Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΈξοδοςΤι γίνεται στη Νάξο; Ο Χουσέας με τους Barozzi;

Τι γίνεται στη Νάξο; Ο Χουσέας με τους Barozzi;

|

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Χρήστος Χουσέας με την 4η Σταυροφορία, με τους Della Rocca- Barozziκαι με τη Νάξο;

Τα πράγματα, τελικώς, είναι απλά: «Barozzi» λέγεται το νέο εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ, που άνοιξε στις αρχές Ιουλίου στη χώρα της Νάξου, πίσω από την Μαρίνα. Και μάλιστα σε ένα χώρο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην νυχτερινή ζωή του νησιού. Είτε αρχικά ως την πάλαι ποτέ Veggera όπου όλοι ερωτευτήκαμε και απολαύσαμε ρομαντικές στιγμές χάρη στην καταπληκτική της απλή ως έφηβοι και λίγο αργότερα ως εξωτική …Escoba με την μουσική και το ρυθμό από τη Λατινική Αμερική να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…..

Μπορεί το όνομα του να συνδέεται με την ενετική οικογένεια ων Della Rocca- Barozzi, που ήρθαν στο νησί μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους, αλλά ο λόγος που το μέρος έγινε talk of…the island μέσα σε λίγες μέρες δεν είναι απλώς ο υπέροχος κι ατμοσφαιρικός του χώρος ή η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα του, την οποία επιμελήθηκε ο Μιχάλης Μερζένης (γνώριμος από το Dry & Raw by Drakoulis, στη Βούλα) είναι και τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Χρήστου Χουσέα, που- όπως μας πληροφόρησαν μέλη του FNL που ήδη πέρασαν από το νησί-είναι «νοστιμότατα».

Η λίστα του δεν είναι τυχαία.

 

Ο Χουσέας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πόσο σοβαρά παίρνει αυτό που κάνει. Από το απλό Barozzi Highball, που χτίζει πάνω σε ουίσκι Nikka (from the barrel), αρωματίζει με κυδώνι και πορτοκάλι και συμπληρώνει με Ξινό Νερό μέχρι το σοφιστικέ Barozzi Negroni των 9 υλικών και της 20ήμερης παλαίωσης μην φανταστείτε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αφενός έχει σχεδιάσει τα κοκτέιλ του καταλόγου με την ίδια φροντίδα που όλοι του αναγνωρίζουν πως σχεδιάζει και τους καταλόγους του 42 κι αφετέρου πίσω από την μπάρα βρίσκεται ο Γιώργος Ντακώστας, (γνωστός μας από το Bartesera και το Belvedere -Mykonos Hotel), ο οποίος εξασφαλίζει την άψογη απόδοση τους,

Φυσικά, από τον κατάλογο δεν λείπουν τα πιο καλοκαιρινά κλασικά του Χουσέα, όπως το αγαπημένο μου Anonymous (αγγούρι, δυόσμος, μαστίχα, τζιν και bitters)ή το After Laughter (morello cherry, καρπούζι, φουντούκια, σουσάμι, κόλιανδρος και τζιν).

Εγώ πάντως σας τα είπα, γιατί, σε περίπτωση που βρεθείτε στη Νάξο, καλό είναι να ξέρετε ποιο είναι το φετινό must του νησιού.

Info: Αριάδνης, τηλ. 2285027672, https://barozzinaxos.com/ , Ανοιχτό: 18:30-03:00


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Σύρος – Αγιο Φως: Με ιδιωτικό σκάφος (χορηγία της ONEX) έφτασε στην Ερμούπολη

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φορείς του νησιού.

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες