Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαBarozzi Νaxos: Μενού υπό την εποπτεία του Chef Γκίκα Ξενάκη

Barozzi Νaxos: Μενού υπό την εποπτεία του Chef Γκίκα Ξενάκη

|

To Barozzi Naxos ανοίγει και πάλι της πύλες του … Και φέτος στη Κουζίνα, η εποπτεία ανήκει στον βραβευμένο chef Γκίκα Ξενάκη

Πως το γράφει στο …βιογραφικό του; Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της γεύσης!… Αναφερόμαστε στο Barozzi Naxos. Ενα εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στη Νάξο, στην είσοδο της χερσαίας ζώνης στη παραλία της Νάξου και το οποίο είναι κτισμένο σε ένα παλιό αρχοντικό …  Και η περιγραφή του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του; ” Το εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ Barozzi άνοιξε στη Χώρα της Νάξου τον Ιούλιο του 2017, σε ένα επιβλητικό κτήριο του 1930 που ανακαινίστηκε από την εταιρεία Aliberti Projects με την αρχιτεκτονική ματιά της ομάδας του γραφείου gfra.

Βραβεύτηκε με το πιστοποιητικό Aegean Cuisine και λαμβάνει συνεχώς διακρίσεις και ενθουσιώδεις κριτικές. Η φιλοσοφία μας είναι η ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης και Μεσογειακής κουζίνας χωρίς υπερβολές, αλλά χρησιμοποιώντας άριστες ντόπιες πρώτες ύλες και δημιουργώντας γεύσεις οικείες και Ελληνικές με σύγχρονη οπτική Το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Barozzi, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική, περιμένουν να σας υποδεχτούν για μια μοναδική εμπειρία!”

Κι εάν αυτά τα γνωρίζατε, αυτό που μάθαμε σήμερα, είναι το ποιος θα έχει την εποπτεία του μενού… Και είναι ένας βραβευμένος σεφ. Τον γνωρίζουμε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη, ενώ έχει πάρει και …σκούφο φέτος… Ο λόγος για τον chef Γκίκα Ξενάκη.. Κι όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού athinorama.gr ” Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της γαστρονομίας η Νάξος καθώς ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης (Χρυσός Σκούφος 2019 για το εστιατόριο «Aleria») έχει αναλάβει ως consulting chef του πολύ κομψού εστιατορίου «Barozzi» στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με chef de cuisine τον Κωνσταντίνο Βότανο. Το μενού εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενσωματώνοντας πολλά ναξιώτικα προϊόντα, ορισμένα από τα οποία σε συνεργασία με τοπική βιολογική φάρμα και πιάτα όπως το ντολμαδάκι από ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, τσιπς αμπελόφυλλου αφράτο αβγολέμονο κρύο και λάδι άνηθου και το κατσικάκι με μελιτζάνα, κιτρολέμονο και κατσικίσιο τυρί”.

Ααα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα και σε τηλεοπτικό σταθμό… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο