό πιάτο που περιέχει μια παχιά φέτα ελληνικού τυριού και ο σερβιτόρος φωνάζει «Οπα» δίνοντας τον τόνο ότι το γλέντι αρχίζει…  

Το μενού των ορεκτικών περιλαμβάνει ως ζεστά πιάτα, τηγανητό ή ψητό καλαμάρι, τηγανητά ψαράκια, σπανακόπιτα, κεμπάπ κοτόπουλου ενώ ως κρύα πιάτα υπάρχει ταραμοσαλάτα και τζατζίκι. Υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμών (σ.σ. όπως κάναμε εμείς) ώστε κάποιος που δεν γνωρίζει την ελληνική κουζίνα να μπορεί να δοκιμάσει από όλα.

Παραγγείλαμε έναν συνδυασμό πιάτων ώστε να μπορέσουμε να τα δοκιμάσουμε όλα. Αυτό περιλάμβανε μουσακά και κεφτεδάκια, σπανακόπιτα και μπριάμ ή γεμιστά. Το φαγητό ήταν εκπληκτικό. Εκτός από τους συνδυασμούς μαγειρευτών, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα της ώρας και σε κρέας και σε ψάρι (λαβράκι, σολομό, αρνάκι, μπριζόλες κοτόπουλο) 

Αλλά θα πρέπει να πούμε ότι ενώ η «Νάξος» κερδίζει με την αυθεντική της κουζίνα και τα καταπληκτικά της προϊόντα, η εξυπηρέτηση θέλει ακόμη …δουλειά. Ισως να φταίει το γεγονός ότι επισκεφθήκαμε το εστιατόριο σε μία βραδιά όπου όλα ήταν στο …κόκκινο. Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι στην επόμενη επίσκεψή μας το σύνολο της εμπειρίας θα είναι ξεχωριστό…

Να σημειώσουμε ότι ανάλογες και ακόμη καλύτερες κριτικές έχει λάβει το εστιατόριο «Νάξος» από τους  εκατοντάδες επισκέπτες του, οι τιμές χαρακτηρίζονται ως πολύ καλές (από 10 έως 30 ευρώ το άτομο) ότι οι υπάλληλοι και ο σεφ Κώστας Δεουδές γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και το κυριότερο με το χαμογελό τους κερδίζουν κάθε επισκέπτη και κυρίως την εμπιστοσύνη τους όσον αφορά την επιλογή κρασιού και φαγητού… Και ήδη το Σικάγο έχει αποκτήσει ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς όσον αφορά την έξοδο για φαγητό με άρωμα όχι μόνο Ελλάδας.. Κυρίως όμως Νάξου. Και αυτό είναι που μας κάνει υπερήφανους…

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του εστιατορίου…οσο και στην ιστοσελίδα με τις κριτικές και αναφορές για αυτό 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.