Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΣύρος - covid 19: Από αύριο (06/12) η παρέα πίνει ούζο μέσω...

Σύρος – covid 19: Από αύριο (06/12) η παρέα πίνει ούζο μέσω … webex (!!)

|

«Το ούζο δεν πίνεται μόνο του. Δεν είναι σαν άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Θέλει παρέα και γι’ αυτό ξεκινήσαμε τις διαδικτυακές συναντήσεις ώστε να το πίνουμε κάνοντας κουβεντούλα για περίπου μία ώρα» – Τι γίνεται στη Σύρο και ποιος ο ρόλος του Webex

Το σκηνικό, μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό. Γύρω από ένα τραπέζι μία παρέα φίλων, γνωστών ή συνεργατών έπιναν ούζο, έτρωγαν διάφορους μεζέδες, κουβέντιαζαν σε χαλαρή διάθεση και συχνά – πυκνά τσούγκριζαν τα ποτήρια τους με την πιο χαρακτηριστική πρόποση: στην υγειά μας!

Η πανδημία όμως του κορωνοϊού, τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και τα κλειστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα απαγορεύουν αυτό το διάστημα τέτοιου είδους συναθροίσεις. Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα από τον Χάρη Βεκρή, συλλέκτη ούζου στη Σύρο, να προχωρήσει στο «στήσιμο» ενός διαδικτυακού τραπεζιού, μέσω της πλατφόρμας webex, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού ποτού να τα …πίνουν εξ αποστάσεως.

«Σπίτι ασφαλής να μείνεις, με παρέα να το πίνεις!», είναι το μήνυμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο συλλέκτης Χάρης Βεκρής για την κουβεντούλα εξ αποστάσεως των ουζόφιλων από όλη τη χώρα και τις TSOUzoposies Online, που ξεκινάνε από την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βεκρή, οι διαδικτυακές συζητήσεις για το ούζο θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, την ώρα που ανοίγει στους περισσότερους η όρεξη και λίγο πριν από το μεσημεριανό φαγητό και θα διαρκέσουν όσο διάστημα ισχύει το lockdown. Οι φίλοι του ούζου που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και να πιούν ουζάκι παρέα διαδικτυακά, μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ιστοσελίδα www.tsou.gr γράφοντας το όνομα τους, την πόλη που κατοικούν και το e-mail τους, όπου θα λάβουν πρόσκληση για τη διαδικτυακή ουζοποσία.

Σε αυτές τις διαδικτυακές συναθροίσεις, κάθε εβδομάδα, πέρα από τους λάτρεις του παραδοσιακού ποτού θα συμμετέχει και ένας επίτιμος καλεσμένος από διαφορετική ποτοποιία της χώρας, στον οποίο θα απευθύνονται ερωτήματα και απορίες των φίλων του ούζου.

«Το ούζο δεν πίνεται μόνο του. Δεν είναι σαν άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Θέλει παρέα και γι’ αυτό ξεκινήσαμε τις διαδικτυακές συναντήσεις ώστε να το πίνουμε κάνοντας κουβεντούλα για περίπου μία ώρα. Ουζερί και ταβέρνες δεν υπάρχουν αυτό το διάστημα λόγω κορωνοϊού, όπως συνηθίζαμε να πηγαίνουμε παλαιότερα τις Κυριακές, άρα θα τα λέμε εξ αποστάσεως», συμπλήρωσε ο Συριανός συλλέκτης.

Ο κ. Βεκρής ξεκίνησε την προσωπική συλλογή του ούζου πριν από αρκετά χρόνια και συνεχώς την εμπλουτίζει. Αυτό το διάστημα έχει φτάσει τις 800 ετικέτες που προέρχονται από περισσότερες από 200 μικρές και μεγάλες ποτοποιίες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ακολούθως, προχώρησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας tsou.gr (που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως τσού.γκρισε) ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει για την ιστορία του ούζου, αλλά και να παραγγείλει από κάθε γωνιά του πλανήτη, από τις παρασκευάστριες εταιρείες, την ετικέτα της αρεσκείας του.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο