Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΝάξος - Φεστιβάλ Νάξου: Aegean jazz in trio (29/07)

Νάξος – Φεστιβάλ Νάξου: Aegean jazz in trio (29/07)

|

Το 20ο Φεστιβάλ Νάξου ξεκινάει τη μουσική διαδρομή του το φετινό καλοκαίρι την προσεχή Τετάρτη 29 Ιουλίου με τους Aegean Jazz in trio … (video)

Με έναν ιδιαίτερο μουσικό τόνο, το 20ο Φεστιβάλ Νάξου κάνει το πρώτο του βήμα, όσον αφορά τις συναυλίες… Κι αυτό γιατί την Τετάρτη 29 Αυγούστο, στο Πύργο Μπαζαίου (ώρα έναρξης 21:30) θα έχουμε την συναυλία των Aegean Jazz in trio…  Κι όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό … φυλλάδιο ” Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά και συνθέσεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz.   

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με αυτό που διεθνώς περιγράφεται με τον όρο “ intuitive music. Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το 2017 το Aegean Jazz project εμφανίστηκε με ένα κουαρτέτο γνωστών και καταξιωμένων μουσικών και τον Β. Ρακόπουλο. H πρώτη ζωντανή ηχογράφηση του σχήματος από την συναυλία της 1ης Ιουνίου 2017 εκδόθηκε σε CD από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.. 

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Μουσικοί

Στάθης  Άννινος πιάνο / πλήκτρα

Αντρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα, φλικόρνο

Βασίλης Ρακόπουλος κλασσική κιθάρα midi, φωνητικά

https://www.youtube.com/watch?v=n17zC5dRVco&feature=youtu.be

Χρόνος: Τετάρτη 29/07 | 21.30 | Πύργος Μπαζαίου | Είσοδος 15€ 

Χώρος:

Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου. / 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού / Τηλ. 22850 31402

Για την υγεία και την ευεξία όλων, συνιστούμε στους θεατές να διατηρούν μεταξύ τους ασφαλείς αποστάσεις και να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου όταν φτάνουν και αναχωρούν από όλους τους χώρους όπου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου.

English Text …

Aegean Jazz in trio

Wednesday 29/07 | 21.30 | Bazeos Tower | Tickets 15€

A particularly atmospheric concert based on Aegean musical characteristics and cadences, within the context of contemporary jazz trends. It is an experimental, improvisational composition which falls within the international movement of ‘Intuitive Music’. The idea of the Aegean Jazz project was developed in the aftermath of concerts by Marcus Stockhausen and Vasilis Rakopoulos within the context of performances and workshops organized by the Goethe Institute and the University of Macedonia.

It is not only that the original compositions are characterized by the austerity of the Cycladic idiom, but also the way of approaching and interpreting, searching for a sound which echoes the clarity of the light of the Cycladic islands.

The musicians get together at a unique level of experimental ethos and spirit, acting in an “intuitive” musical & poetical manner, setting the musical dialog on a level of high alertness and emotional content.

The first live recording of the ensemble was made of the performance on June 1st 2017 and produced by the Cultural Foundation of the National Bank of Greece in December 2017. In 2020, the Aegean Jazz project is enriched by the participation of a superb Trio of accomplished musicians who accompany Vasilis Rakopoulos.

Musicians:

Stahthis Anninos piano, keyboards

Andreas Polyzogopoulos trumpet, flugelhorn, vocals

Vassilis Rakopoulos classical & midi guitar, vocals

Venue / Info:

Bazeos Tower: 17th century monument, situated on the 12th Km of the main road linking the capital city of Naxos (Chora), with the seacoast of Agiassos. / Tel. +30 22850 31402

Considering everyone’s health and well-being, we strongly recommend that spectators keep safe distances and they wear protective face masks when arriving at and departing from all venues where Naxos Festival events are being held.

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορέσετε να βρείτε εδώ...

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Ίος στην κορυφή με το σκοτύρι – Το ελληνικό τυρί που ξετρελαίνει τους Ολλανδούς

Έρευνα του Griekenland.net κατατάσσει την Ίο πρώτο γαστρονομικό προορισμό για τους φίλους του τυριού, με το παραδοσιακό σκοτύρι να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας