Συναυλία απόψε (06/07) με θεματική τον ελεύθερο και ρυθμικό αυτοσχεδιασμό από τους Απέργη & Λαφέρ – Σεμινάριο Μουσικής από τον Απέργη το επόμενο διήμερο (7 και 8 Ιουλίου) στην “Κυκλαδία”
H “Κυκλαδία” συνεχίζει τις δράσεις της… Και το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας, η Μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και ο λόγος στον Αντώνη Απέργη, ο οποίος και θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της μουσικής… Παράλληλα, δε θα έχει και ρόλο διδασκάλου σε σεμινάρια μουσικής. Συνθέτης και στιχουργός, αλλά και εξαιρετικός μουσικός (δεξιοτέχνης νυκτών οργάνων, όπως η κιθάρα και το ούτι, αλλά και το κανονάκι). Ως μουσικός έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στο χώρο έχοντας παίξει πλάι σε κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μανώλης Λιδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, ο Χρίστος Τσιαμούλης, η Μελίνα Κανά, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Κώστας Παυλίδης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Το πιο εντυπωσιακό; Το γεγονός ότι το πρώτο κομμάτι που “έπαιξα ήταν το «Black Magic Woman». Η πιο μαγική στιγμή που έχω ζήσει στη μουσική. Ακόμη και τώρα θυμάμαι όλη την εικόνα, μέχρι το πως ήταν ο τοίχος και η καρέκλα. Ήμουν έξω από το σπίτι μου, είχα ακουμπήσει την καρέκλα στον τοίχο και ο αδερφός μου, ο Νίκος έπαιζε τη μελωδία. Άρχισα να παίζω και εγώ μαζί. Μαγεύτηκα. Είχα πάθει πλάκα”.
Απόψε λοιπόν, στις 9 το βράδυ ο Αντώνης Απέργης θα δώσει συναυλία στα πηγάδια στον Δαμαλά
Συναυλία με θεματική τον ελεύθερο και ρυθμικό αυτοσχεδιασμό.
Αντώνης Απέργης: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξανδρος Λαφέρ: κλασική κιθάρα
Είσοδος 5 ευρώ.
Και Σάββατο – Κυριακή, θα έχουμε σεμινάριο μουσικής με τον Αντώνη Απέργη στην Κυκλαδία
Παλιές και νέες τεχνικές για την διεύρυνση της μουσικότητας.
Καθολική – κατά δύναμη – προσέγγιση στην τέχνη της μουσικής, με ασκήσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας.
Για όλα τα όργανα, τα είδη και το τραγούδι.
Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου από τις 18:00 ως τις 21:00.
Κόστος για το διήμερο 20 ευρώ.
Και όπως σημειώνει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο musicpaper.gr για τις επιρροές που έχει δεχτεί ” Αυτά που έχω ακούσει πιο πολύ; Είπαμε για τα λαϊκά. Μου άρεσε πάρα πολύ το «Jesus Christ Super Star». Ήμουν 12 ετών όταν παιζόταν και επειδή ήταν ακατάλληλο μέχρι 13 ετών, στο ταμείο έπαιρνα μία γκριμάτσα για να δείχνω αγριωπός και μεγαλύτερος. Είδα την ταινία γύρω στις 24 φορές! Είχα αγοράσει το δίσκο και την κασέτα! Άκουγα επίσης Genesis, πάρα πολύ, τους Yes και αρκετούς από τους Αμερικάνους της ροκ. Ήταν η εποχή που είχαν βγει και οι Thin Lizzy. Τότε σταμάτησα να ακούω ροκ. Άρχισε να μου αρέσει ο George Benson. Υπήρχαν και ΟΙ Genre Giant ή άλλα γκρουπ που καταλάβαινα πως κάνουν κάτι καλό, όπως ήταν οι Queen, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου άρεσαν. Κάτι πήγαινε κόντρα στη χημεία μου. Μου φαίνεται πως έβγαζαν μία ειρωνεία αφ’ υψηλού. Ειρωνεία έχουν και οι Genesis, αλλά μοιάζουν σαν να μην είναι το κέντρο του δίκαιου. Τζαζ έχω ακούσει πολύ λίγο. Να, ο Benson, που είπαμε, είναι μια ενδιάμεση κατάσταση, ακόμη μου αρέσει και μετά άκουγα κι ό,τι υπήρχε εύκαιρο από φιλαράκους, Gilesby, Charlie Parker, Coltrane, Miles Davis”.