Η 31η Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών DETROP ανοίγει σήμερα τις πύλες της..
Από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στους 150 εκθέτες και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου …
Μϊα έκθεση που έχει αρκετές εκπλήξεις και δράσεις: Το πρωτοεμφανιζόμενο αφιέρωμα ελιάς και ελαιολάδου, Golden Olive Expo, τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας Food Experts’ Awards και οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελιάς και Ελαιολάδου, Oil – Olive Trophy και Table Olives Trophy..
Και η ΕΑΣ Νάξου;
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει κατόπιν σχετικής πρόσκλησης και υπό την σκέπη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα επιχειρήσει ξανά με δυναμισμό να αναδείξει τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της, με σημαντικότερο όλων την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Στην διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα προϊόντα των εκθετών μέσα από ιδανικούς συνδυασμούς εδεσμάτων που θα δημιουργεί ζωντανά ομάδα 200 chef-συνεργατών από όλη την Ευρώπη, ένας εκ των οποίων έχει επιλεγεί να μαγειρέψει με την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Στην 31η DETROP θα βρείτε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα προϊόντα της στο Περίπτερο 15, Stand C25.
Βραβεία
Τα διεθνή βραβεία αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών FEA 2023 (Food Experts’ Awards) θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή που θα γίνει σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16.00.
Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες και ανέδειξαν τους Νικητές των FEA 2023, με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και την καινοτόμο εργασία στον κλάδο των τροφίμων και στις επιχειρήσεις γύρω από αυτόν.
Το cibum.gr είναι ο ιστότοπος που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ως πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν την επιστήμη τροφίμων και έχει σκοπό την ενημέρωση, την πρόοδο, την δικτύωση και την συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν και θέλουν να προφέρουν στον κλάδο. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης και ενημέρωσης της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων, για όλα τα θέματα που αφορούν την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την νομοθεσία για το τρόφιμο, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς συνδρομές
Στην τελετή θα παραστούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και θα απονεμηθούν 81 βραβεία σε εταιρείες με σημαντικό έργο στην καινοτομία και την προσφορά στην ελληνική βιομηχανία. Ανάμεσα στις 25 διαγωνιστικές κατηγορίες βράβευσης θα υπάρξουν τιμητικές βραβεύσεις προσώπων και οργανισμών για την προσφορά τους στην ΕπιστήμηΤροφίμων:
# Βραβείο Antoine LAVOISIER 2023 στον κ. Αντώνιο Ζαμπέλα, καθηγητή διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του ΕΦΕΤ
# Βραβείο Nicolas APPERT 2023 στον κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, τεχνολόγο τροφίμων Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ
# Βραβείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
# Βραβείο Peter DURAND 2023 στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
Τα Βραβεία FΕA σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για το 2023 με σκοπό να εντοπίσουν, να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν αξιόλογες εταιρείες,