Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΕλληνίδα η καλύτερη κρεοπώλισσα που πήρε πρώτο βραβείο στον κόσμο για το...

Ελληνίδα η καλύτερη κρεοπώλισσα που πήρε πρώτο βραβείο στον κόσμο για το μπέργκερ της

|

Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό – Και μάλιστα δια χειρός Ελληνίδας κρεοπώλισσας με συνταγή από την Κρήτη 

Ομάδα νέων κρεοπωλών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας την περασμένη άνοιξη, εντυπωσίασε τους κριτές με την απλότητα αλλά και τη νοστιμιά του ελληνικού μπέργκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) υπογράμμισε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη».

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών συμμετείχαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, που έχουν παράδοση στα μπέργκερ, όμως όπως είπε η νεαρή κρεοπώλισσα, «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για τo συγκεκριμένο προϊόν».

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο σχεδιασμό νόστιμων, αλλά και αισθητικά μοναδικών εδεσμάτων από κρέας και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο να την εξελίξει όσο είναι δυνατόν.

«Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» περιγράφει με λεπτομέρεια η εικοσιεξάχρονη.

Υπογράμμισε δε ότι για εκείνη ήταν σημαντικό να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση. «Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων».

Η ελληνική αποστολή που παρασκεύασε το νοστιμότερο μπέργκερ του κόσμου, αποτελείται από έξι άτομα, τρία άτομα από την Κρήτη, δυο από την Αθήνα και την Κυπαρίσσια Αντωνάρα από τη Θεσσαλονίκη. «Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια» επισήμανε η νεαρή επαγγελματίας.

Η εικοσιεξάχρονη, η οποία με μεράκι και ζήλο υπηρετεί το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να μεταφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων της στα σπίτια των πελατών της, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δίχως να χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα που διατηρεί στο Ασβεστοχώρι.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Πορτογαλία: Νεκρός ο Ντιόγκο Ζότα – άσος της Λίβερπουλ – σε τροχαίο, είχε παντρευτεί πριν 10 μέρες

Τραγική ειρωνεία για τον αστέρα της Λίβερπουλ και της Εθνικής Πορτογαλίας, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με Λαμποργκίνι στην Ισπανία – Είχε παντρευτεί πριν από 10 ημέρες και αφήνει πίσω του τρία παιδιά

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Η Πάρος στο προσκήνιο μέσα από το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από τη Χρυσή Ακτή μέχρι τις Λεύκες, από τα καΐκια των ψαράδων ως τα τραμπολίνα και τα τυροκομεία, η Πάρος αποκαλύπτει το πολύπλευρο πρόσωπό της μέσα από την κάμερα του «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η νησιωτικότητα ως πρότυπο ευρωπαϊκής πολιτικής

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει τις πρωτοποριακές νησιωτικές πολιτικές σε διεθνές βήμα, ζητώντας από την Ε.Ε. όχι εξαιρέσεις αλλά ευκαιρίες και στοχευμένη στήριξη για τα νησιά της Ευρώπης.

Τουρισμός στα ύψη, ξενοδοχεία σε πώληση: Διπλή εικόνα πίσω από τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού (πίνακας)

Παρά τα ιστορικά ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, εκατοντάδες ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται ή οδηγούνται σε πλειστηριασμό — Ανησυχητική τάση για την «καρδιά» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Σαφές “όχι” στη μεταφορά των Κούρων λέει ο Σύλλογος Μελάνων “Κούρος ο Έλληνας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για τη μεταφορά των Κούρων στο νέο μουσείο – “Η αποκοπή τους είναι ιστορική ασέβεια”

Βαγγ. Κατσαράς: «Η συνταγή της επιτυχίας είναι η φιλοξενία που υπάρχει μέσα μας» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μιλά για την εξαιρετική πορεία της σεζόν, τις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις σε υποδομές, ύδρευση, λιμάνι και ποιότητα ζωής

Νάξος – ΑΠΑΣ: Ο Γιάννης Σαρρής στα Φανάρια Νάξου!

Με σημαντικές εμπειρίες και αξιόλογες επιδόσεις, ο 20χρονος γκαρντ ενισχύει το ρόστερ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάρος: Το ήσυχο πρόσωπο των Κυκλάδων γοητεύει Βρετανούς και Αμερικανούς ταξιδιώτες

Express και Culture Trip αποθεώνουν την αυθεντική πλευρά του νησιού – Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, κοντά στην ουσία του καλοκαιριού

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)