Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΑθήνα - Dal Professore: Ο αγαπημένας "καθηγητής" μας μαθαίνει εκ νέου τι...

Αθήνα – Dal Professore: Ο αγαπημένας “καθηγητής” μας μαθαίνει εκ νέου τι σημαίνει Πίτσα

|

Πίτσα που θα σου “πάρει τον αέρα” στο Pizza dal Professore στο κέντρο της Αθήνας διά χειρός του δικού μας Νίκου Δημητροκάλλη

Τον ξεράμε χρόνια τώρα από τα παιδικά του χρόνια στη Νάξο και δη στο Γλινάδο… Τον γνωρίσαμε αργότερα στην Αθήνα όπου και έκανε το χόμπι του απόλαυση, ενώ  απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του και στην Νάξο εδώ και τρία πλέον χρόνια (στο “Dal Professore Naxos”), όμως ο «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλλης, ο Ναξιώτης σεφ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας στο εστιατόριο (το χειμώνα άφησε το Μαρούσι για την Κηφισιά) που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά του είδους. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί…

Και ο αγαπημένος μας σεφ μετέφερε τον ξυλόφουρνο του –  από τον οποίο βγαίνουν οι πίτσες με ζύμη καλοδουλεμένη και κρατσανιστή, για τη συνταγή της οποίας φημίζεται, είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου- στο Σύνταγμα όπου λειτουργεί  το Pizza Dal Professore  το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food.  Ο σεφ στο νέο χώρο στην Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει την κουζίνα φτιάχνοντας μια δική του παραλλαγή της τραγανής παραδοσιακής ζύμης scrocchiarella με υψηλό ποσοστό υγρασίας, διπλή ζύμωση και φυσικό προζύμι.

Tο λεπτό, αλλά με ωραία βουναλάκια έντονης ζύμωσης, αφράτο, αλλά και κρουστό, κυψελωτό, έχει τις χάρες όλες. Στέκεται ντούρο, διπλώνεται κιόλας. Είναι ανάριο, αλλά με τσαγανή αίσθηση στόματος.

99120466_1334373173420013_3189608048775659520_o.jpg

To ψήσιμο στον ινσταγκραμικό θολωτό ξυλόφουρνο νοστιμίζει στην εντέλεια. Οι επικαλύψεις: σοφές, ισορροπημένες, πλην όμως όχι άνευρες. Τουναντίον: κάθε υλικό ανατέλλει στον ουρανίσκο τη στιγμή που πρέπει. Το άθροισμα σαγηνευτικό. Τρεις ξεχωριστές προτάσεις: η strana με μοτσαρέλα, αντζούγια, ντούγια (ιδιότυπο ιταλικό αλλαντικό, πικάντικο), τσίλι και βασιλικό, η sarda με μπουράτα και αυγοτάραχο και η norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, σαλτσίτσια και λάδι τρούφας. Η ατομική, στο μέγεθος παλάμης… μπασκετμπολίστα, είναι εξόχως χορταστική και κοστίζει από 3 έως 4 ευρώ, ανάλογα με την επικάλυψη. Οι πίτσες διατίθενται και σε μεσαίο, και σε μεγάλο μέγεθος.

Να πάτε. Απέναντι έχει το ωραίο τεϊοπωλείον Madras, που δίνει και τσάι κρύο για τον δρόμο, δίπλα το αγαπημένο τριτοκυματικό καφενείο Kaya.

Κολοκοτρώνη 3 και Βουλής 7, Αθήνα, Τ/211-18.28.508. Ανοιχτά από νωρίς το μεσημέρι.
Κάνει και διανομή στις κοντινές περιοχές μέσω συγκεκριμένων app.  

Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: “Χριστούγεννα μαζί στη Σύρο” (πρόγραμμα)

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος (πρόγραμμα)

Νάξος – Ιερά Μονή Φανερωμένης: Με επίκεντρο την Αγία Κυριακή, συνάξεις έως τα Χριστούγεννα

Πνευματικές συνάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα στην Αγία Κυριακή στη Χώρα της Νάξου

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Ερχονται οι “Νότες το Φθινόπωρο”

Σε Νάξο και Τραγαία έρχονται οι «Νότες το Φθινόπωρο» με την Άννα Δανιηλίδη

Υπουργείο Αθλητισμού: Εφτασε η ώρα της τιμής για τους θρύλους του 2004

Βρούτσης και ΕΠΟ τιμούν τους θρύλους του 2004 - Στο ΟΑΚΑ η βράβευσή τους, πριν από την σέντρα Ελλάδα – Αγγλία

ΠΝΟ – Απεργία: Δεμένα τα πλοία την 20η Νοεμβρίου, ποιος ο λόγος

Στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία - Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Greek Travel Awards 2024: Αντίπαρος, Κύθνος και Νάξος κέρδισαν εντυπώσεις και βραβεία

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τα Greek Travel Awards στο Λονδίνο

ΠΝΑΙ: Ο Μητσοτάκης προτείνει Χατζημάρκο για την ηγεσία της ΕΝΠΕ

Ο Γιώργος Χατζημάρκος προτάθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την σκυτάλη της ΕΝΠΕ

Νάξος – Κλιματική Αλλαγή: Η καλλιέργεια της πατάτας θέμα ημερίδας

Ημερίδα με θέμα “Οι πιθανές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια της Ναξιώτικης πατάτας. Αειφόρος γεωργία, προτάσεις και προοπτικές”

Νάξος – Γλινάδο: Πραγματοποίηση διαδικτυακής ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Πραγματοποίηση διαδικτυακής ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς - Πότε και Που;

Οι καλύτεροι κουλοχέρηδες του Nomini Καζίνο που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2024

Ποιοι είναι οι καλύτεροι κουλοχέρηδες του Nomini Καζίνο που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2024

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Νάξος: Οταν ο Lennart Neubauer βρέθηκε …δίπλα στον “Σκοπελίτη”

Ο πρωταθλητής κόσμου στο windsurfing, Lennart Neubauer σε ... κόντρα με το Express Skopelitis

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο