Ένα γνήσιο Ναξιώτικο γλέντι που τα είχε όλα (!!!) διοργάνωσε το Σάββατο (21/01) η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου και ο Πρόεδρός της Δημήτρης Καπούνης στην Αθήνα, για τους πρωταγωνιστές της ενημέρωσης του τηλεοπτικού τοπίου της Ελλάδας
Άφθονο φαγητό , παραδοσιακές Ναξιώτικες συνταγές αλλά και κανούριες γευστικές εμπειρίες με προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, νησιώτικη μουσική, χορούς, κοτσάκια και άψογη φιλοξενία. Το γεύμα διοργανώθηκε στο γνωστό εστιατόριο “Μπαλκόνι στις Κυκλάδες” την περιοχή του Βύρωνα και το “παρών” έδωσαν οι πρωταγωνστές της ενημέρωσης της Ελληνικής τηλεόρασης από όλα τα κανάλια για πρώτη φορά μαζί, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε έχουν φοβερές χορευτικές ικανότητες….
Ένα αυθεντικό Ναξιώτικο γλέντι διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου Ε.Α.Σ. θέλοντας να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του τύπου που προβάλλουν και στηρίζουν το νησί του Βάκχου και της Αφροδίτης σε μία περίοδο που οι παραγωγοί του νησιού αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Το εντυπωσιακό μενού ετοίμασε η αγαπητή Σεφ Φιλίτσα Καραμανλή γνωστή και ως η Σεφ της Σχοινούσας, μιας και στο νησί των μικρών Κυκλάδων διατηρεί το εστιατόριο της, που επισκέπτονται για να απολαύσουν τις δημιουργίες της εκτός από Έλληνες και πολλοί διάσημοι του διεθνούς τζετ σετ.
Στο “Μπαλκόνι στις Κυκλάδες” με θέα την Αθήνα οι καλέσμένοι απόλαυσαν μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία.
Το παρόν έδωσαν πρωταγωνιστές της ενημέρωσης από όλα τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης. Ο Γιώργος Παπαδάκης , Δημήτρης Οικονομόμου , Δημήτρης Καμπουράκης , Μαρία Νικόλτσιου , Μαρία Αναστασοπούλου , Χριστίνα Βίδου , Κώστας Παπαχλιμίντζος , Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Γιάννης Κολοκυθάς, Γιώργος Γρηγοριάδης, Γιάννης Πιτταράς, Στέλλα Γκαντώνα, Ντίνας Σιωμόπουλος, Σταύρος Οικονόμοπουλος, Παναγιώτης Στάθης Γιώργος Γρηγοριάδης, Γιώργος Καραμέρος, Ντόρα Κουτροκόη, Ξενοφώντας Σκιντζής, Μαρία Σταθοπούλου, Ανδρέας Κουρμιάν, Σπύρος Συγούρος, Γιάννης Kαφάτος, Μαρία Μαγκλάρα.
Στα τραπέζια υπήρχε καλωσόρισμα με γραβιέρα Νάξου , αποξηραμένα φρούτα & τραγανά παξιμαδάκια και ακολουθούσαν ορεκτικά που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο:
Καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου ρολλάκι με πικάντικο κεφαλοτύρι Νάξου ή εναλλακτικά, γραβιέρα παλαιωμένη, άγρια ρόκα, φράουλες σε ζύμωση και καψαλισμένο κρεμμυδάκι πίκλα
Ταρτάρ από φιλέτο μόσχου με παστεριωμένο κρόκο αβγού πάνω σε άχυρο πατάτας Νάξου
Κυκλαδίτικη σαλάτα με ντοματίνια, ξυνομυζήθρα Νάξου, τραγανά παξιμάδια, φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο κρίταμο
Τυρολουκουμάδες με γραβιέρα Νάξου, φρέσκα μυρωδικά και μαρμελάδα ντοματίνι αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο
Φάβα Σχοινούσας με κάπαρη και λιαστή ντομάτα
Και φυσικά τηγανητές πατάτες Νάξου
Παντανόστιμα ήταν και τα κυρίως πιάτα:
Ταλιάτα από κόντρα μόσχου στη σχάρα με ψητά λαχανικά και κρέμα μανιταριών
Μοσχαράκι μαγειρευτό με λιαστή ντομάτα, κάπαρη & θυμάρι πάνω σε πουρέ πατάτας Νάξου
Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα με λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθι, πατάτες) και γραβιέρα Νάξου
Άρωμα Νάξου είχε και το επίδόρπιο:
Μους με γιαούρτι του συνεταιρισμού και γλυκό κίτρο Νάξου
Μίνι σαραγλί με βούτυρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο και καρύδι
Μετά από παρότρυνση των καλεσμένων ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους του τύπου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης αλλά κυρίως επειδή προβάλλουν το νησί και τα προβλήματα των παραγωγών που αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής με πολλούς να μην αντέχουν να τα βγάλουν πέρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν σκοπεύει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο απάντησε χαμογελώντας :”Εγώ είμαι παρών”
Με πληροφορίες από τη σελίδα wetravel.gr