Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαAthens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο...

Athens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο…

|

Το Athens Street Food Festival* επιστρέφει στο Γκάζι μαζί με όλες τις θρυλικές λιχουδιές του – Από χθες Παρασκευή 4 Μαϊου και για κάθε Σαββατοκύριακο του Μαϊου – Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι της Νάξου, οι FBI – SA που έχουν γοητεύσει τους επισκέπτες των Κυκλάδων με το φαγητό τους 

Αλήθεια πόσοι δεν έχετε δει το Chef (κινηματογραφική ταινία του 2014) με τους Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman και βέβαια την Sofía Vergara… Με κεντρικό θέμα την προσπάθεια ενός σεφ να βρει και πάλι την έμπνευσή του μέσα από ένα ταξίδι στις πόλεις της Αμερικής με μία καντίνα… Και οι λιχουδιές που πρόσφερε η μία καλύτερη από την άλλη.

Το Street Food  επιστρέφει εκ νέου. Και μάλιστα με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Το βλέπουμε στην Αθήνα όπου γνωστές αλυσίδες Μαζικής Εστίασης αρχίζουν να ποντάρουν σ’ αυτό το …φαγητό. Το πάλαι ποτέ βρώμικο για τους ανθρώπους της νύχτας. Είδαμε ακόμη και σεμινάριο στη Νάξο από την Λέσχη Γαστρονομίας που μας ταξίδεψε σε έναν άλλο ξεχωριστό κόσμο… Και βέβαια εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί στη Νάξο μια καντίνα που προσφέρει μοναδικό φαγητό… Τέσσερις φίλοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους  και προσφέρουν φαγητό στα …γρήγορα που όπως έχουμε διαπιστώσει αφήνει τους πελάτες με το στόμα ανοιχτό και το στομάχι απόλυτα ικανοποιημένο…

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί στην Αθήνα και δη στο Γκάζι από χθες έχουμε το 3ο Athens Street Food Festival.  Το φεστιβάλ γαστρονομίας που λατρεύουν οι foodies επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Από χθες Παρασκευή 4 Μαΐου και για τα τρία πρώτα τριήμερα του μήνα (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20 Μαΐου), όπου και  συγκεντρώνοντας πάνω από 30 καταστήματα με γεύσεις από κάθε γωνιά της Γης. Κούβα, Μικρά Ασία, Ιταλία, Μεξικό, Ισπανία, Κίνα, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ. Τα street food που αγαπήσαμε και μερικά που δεν ξέρουμε (ακόμα) είναι όλα εδώ και μας περιμένουν να αρχίσουμε την εξερεύνηση. Όπως πάντα δεν θα λείπουν οι διάσημοι chefs με τις πρωτότυπες street food ιδέες τους, ούτε τα pop up stores σε guest εμφάνιση, μόνο για τα μάτια του φεστιβάλ. Ούτε όμως και η μουσική επένδυση από το Athens Voice Radio 102.5 που θα αναλάβει τα decks μαζί με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και Djs της πόλης.

Και ανάμεσά τους πρώτοι και καλύτεροι οι δικοί μας, οι FBI – SA… και τους παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο η εφημερίδα Athens Voice…  Και όπως τονίζει «F.B.I.  Local Fusion Street Food : Οι γεύσεις του κόσμου σε 4 ρόδες»

«Αυτή η ιστορία αρχίζει όταν ο Αναστάσης αποφοίτησε από τη Le Monde, αλλά όχι ακριβώς. Πέρασε καιρός, ο ήρωας της ιστορίας εργάστηκε σε πολλά αθηναϊκά εστιατόρια, γνώρισε όλες τις αιγαιοπελαγίτικες κουζίνες (Πάρος, Νάξος, Μύκονος κ.ά.) και έπειτα άρχισε τα μακρινά ταξίδια. Από την Αμερική μέχρι τη Σαγκάη, ο Αναστάσης περιπλανιόταν στη νοστιμιά της γαστρονομίας μέχρι που ένιωσε αρκετά τολμηρός να ακολουθήσει το δικό του γευστικό μονοπάτι. Αυτή η ιστορία, λοιπόν, αρχίζει σε μια παραλία της Νάξου το Πάσχα του 2017. Τότε ο Αναστάσης δημιουργεί το F.B.I., μια κινητή καντίνα που μεταφέρει τη γαστρονομία του κόσμου στις 4 ρόδες της. Τα αρχικά F.B.I S.A. προέρχονται από τις λέξεις Food Beverage Ice-Cream South Aegean, η ψυχή της καντίνας όμως πατάει στις 5 γωνιές του κόσμου. Από την Αμερική έως την Ασία θα βρείτε μία γεύση για κάθε ήπειρο, που δημιουργείται όμως με τοπικά, αγνά ναξιώτικα προϊόντα.

Στο Athens Street Food Festival το F.B.I. έρχεται φορτωμένο με τις λιχουδιές που αγαπήθηκαν περισσότερο: Δοκίμασε το Mafia Burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και αρσενικό Νάξου, το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά, sauce γιαούρτι και γραβιέρα Νάξου, τα noodles με κοτόπουλο και λαχανικά που αναδίδουν το άρωμα του ναξιώτικου κίτρου, το Samurai Sandwich με βουτυρόψαρο, spicy mayo και λαχανικά, ενώ αν ανήκεις στους vegan αυτής της πόλης θα ενθουσιαστείς με το Viet Vegan (φύλλο ρυζιού με Temphe από ρεβίθια Νάξου, λαχανικά εποχής και sauce από φιστίκι). Με τίποτα όμως μην παραλείψεις τα τρομερά Ice Rolls. Τα «ρολάκια» παγωτού κατάγονται από την Ταϊλάνδη και φτιάχνονται με ναξιώτικο γάλα πάνω σε παγωμένη πλάκα ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Θα σε αφήσουν άφωνο. Extra tip: Τα εντελώς σπιτικά αναψυκτικά του F.B.I. φτιάχνονται με φρούτα εποχής και έχουν ό,τι ζητάς από το καλοκαίρι».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χώρα Νάξου: Συνεδρίαση (19/09) Δημοτικής Κοινότητας — Στο τραπέζι αφαλάτωση, «οικόπεδα αεροπορίας» και πεζοδρόμια

Μετά από 20 μήνες αιτημάτων, τέσσερα κρίσιμα θέματα μπαίνουν στην Η.Δ. — Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το «παρών»

Λοβέρδος στη Νέα Δημοκρατία: Επίσημη προσχώρηση, παρασκήνιο και επόμενα βήματα

Συνάντηση στο Μαξίμου, μήνυμα διεύρυνσης προς το κέντρο και αντιδράσεις από τη Χ. Τρικούπη — Υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Σίκινος: Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο

Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο της Σικίνου με την Ομάδα Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού - Δύο ημέρες, τέσσερα ωράρια – «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» στο νησί

Βρούτσης: Οι Δήμοι μπορούν οποτεδήποτε να εκδίδουν άδειες λειτουργίας των αθλητικών τους εγκαταστάσεων

Επιστολή Γιάννη Βρούτση σε ΚΕΔΕ, Περιφέρειες και Ομοσπονδίες: χωρίς βεβαίωση απογραφής δεν ανανεώνονται άδειες και χάνεται η τρέχουσα χρηματοδότηση προσεισμικών ελέγχων.

Ρευματοκλοπές στις Κυκλάδες: Μύκονος πρώτη – «Κόκκινος συναγερμός» σε Τήνο, Σαντορίνη, Πάρο

Στοιχεία ΔΕΔΔΗΕ από τη ΔΕΘ: 15.554 περιστατικά το 2025 (+67%), πρόστιμα 58,5 εκατ.€. Έλεγχοι σε ξενοδοχεία–εστίαση–σούπερ μάρκετ, επιτάχυνση «έξυπνων» μετρητών ως το 2030.

ΥΠΑ: Ισχυρή άνοδος στη Σύρο (+105%) και δυναμική Νάξου (+19%) – Σταθερά ψηλά και η Πάρος

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιαν–Αυγ. 2025 της ΥΠΑ, τα αεροδρόμια των Κυκλάδων «τρέχουν» με αυξημένη ζήτηση. Ρεκόρ Αύγουστου για Σύρο, διψήφια άνοδος στη Νάξο, υψηλές επιδόσεις Πάρου.

Σύρος: Ξεκινάει η υποδοχή ασθενών στη νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Σύρου

Aπό αύριο Τετάρτη 17/09/2025 η Ογκολογική του νοσοκομείου δέχεται ασθενείς για προγραμματισμό θεραπειών – Χωρίς ραντεβού στην παρούσα φάση, στον 2ο όροφο.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Πέθανε στα 89 ο θρύλος του Χόλιγουντ και ιδρυτής του Sundance

Σταρ των «Butch Cassidy», «The Sting» και «All the President’s Men», Οσκαρικός σκηνοθέτης του «Ordinary People» και καταλύτης του ανεξάρτητου σινεμά, αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη.

Ίος: Τριήμερη (20-22/09) εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο (αφίσα)

Ενισχύεται η τράπεζα αίματος του νησιού· αναλυτικά οι ώρες και τι χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι αιμοδότες.

Άνδρος – Φωτιά στην Παλαιόπολη: Ήχησε το 112, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη

Σε δύσβατο σημείο μεταξύ Κάτω Παλαιόπολης και Απροβάτου, με ισχυρούς ανέμους. 17 πυροσβέστες, πεζοπόρο της 1ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη & ελικόπτερο. Σε επιφυλακή κάτοικοι – δεν απειλούνται κατοικίες.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική