To Barozzi Naxos ανοίγει και πάλι της πύλες του … Και φέτος στη Κουζίνα, η εποπτεία ανήκει στον βραβευμένο chef Γκίκα Ξενάκη
Πως το γράφει στο …βιογραφικό του; Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της γεύσης!… Αναφερόμαστε στο Barozzi Naxos. Ενα εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στη Νάξο, στην είσοδο της χερσαίας ζώνης στη παραλία της Νάξου και το οποίο είναι κτισμένο σε ένα παλιό αρχοντικό … Και η περιγραφή του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του; ” Το εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ Barozzi άνοιξε στη Χώρα της Νάξου τον Ιούλιο του 2017, σε ένα επιβλητικό κτήριο του 1930 που ανακαινίστηκε από την εταιρεία Aliberti Projects με την αρχιτεκτονική ματιά της ομάδας του γραφείου gfra.
Βραβεύτηκε με το πιστοποιητικό Aegean Cuisine και λαμβάνει συνεχώς διακρίσεις και ενθουσιώδεις κριτικές. Η φιλοσοφία μας είναι η ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης και Μεσογειακής κουζίνας χωρίς υπερβολές, αλλά χρησιμοποιώντας άριστες ντόπιες πρώτες ύλες και δημιουργώντας γεύσεις οικείες και Ελληνικές με σύγχρονη οπτική Το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Barozzi, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική, περιμένουν να σας υποδεχτούν για μια μοναδική εμπειρία!”
Κι εάν αυτά τα γνωρίζατε, αυτό που μάθαμε σήμερα, είναι το ποιος θα έχει την εποπτεία του μενού… Και είναι ένας βραβευμένος σεφ. Τον γνωρίζουμε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη, ενώ έχει πάρει και …σκούφο φέτος… Ο λόγος για τον chef Γκίκα Ξενάκη.. Κι όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού athinorama.gr ” Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της γαστρονομίας η Νάξος καθώς ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης (Χρυσός Σκούφος 2019 για το εστιατόριο «Aleria») έχει αναλάβει ως consulting chef του πολύ κομψού εστιατορίου «Barozzi» στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με chef de cuisine τον Κωνσταντίνο Βότανο. Το μενού εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενσωματώνοντας πολλά ναξιώτικα προϊόντα, ορισμένα από τα οποία σε συνεργασία με τοπική βιολογική φάρμα και πιάτα όπως το ντολμαδάκι από ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, τσιπς αμπελόφυλλου αφράτο αβγολέμονο κρύο και λάδι άνηθου και το κατσικάκι με μελιτζάνα, κιτρολέμονο και κατσικίσιο τυρί”.
Ααα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα και σε τηλεοπτικό σταθμό…