Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαAthens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο...

Athens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο…

|

Το Athens Street Food Festival* επιστρέφει στο Γκάζι μαζί με όλες τις θρυλικές λιχουδιές του – Από χθες Παρασκευή 4 Μαϊου και για κάθε Σαββατοκύριακο του Μαϊου – Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι της Νάξου, οι FBI – SA που έχουν γοητεύσει τους επισκέπτες των Κυκλάδων με το φαγητό τους 

Αλήθεια πόσοι δεν έχετε δει το Chef (κινηματογραφική ταινία του 2014) με τους Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman και βέβαια την Sofía Vergara… Με κεντρικό θέμα την προσπάθεια ενός σεφ να βρει και πάλι την έμπνευσή του μέσα από ένα ταξίδι στις πόλεις της Αμερικής με μία καντίνα… Και οι λιχουδιές που πρόσφερε η μία καλύτερη από την άλλη.

Το Street Food  επιστρέφει εκ νέου. Και μάλιστα με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Το βλέπουμε στην Αθήνα όπου γνωστές αλυσίδες Μαζικής Εστίασης αρχίζουν να ποντάρουν σ’ αυτό το …φαγητό. Το πάλαι ποτέ βρώμικο για τους ανθρώπους της νύχτας. Είδαμε ακόμη και σεμινάριο στη Νάξο από την Λέσχη Γαστρονομίας που μας ταξίδεψε σε έναν άλλο ξεχωριστό κόσμο… Και βέβαια εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί στη Νάξο μια καντίνα που προσφέρει μοναδικό φαγητό… Τέσσερις φίλοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους  και προσφέρουν φαγητό στα …γρήγορα που όπως έχουμε διαπιστώσει αφήνει τους πελάτες με το στόμα ανοιχτό και το στομάχι απόλυτα ικανοποιημένο…

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί στην Αθήνα και δη στο Γκάζι από χθες έχουμε το 3ο Athens Street Food Festival.  Το φεστιβάλ γαστρονομίας που λατρεύουν οι foodies επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Από χθες Παρασκευή 4 Μαΐου και για τα τρία πρώτα τριήμερα του μήνα (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20 Μαΐου), όπου και  συγκεντρώνοντας πάνω από 30 καταστήματα με γεύσεις από κάθε γωνιά της Γης. Κούβα, Μικρά Ασία, Ιταλία, Μεξικό, Ισπανία, Κίνα, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ. Τα street food που αγαπήσαμε και μερικά που δεν ξέρουμε (ακόμα) είναι όλα εδώ και μας περιμένουν να αρχίσουμε την εξερεύνηση. Όπως πάντα δεν θα λείπουν οι διάσημοι chefs με τις πρωτότυπες street food ιδέες τους, ούτε τα pop up stores σε guest εμφάνιση, μόνο για τα μάτια του φεστιβάλ. Ούτε όμως και η μουσική επένδυση από το Athens Voice Radio 102.5 που θα αναλάβει τα decks μαζί με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και Djs της πόλης.

Και ανάμεσά τους πρώτοι και καλύτεροι οι δικοί μας, οι FBI – SA… και τους παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο η εφημερίδα Athens Voice…  Και όπως τονίζει «F.B.I.  Local Fusion Street Food : Οι γεύσεις του κόσμου σε 4 ρόδες»

«Αυτή η ιστορία αρχίζει όταν ο Αναστάσης αποφοίτησε από τη Le Monde, αλλά όχι ακριβώς. Πέρασε καιρός, ο ήρωας της ιστορίας εργάστηκε σε πολλά αθηναϊκά εστιατόρια, γνώρισε όλες τις αιγαιοπελαγίτικες κουζίνες (Πάρος, Νάξος, Μύκονος κ.ά.) και έπειτα άρχισε τα μακρινά ταξίδια. Από την Αμερική μέχρι τη Σαγκάη, ο Αναστάσης περιπλανιόταν στη νοστιμιά της γαστρονομίας μέχρι που ένιωσε αρκετά τολμηρός να ακολουθήσει το δικό του γευστικό μονοπάτι. Αυτή η ιστορία, λοιπόν, αρχίζει σε μια παραλία της Νάξου το Πάσχα του 2017. Τότε ο Αναστάσης δημιουργεί το F.B.I., μια κινητή καντίνα που μεταφέρει τη γαστρονομία του κόσμου στις 4 ρόδες της. Τα αρχικά F.B.I S.A. προέρχονται από τις λέξεις Food Beverage Ice-Cream South Aegean, η ψυχή της καντίνας όμως πατάει στις 5 γωνιές του κόσμου. Από την Αμερική έως την Ασία θα βρείτε μία γεύση για κάθε ήπειρο, που δημιουργείται όμως με τοπικά, αγνά ναξιώτικα προϊόντα.

Στο Athens Street Food Festival το F.B.I. έρχεται φορτωμένο με τις λιχουδιές που αγαπήθηκαν περισσότερο: Δοκίμασε το Mafia Burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και αρσενικό Νάξου, το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά, sauce γιαούρτι και γραβιέρα Νάξου, τα noodles με κοτόπουλο και λαχανικά που αναδίδουν το άρωμα του ναξιώτικου κίτρου, το Samurai Sandwich με βουτυρόψαρο, spicy mayo και λαχανικά, ενώ αν ανήκεις στους vegan αυτής της πόλης θα ενθουσιαστείς με το Viet Vegan (φύλλο ρυζιού με Temphe από ρεβίθια Νάξου, λαχανικά εποχής και sauce από φιστίκι). Με τίποτα όμως μην παραλείψεις τα τρομερά Ice Rolls. Τα «ρολάκια» παγωτού κατάγονται από την Ταϊλάνδη και φτιάχνονται με ναξιώτικο γάλα πάνω σε παγωμένη πλάκα ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Θα σε αφήσουν άφωνο. Extra tip: Τα εντελώς σπιτικά αναψυκτικά του F.B.I. φτιάχνονται με φρούτα εποχής και έχουν ό,τι ζητάς από το καλοκαίρι».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο