Η ΕΑΣ Νάξου διοργανώνει τη 16η Γιορτή Πατάτας, το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός του Αιγαίου, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις Κάπαρες Αγίας Άννας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ξακουστή Πατάτα Νάξου, που συνδυάζει γεύση, ποιότητα και παράδοση, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους αγροτικούς θησαυρούς του νησιού.
Καταξιωμένοι σεφ θα ετοιμάσουν μοναδικές συνταγές με βάση την πατάτα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες και να γνωρίσουν τη δημιουργική της πλευρά. Η γιορτή θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι με την Μαρία Σκουλά και το συγκρότημά της, που υπόσχονται τραγούδι και χορό μέχρι το ξημέρωμα.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα αφιερωμένη στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, όπως η λειψυδρία, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η προστασία της Πατάτας Νάξου ως προϊόντος ΠΓΕ.
Πρόεδροι μεγάλων αγροτικών συνεταιρισμών από όλη τη χώρα θα καταθέσουν προτάσεις, τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.
Η Πατάτα Νάξου, καλλιεργημένη για δεκαετίες με παραδοσιακές μεθόδους, συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο ποιότητας και σημείο αναφοράς για την ιστορία και την ανάπτυξη του νησιού.
Ραντεβού λοιπόν στη Νάξο, για να τιμήσουμε την Πατάτα σε κάθε της εκδοχή, να γευτούμε, να χορέψουμε και να συζητήσουμε για το μέλλον της αγροτικής μας παραγωγής!
#ΓιορτήΠατάτας #Νάξος #ΠατάταΝάξου #ΕΑΣΝάξου #Γαστρονομία #ΝησιώτικοΓλέντι #ΑγροτικήΠαραγωγή