Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΈξοδοςΟ.ΝΑ.Σ.: Εκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της, ο Μανώλης Πολυκρέτης κέρδισε το φλουρί

Ο.ΝΑ.Σ.: Εκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της, ο Μανώλης Πολυκρέτης κέρδισε το φλουρί

|

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023. Ναξιώτες και φίλοι της Νάξου, εκπρόσωποι των ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων, ομοσπονδιών νησιών, των πολιτικών κομμάτων και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Επιστημών και των Τεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και συναντήθηκαν, μετά από τρία χρόνια, στο φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος» που στεγάζεται στο Δημαρχείο. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία.

Η εκδήλωση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε με το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Κεραμιωτών. Τα παιδιά τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ανεβάζοντας τη διάθεση του κόσμου. Το χορευτικό συνόδεψαν ο Μιχάλης Χερουβείμ στο βιολί και στο τραγούδι και ο Δημήτρης Φυρογένης (Μετοχάρης) στο λαούτο. Την παρουσίαση του χορευτικού έκανε η κ. Μαριλένα Καπίρη, Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Κεραμιωτών.

Η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Εύη Ζιούλη, καλωσόρισε, εκ μέρους του Δ.Σ., τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσε για τους επίσημους καλεσμένους. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., Μανώλης Καλαϊτζής, έλαβε το λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί από το Δ.Σ., οι οποίοι σχετίζονται με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των χωριών της Νάξου και των συλλόγων που τα εκπροσωπούν. Ο Πρόεδρος τόνισε την υποστήριξη της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια επίλυσης των πολλών και χρόνιων προβλημάτων του νησιού, για τα οποία έχει γίνει λεπτομερή αναφορά στα ψηφίσματα που εξέδωσε η Ο.ΝΑ.Σ..

Στον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Καλαϊτζής αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος. Η πρώτη με αφορμή την επέτειο των 350 χρόνων παρουσίας της Σχολής Ουρσουλινών και η δεύτερη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Επιπροσθέτως, ο κ. Καλαϊτζής ανέφερε την έκδοση της επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ και τις προγραμματισμένες εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην οργάνωση της εκδήλωσης και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων, πολιτών, πολιτικών και φορέων, για το «καλό του αγαπημένου μας νησιού της Νάξου».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Γ. Γραμματέας της Ο.ΝΑ.Σ., αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. να απονείμει τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτριο Στυλ. Κορρέ, Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και Πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών. Για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Λεβαντής, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο οποίος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κ. Κορρέ, εστίασε σε τρία χαρακτηριστικά, στον γιατρό, στον συν-άνθρωπο, στον συμπατριώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Λεβαντή, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτριο Κορρέ, ο οποίος στον αντιχαιρετισμό του αναφέρθηκε πόσο σημαντικό είναι η αναγνώριση από τον γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του και ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. για την απόφασή του να τον τιμήσει.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι κ. Χρήστος Λογαράς και κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ευλόγησαν την πίτα και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία. Στην πίτα υπήρχαν τρία φλουριά. Στην κεντρική πίτα το φλουρί «ήταν» ένα τρίκιλο κεφαλοτύρι -προσφορά της ΕΑΣ Νάξου και ένα συμβολικό δώρο προσφορά του κ. Μάνου Ελευθερίου. Τα άλλα δύο φλουριά ήταν στα κομμάτια που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους και αντιστοιχούσαν σε εισιτήρια με την Blue Star Ferries. Η τύχη ευνόησε τους: Μανώλη Πολυκρέτη, υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου (φλουρί κεντρικής πίτας), Ίωνα Στάθη (εγγονό του αείμνηστου π. Προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ. Μανώλη Μανωλά) και Ανδρέα Λεβαντή.

Στο κοινό προσφέρθηκαν ξηροί καρποί, αναψυκτικά, ποτά, γλυκά και αλμυρά εδέσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν προσφορές χορηγών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
– ο Ιωάννης Βρούτσης, πρώην Υπουργός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος βουλευτής Κυκλάδων (ΝΔ)
– η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων (ΝΔ)
-ο Φίλιππος Φόρτωμας, βουλευτής Κυκλάδων (ΝΔ)
-ο Ιωάννης Βλασερός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρος του ΝΟΒΕ, υπ. βουλευτής Κυκλάδων (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)
-ο Νίκος Μανιός, υπ. βουλευτής Α΄ Αθηνών (ΣΥΡΙΖΑ)
-η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, υπ. βουλευτής Κυκλάδων (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)
-η Μιλένα Αποστολάκη, υπ. βουλευτής Β΄ Αθηνών (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)
-η Ρένια Ζαρκαδούλα , υπ. βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)

– ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου
-ο Μανώλης Πολυκρέτης, υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
-ο Ιωάννης Κορρές, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Γαλατσίου
-ο Βασίλης Δερεδίνης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δ. Γαλατσίου
– ο Γιάννης Μανιάτης, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ, Δ.Γαλατσίου
-ο Κωνσταντίνος Ζώμπος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Γαλατσίου
-ο Νίκος Παντελιάς, Αντιδήμαρχος Δ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού
-η Χριστίνα Αντωνοπούλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Μεταμόρφωσης
-ο Πέτρος Μαγκανάρης, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Γαλατσίου
– Νίκος Μαγκανάρης και Γιάννης Οικονόμου, πρ. Αντιδήμαρχοι Δ. Γαλατσίου

– ο Μανόλης Σέργης, ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Θράκης, από την Επιτροπή Εκδόσεως ΝΑΞΙΑΚΩΝ
– ο Αντώνης Κουζούπης (Πρόεδρος) και ο Γιώργος Σταυρουλάκης (Αντιπρόεδρος) από την Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.
– ο Γιάννης Τζανετής (Γ. Γραμματέας) από την Ο.ΠΑ.Σ.
– ο Αντώνης Τζιώτης (Γ. Γραμματέας) και η Εύα Κοντού (Ταμίας) από την Ε.ΚΥ.Τ.
– ο Δημήτρης Κορρές (Πρόεδρος) και ο Αλέξανδρος Λεβαντής (μέλος Δ.Σ.) από την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών
– ο Γιάννης Λογαράς (Πρόεδρος) από την Πολιτιστική εταιρεία ΝΙΚΑΝΔΡΗ
– η Ματίνα Τσάφου (Πρόεδρος) από την Πολιτιστική εταιρεία Π.Ε.ΔΑΝ.

-ο Νίκος Μαϊτός, πρώην Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ.
-η Σοφία Γρατσία-Χατζούδη, πρώην Αντιπρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ.
– ο Μανώλης Μουστάκας, πρώην Αντιπρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ.
– ο Παναγιώτης Καμιλάκης, ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών
– ο Λαμπαδάκης Δημήτριος, στρατηγός ε.α.
– ο Αντώνης Παπακωνσταντής, πρώην Γ.Γραμματέας της Ε.ΚΥ.Τ.

Από τους Ναξιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους παρευρέθησαν οι: Κώστας Βερνίκος (Πρόεδρος Σ.Σαγκριωτών) Απόστολος Σαχάς (Σ. Κουρουνοχωρίου – Μύλων, μέλος του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.), Ηρώ Σημιτού (Πρόεδρος Σ. Δαμαριωνιτών), Βασίλης Τσάφος (Πρόεδρος Σ. Δανακιωτών), Ειρήνη Μπαρδάνη και Νίκος Νανούρης (αντιπρόσωποι Σ. Απεραθιτών, ταμίας και μέλος Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.), Θοδωρής Νικολάκης και Ελένη Ανδρή (Αντιπρόεδρος και Γ.Γραμματέας Σ. Κορωνίδας), Δημήτρης Παρτσινέβελος (Αντιπρόεδρος Σ. Σκαδιωτών –Μεσωτών και Ο.ΝΑ.Σ.), Λεβογιάννης Μιχάλης (Πρόεδρος Σ. Απολλωνιατών & μέλος του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.), Ζιούλη Ευανθία (Γ.Γραμματέας Σ. Δαμαλιωτών και Ο.ΝΑ.Σ.), Καλλιόπη Μαρούλη (Αντιπρόσωπος Σ. Ποταμιτών και μέλος Δ.Σ. Ο.ΝΑ.Σ.), Πέτρος Σιδερής (μέλος Δ.Σ. Σ. Κορωνιδιατών και Ο.ΝΑ.Σ.), Νικόλαος Φυρογένης (Πρόεδρος Σ. Κεραμιωτών), Στέλιος Λιαδάκης (Πρόεδρος Σ. Κυνηδαριωτών), Χάιδω Μουστάκη και Βασίλης Γρατσίας (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Σ. Φιλωτιτών).

Χαιρετισμό απέστειλαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος Δεμενόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, ο βουλευτής Κυκλάδων (ΣΥΡΙΖΑ) Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου Μάνος Ελευθερίου. Οι χαιρετισμοί έχουν αναρτηθεί στο blog της Ο.ΝΑ.Σ..

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Κεραμιωτών και τον Πρόεδρο κ. Νίκο Φυρογένη, τους μουσικούς που
– αφιλοκερδώς – προσέφεραν κέφι και χαρά στο κοινό, την Ε.Α.Σ. Νάξου και τον πρόεδρο της Δημήτρη Καπούνη (τυριά), τον Γιάννη Νανούρη ( Nanou donuts ), τον Νίκο Νανούρη (ρακή και κρασί), την ποτοποιία «Προμπονά» (κίτρο), την Blue Star Ferries, τα πρακτορεία εισιτηρίων Σταμάτη Καπίρη (Νάξος) και ARTTOUR (Πειραιάς), καθώς όλες και όλους που με την παρουσία τους τιμούν, στηρίζουν και υποστηρίζουν την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή