Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΝάξος - Cycladia Culture: Και το Tango Show στα καλύτερά του

Νάξος – Cycladia Culture: Και το Tango Show στα καλύτερά του

|

Μία από τις πλέον διάσημες ορχήστες τάνγκο στην Ευρώπη, οι Hyperion Ensemble!!, βρίσκονται στη Νάξο και απόψε (20:30) θα παρουσιάσουν στο χώρο της Cycladia μία ξεχωριστή μουσική παράσταση – δειτε βίντεο 

Μετά από χρόνια και πάλι στην Ελλάδα οι Hyperion Ensemble!! Η πιο διάσημη και περιζήτητη ορχήστρα τάνγκο στην Ευρώπη θα είναι μαζί μας στην Ελλάδα από τις 4 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σε σύνθεση τρίο με τον δημιουργό και φλαουτίστα της ορχήστρας Bruno Fiorentini, και τους ταλαντούχους Gino Zambelli στο μπαντονεόν και τον Αργεντίνο Martin Troncozo στην κιθάρα και φωνή. Οι Hyperion Ensemble trio μετά την περιοδεία τους στην Ρωσία και πριν την Ινδονησία, θα κάνουν μια στάση πρώτα στην Νάξο για μια συναυλία το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου και για δύο σεμινάρια μουσικότητας για χορευτές του τάνγκο την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

Οι Hyperion Ensemble ξεκίνησαν την καριέρα τους στο τάνγκο το 1992 και αρχικά ασχολήθηκαν κυρίως με ρεπερτόριο του Astor Piazzola αλλά στην συνέχεια με το τάνγκο γενικά. Στις πάνω από 1000 εμφανίσεις τους στην Ευρώπη και όχι μόνο, οι Hyperion συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα ονόματα του Τάνγκο όπως οι: Miguel Angel Zotto, Sebastian Arce και Mariana Montes, Esteban Moreno και Claudio Codega, Chicho Frumboli και Juana Sepulveda και πολλούς άλλους. Οι Hyperion έχουν ήδη δημοσιεύσει 9 CD και ετοιμάζουν το δέκατο, ηχογραφημένο από συναυλίες των Hyperion με τον διάσημο μπαντονεονίστα Juan Jose Mosalini.

Hyperion Ensemble Τrio
Bruno Fiorentini, φλάουτο
Gino Zambelli, μπαντονεόν
Martin Troncozo, κιθάρα και φωνή

https://www.ensemblehyperion.com/

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Συναυλία: Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 20:30, είσοδος 8 ευρώ.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με μια αυθεντική milonga, δηλαδή μια χορευτική συνεύρεση, όπου δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να χορέψει Tango με την συνοδεία της ζωντανής μουσικής των Hyperion Ensemble.

Σεμινάριο μουσικότητας για χορευτές Tango:
Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00, κόστος 20 ευρώ.

Με τη συνοδεία της ζωντανής μουσικής, γίνεται αναφορά στους ρυθμούς και στην ερμηνεία της μουσικής του Tango από τους χορευτές.

Εισαγωγή στο Tango:
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00, είσοδος ελεύθερη.
Στα πλαίσια της απογευματινής συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην Κυκλαδία, ο διευθυντής της ορχήστρας Hyperion Ensemble Bruno Fiorentini θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση του Tango και της ιστορίας του, και θα μιλήσει για τη μουσική του και τον χορό. Θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό σεμινάριο για όλους, όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι δεν έχουν ξαναχορέψει Tango να έρθουν σε επαφή με την μουσική και να μάθουν τα πρώτα βασικά βήματα του χορού.

Τα σεμινάρια χορού θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της Αγγελιάνας Βλάχου.

Πληροφορίες – επικοινωνία:

info@cycladia.org

22850 32678
14 χλμ. επαρ. οδού Νάξου-Απειράνθου . Δαμαλάς . Νάξος
τ.κ. 84302

www.cycladia.org


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια της Νάξου: Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα στην παραλία της Χώρας (photos)

Ήπειρος, Πόντος, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος συναντήθηκαν στη Νάξο σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά με έντονο παλμό, ζωντανή παράδοση και καρδιά γεμάτη Ελλάδα

Cycladic Nexus στην Ίο: Όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά τον Πρωτοκυκλαδικό Σκάρκο

Μια μοναδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου μετατρέπει τον θεσμικό χώρο σε πεδίο ζωντανού διαλόγου μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με έργα 12 καλλιτεχνών να συνομιλούν με την ιστορία του Σκάρκου.

Επίτιμος Δημότης Θήρας ανακηρύχθηκε ο καθηγητής Δημήτριος Χριστοδούλου

Σε συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε το επιστημονικό έργο του διακεκριμένου Έλληνα φυσικού – Βράβευση μαθητών Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσότεροι σχολικοί καθαριστές στη Σαντορίνη – Ενίσχυση για το 2025-2026

Από 36 σε 44 οι θέσεις καθαριότητας στα σχολεία της Σαντορίνης – Ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας με μέριμνα του Δήμου Θήρας

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα μεταχειρισμένα οχήματα προτείνει η Ε.Ε.

Απαραίτητο πιστοποιητικό κύκλου ζωής από ΚΤΕΟ για μεταβίβαση – Στόχος η σταδιακή ανανέωση του στόλου και η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης

Ο Παντελής Θαλασσινός στο Φιλώτι, Μουσική βραδιά στη σκιά του Ζα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έρχεται στο ΆθλοΘέατρο Φιλωτίου στις 5 Αυγούστου για μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα, με αγαπημένα τραγούδια και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην κορυφή σε Ελλάδα και Κύπρο το ΕΚΠΑ – Σαρώνει στις διεθνείς κατατάξεις

1ο Πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο, 216ο παγκοσμίως και με κορυφαίες επιδόσεις σε Ιατρική, Καρδιολογία και Δημόσια Υγεία – Διακρίσεις στις Times και US News Rankings 2025

ΑΑΔΕ: Δωρεάν app σαρώνει το Ψηφιακό Πελατολόγιο σε 20′

Τέλος στις πολύπλοκες διαδικασίες – Με ένα scan στην πινακίδα και το QR της απόδειξης, οι επαγγελματίες «ξεμπερδεύουν» χωρίς κόστος και καθυστερήσεις.

Ο Σωτήρης Μπιλλής στην Μύκονο, σημαντική ενίσχυση ενόψει της Stoiximan Basket League

Ο 28χρονος φόργουορντ με εμπειρία από Κολοσσό, Πανιώνιο και Καρδίτσα εντάσσεται στον Α.Ο. Μυκόνου για την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στην Α1 κατηγορία.

Η Σαντορίνη μαγεύει την Τουρκία, δημοσιογράφοι από Κωνσταντινούπολη εξυμνούν το νησί και τις γεύσεις του

Με φόντο την έναρξη της απευθείας σύνδεσης Κωνσταντινούπολης–Σαντορίνης, Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί και κατέγραψαν την απαράμιλλη ομορφιά του, τη γαστρονομία και τις υποδομές του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.