Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΑυστραλία: Tsitsipas Souvlaki και τα έσοδα υπέρ των πυρόπληκτων

Αυστραλία: Tsitsipas Souvlaki και τα έσοδα υπέρ των πυρόπληκτων

|

Το ελληνικό εστιατόριο – θεσμός της Μελβούρνης, το Stalactites, ετοίμασε και έδωσε στη …δημοσιότητα ειδικό σουβλάκι με το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά, δείτε τι περιλαμβάνει και τα έσοδα από την πώλησή του (17 δολάρια κοστίζει) θα δωθούν στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας 

 

Πως θα σας φαίνονταν εάν το όνομά σας είχε δοθεί σε ένα γευστικό πιάτο φαγητού; Ωραίο δεν είναι; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο κορυφαίος έλληνας αθλητής τένις και ένας εκ των καλύτερων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει την τιμή να δει το όνομά του σε σουβλάκι ειδικής έκδοσης, του οποίου μάλιστα το 100% των πωλήσεων προσφέρεται ως βοήθεια για τους πυρόπληκτους των δασικών πυρκαγιών της Αυστραλίας… 

Το ελληνικό εστιατόριο – θεσμός της Μελβούρνης, το Stalactites, πανηγυρίζει την επιτυχία των Ελλήνων ηρώων του – του Στέφανου Τσιτσιπά και του Μάρκου Βαγδάτη – στο Australian Open και τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ακόμα και ειδικά σουβλάκια στο όνομά τους.

Πέρυσι, για πρώτη φορά το Stalactites δημιούργησε το Tsitsipas Souvlaki με ιδιαίτερη επιτυχία και φέτος επανέρχεται αλλά για φιλανθρωπικό σκοπό… Οπως ανακοινώθηκε, το 100% των πωλήσεων προσφέρεται απευθείας ως βοήθεια για τους πυρόπληκτους των δασικών πυρκαγιών (CFA και Wildlife Victoria), παράλληλα με τα 10.000 δολ. Αυστραλίας που έχουν δωρηθεί ήδη από το Stalactites και τους ιδιοκτήτες του.

Και χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο Τσιτσιπάς υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους και μπήκε στην κουζίνα του Stalactites μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό για να ετοιμάσουν το δικό του Tsitsipas Souvlaki και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για αυτή τη νέα συνεργασία που αφορά τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

s00000.jpg

Το Tsitsipas Souvlaki (17 δολ. Αυστραλίας) περιέχει συστατικά που βασίζονται στη συνεργασία του αστέρα του τένις με το εστιατόριο, και περιλαμβάνει αρνίσιο γύρο, ντομάτα, τζατζίκι, φρέσκο ρόδι, κρεμμύδι, φρέσκο βασιλικό και δυόσμο, τριμμένη φέτα, πατάτες τηγανητές και μια στάλα τσίλι.

Το 2006, ο Μάρκος Βαγδάτης, τακτικός πελάτης του εστιατορίου, έφτασε στον τελικό με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ και το εστιατόριο δημιούργησε το Baghdatis Souvlaki (το σουβλάκι του Βαγδάτη). Αντίστοιχη δημιουργία έκανε και κατά τη διάρκεια της ονειρικής πορείας του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open το 2019 – ο οποίος συγκαταλέγει το Stalactites στα αγαπημένα του μαγαζιά στη Μελβούρνη.

«Νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια για τους Έλληνες και τους Κύπριους τενίστες μας και για τις αθλητικές τους επιτυχίες και για αυτό τόσο εμείς όσο και η κοινότητά μας στηρίζουμε πραγματικά τα σουβλάκια που δημιουργήθηκαν για αυτούς. Η φετινή χρονιά είναι πολύ ξεχωριστή για εμάς και ξεκινάμε το Tsitsipas Souvlaki πριν από το τουρνουά ευελπιστώντας να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης με τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε η Nicole Papasavas του Stalactites.

Stalactites/facebook

Stalactites/facebook

Πέρυσι, το Stalactites πρόσφερε το 50% των εσόδων από το Tsitsipas Souvlaki στη μη κυβερνητική φιλανθρωπική οργάνωση Together for Children του τενίστα, και συγκεκριμένα πρόσφερε το εντυπωσιακό ποσό των 8.000 δολ. Αυστραλίας.

Η ειδική έκδοση του Tsitsipas Souvlaki πωλείται ήδη και η διάθεσή του θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του Australian Open στις 2 Φεβρουαρίου. «Ελπίζουμε όλοι να έρθουν να δοκιμάσουν το σουβλάκι. Είναι πεντανόστιμο και η γεύση του θα είναι ακόμα καλύτερη αφού θα ξέρουν ότι πρόκειται για καλό σκοπό!» πρόσθεσε η Papasavas. 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία: reuters

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γερμανία – Σλοβενία: Διπλασιάζει ο Λούκα… Λουκ!

Η «μάχη» των προημιτελικών στο Eurobasket 2025 με το βλέμμα στραμμένο στον Σλοβένο σούπερ σταρ – η Γερμανία παραμένει φαβορί για το χρυσό.

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Επίτιμος δημότης Ανάφης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της Seajets και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στις Κυκλάδες και την ενίσχυση της νησιωτικής κοινωνίας

Νάξος – Απόλλωνας: Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πολιτών για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Πολίτες ζητούν την άμεση παύση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που εδώ και τρεις δεκαετίες ρυπαίνει τον κολυμβητικό όρμο – Παράλληλες αναφορές σε υπερτουρισμό και αδυναμία υποδομών

Γιάννης Βρούτσης: «Η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετ – Διεκδικούμε το Final Four της Euroleague»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Eurobasket και για τη μεγάλη προσπάθεια να φιλοξενήσει η Αθήνα το Final Four.

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.