Ανοικτοί για το κοινό 28 φάροι της χώρας την Κυριακή 21 Αυγουστου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων – Πόσοι βρίσκονται στις Κυκλάδες
Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου θα έχουν οι πολίτες, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους σε 28 φάρους της χώρας, την Κυριακή 21 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.
Στις Κυκλάδες έχουμε τέσσερις φάρους (που θα είναι επισκέψιμοι), ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Για τους περισσότερους ξεχωρίζει αυτός στη Σαντορίνη (Ακρωτήρι) γιατί θεωρείται ότι είναι στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων… Εμείς θα κρατήσουμε στο μυαλό μας, αυτόν στην Πάρο (θέση Κόρακα) γιατί έχει σχέση με τον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πάριο αλλά και γιατί πολύ απλά όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό ερχόμενοι από Πειραιά βλέπουμε .. Νάξο.
Όπως εγινε γνωστό από το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγουστου το κοινο θα μπορεί να επισκεφθεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τους φαρους σε:
1. Αγ. Νικόλαο – Κέα
2. Ακρωτήρι – Θήρα
3. Αρκίτσα – Φθιώτιδα
4. Μουδάρι – Κύθηρα
5. Βρυσάκι – Λαύριο
6. Γερογόμπο – Κεφαλονιά
7. Γουρούνι – Σκόπελος
8. Δρέπανο – Χανίων
9. Καστρι – Οθωνοί
10. Κερί – Ζάκυνθος
11. Σκινάρι – Ζάκυνθος
12. Κρανάη – Γύθειο
13. Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκη
14. Μελαγκάβι – Λουτράκι
15. Πλάκα – Λήμνος
16. Κόρακα – Πάρος
17. Κοκκινόπουλο – Ψαρά
18. Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολη
19. Ταίναρο – Λακωνία
20. Κόπραινα – ‘Αρτα
21. Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα
22. Μονεμβασιά – Λακωνία
23. Λάκκα – Παξοί
24. Βασιλίνα – Ευβοία
25. Πάππα-Ικαρία
26. Σπαθί – Σέριφος
27. Δουκάτο – Λευκάδα
28. Κατάκολο – Ηλεία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.