“… Με μία λέξη τέλειο. Εξαιρετικοί άνθρωποι, ευγενικοί, φαγητό ποιότητας, ποικιλία πολλών γεύσεων. Είναι ένα εστιατόριο που πρέπει όλοι να επισκεφθούν στη Νάξο. Η ατμόσφαιρα μοναδική και οι τιμές απίστευτα λογικές σε σχέση με την ποιότητα”.
Μία από τις εκατοντάδες κριτικές που έχει δεχτεί το εστιατόριο “Φάρος του Αλυκού” που βρίσκεται στο Καστράκι της Νάξου… Οπως διαβάζουμε στο μενού της επιχείρησης ” Ο … Φάρος άναψε για πρώτη φορά στις 5 Ιουλίου του 1992 με την επιμονή του Ηλία και τη συμπαράσταση της Ειρήνης!
Ένα νέο ζευγάρι με τέσσερα αγόρια, που όνειρο τους ήταν να ζήσουν στο Αλυκό και να αναδείξουν τη σπιτική κουζίνα της Νάξου, όπως την κληρονόμησαν και εκείνοι από τους δικούς τους, στα χωριά Φιλώτι και στη Μονή!”
Μάλιστα… Μία οικογενειακή επιχείρηση που μεταφέρει την ορεινή Νάξο και τις παραδοσιακές συνταγές με αγάπη και πίστη στα τοπικά προϊόντα έως σήμερα… Με βάση το δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και τα δικά τους λαχανικά..
Οπότε; Ο “Φάρος” ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και πάλι ξανά με μαμαδίστικη κουζίνα και με ανανεωμένο μενού. Από χειροποίητους ντοματοκεφτέδες μέχρι τον κλασικό μουσακά στο πήλινο και το φρέσκο ψάρι. Βασικό του όπλο; Η μεγάλη λίστα κρασιών ελληνικών αμπελώνων και δύο ντόπιους !
Στις 5 Απριλίου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες με χαρά στο χώρο δίπλα από το κεδρόδασος και τη αρκετά πλέον famous παραλία Χαβάη!
Κι επειδή ανοίξαμε με κριτική, ας προσθέσουμε μία ακόμη… “Όλο το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό κ χαμογελαστό κ επίσης πολύ γρήγορο στo service πράγμα που μας εντυπωσίασε γιατί δυστυχώς στο νησί η γρήγορη εξυπηρέτηση δεν υπάρχει . Μπράβο για την οργάνωση τους κ τον επαγγελματισμό τους. Ότι φάγαμε ήταν εξαιρετικό ακόμα και οι απλοί ντοματοκεφτέδες ήταν πεντανόστιμοι όπως κ όλα τα πιάτα. Τα γλυκά τους επίσης απίστευτα γευστικά ειδικά το cheesecake. Όσο για την τιμή ανάλογη και τίμια για το είδος του μαγαζιού κ για όσα φάγαμε.”
Ααα για τους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει απολαυστική γωνία…
Ενδεικτικά μερικά από τα πιάτα που βρίσκουμε στο μενού της επιχείρησης
ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ
συνοδεύεται με μέλι Νάξου και παπαρουνόσπορο
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ
με πράσινες πιπεριές, σκόρδο, σβησμένα με κρασί
ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ
στο φούρνο με ψιλοκομμένη πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο καυτερό, ρίγανη και κεφαλοτύρι
ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
με κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό, θυμάρι, λίγο μπούκοβο καυτερό, φρέσκια ρίγανη, συνοδεύεται με σως φέτας
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, μπούκοβο καυτερό, κανέλα, κεφαλοτύρι
ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
σερβίρονται με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανιτές
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, φέτα, ρίγανη, σερβίρεται με πατάτα βραστή, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα, κάπαρη, μαϊντανό
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
σερβίρεται με φάβα, μαυρομάτικα φασόλια, πατάτες τηγανιτές, κάπαρη, κρεμμύδι
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
με ντομάτα, φέτα και ρίγανη, σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
με σως μουστάρδας, σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
σερβίρεται με σως μουστάρδας, πατάτες τηγανιτές και σαλάτα μαρούλι
ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
σε πήλινο με μοσχάρι κοκκινιστό, μελιτζάνα, φρέσκια ντομάτα, ξινομυζήθρα, γραβιέρα Νάξου
ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
παλιός παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος με σκόρδο. θυμάρι, λεμόνι και ελαιόλαδο
ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΑΞΟΥ
μαγειρεμένο με σάλτσα λεμονιού, σκόρδο, θυμάρι, σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι
ΙΜΑΜ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ
με μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα, μανιτάρι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και σκόρδο
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
φύλλο κρούστας με μέλι, Νάξου, καρύδι και φιστίκι
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
με μαύρη σοκολάτα, κακάο και φρέσκο βούτυρο
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ
με βύσσινο
Δείτε φωτογραφίες από τα πιάτα που βρίσκονται στο μενού
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του εστιατορίου