Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΈξοδοςΗ Αμοργός και η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα πρωταγωνιστούν στην ταινία “Μαρία” της...

Η Αμοργός και η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα πρωταγωνιστούν στην ταινία “Μαρία” της Μαρίας & Αναστασίας Κορινθίου

|

Γεμάτες πάθος και αγάπη για το νέο κινηματογραφικό τους εγχείρημα μίλησαν στο amorgos news  η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κορινθίου και η σεναριογράφος της ταινίας, Αναστασία Κορινθίου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο της Μαρίας… ένα όνειρο που σε λίγο χρονικό διάστημα θα γίνει πραγματικότητα!

H Μαρία και η Αναστασία, όπως οι ίδιες λένε, ψάχνουν συνεχώς σαν «μαμούνια» στοιχεία και πράγματα για την ταινία που θα γυριστεί στην Αμοργό και το σίγουρο είναι πως θα συζητηθεί πολύ.

Πώς προέκυψε η ιδέα της συγκεκριμένης ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Ήθελα πάντα να κάνω μια ταινία που να μυρίζει Ελλάδα, να είναι παραδοσιακή και να θυμίζει τον παλιό καλό κινηματογράφο. Μια μέρα είχα δει ένα όνειρο… εκείνη την ημέρα σηκώθηκα πήρα τηλέφωνο την ξαδέρφη μου και την ρώτησα πολύ απλά αν θέλει να κάνει μια ταινία μαζί μου. Το σκέφτηκε λίγο και σχεδόν αμέσως μου είπε το «ναι»! Μέσα σε τρεις εβδομάδες από το πρώτο μας τηλεφώνημα η Αναστασία είχε έτοιμο το σενάριο. Ένα σενάριο που θα μας ταξιδεύει στην Αμοργό του 1943.

Πώς καταλήξατε στην Αμοργό;

Μαρία Κορινθίου: Η Αμοργός προέκυψε από το γεγονός πως η Αναστασία ήθελε ένα νησί με άγρια ομορφιά. Δεν έχουμε πάει ποτέ στην Αμοργό και δεν την είχαμε σκεφτεί ποτέ. Προέκυψε πάνω στη συζήτηση. Έτσι απλά. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να κάνουμε την έρευνα μας γύρω από το νησί και την ιστορία του για να δούμε αν μας ταιριάζει, είδαμε πως όλα «κούμπωναν»! Όλα ήταν ιδανικά! Σαν ένα αόρατο χέρι να μας έδειξε την Αμοργό! Σαν να έχει βάλει το χέρι της η Παναγιά τη Χοζοβιώτισσα! Το λέω και ανατριχιάζω αλλά πραγματικά και εγώ και η Αναστασία αισθανθήκαμε το ίδιο από την πρώτη στιγμή!

Αναστασία Κορινθίου: Μετά όλα ήρθαν από μόνα τους. Τα σημάδια που λαμβάναμε ήταν πολλά και όλα μας έδειχναν πως αυτή η ταινία έπρεπε να γίνει στην Αμοργό και στην Παναγιά.

Αναστασία εσύ εμπνεύστηκες και έγραψες το σενάριο;

Αναστασία Κορινθίου: Υπάρχει κάτι εδώ που η Μαρία δεν το λέει. Μπορεί εγώ να υπογράφω το σενάριο ωστόσο πολλά στοιχεία τα πρόσθεσε η Μαρία. Τελείωνε από το θέατρο, θυμάμαι, ερχόταν μεσάνυχτα σπίτι μου και δουλεύαμε μαζί… Δεν το λέει αλλά το σενάριο έγινε και από τις δύο. Το λέω και συγκινούμαι. … Το κομμάτι της συγγραφής για εμένα είναι μοναχική υπόθεση για πρώτη φορά στη ζωή μου όμως ένιωσα την ανάγκη να συνεργαστώ με κάποιον. Την ήθελα δίπλα μου. Εγώ είχα γράψει το βασικό σενάριο αλλά για να ολοκληρωθεί και να δείτε όλα αυτά τα πρόσθετα που θα δείτε δουλέψαμε μαζί. Ήταν μαγικό… μου έλεγε μια λέξη η Μαρία που εκείνη την ώρα την χρειαζόμουν αυτή τη λέξη και από αυτή τη λέξη εγώ έβγαζα όλη τη σκηνή…Υπάρχουν πολλές σκηνές που είναι δημιούργημα της Μαρίας.

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μελετάμε την πρότασή σας  να συμπεριλάβουμε στην ταινία μας  το αγίασμα του Άη Γιώργη του Βαλσαμίτη.Έίναι ένα σημαντικό ιστορικό & θρησκευτικό γεγονός που ταιριάζει πολύ στην Αμοργό του 1943.

Ποιος θα είναι ο ρόλος της Μαρίας που είναι και ο πρωταγωνιστικός;

Αναστασία Κορινθίου: Η Μαρία είναι μια νησιώτισσα, μια Αμοργιανή. Έχει όλα τα στοιχεία της μεσογειακής νησιώτισσας. Είναι μελαχρινή, όμορφη μέσα και έξω. Είναι όμως και ένα αγρίμι, μια επαναστάτρια της εποχής. Πιστεύει στην θρησκεία, πιστεύει στην Παναγια και είναι η εγγονή του παπά του νησιού. Δεν γνωρίζει ωστόσο τα πάντα για την καταγωγή της. Η καταγωγή της είναι μυστικό, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της ταινίας και τότε θα κληθεί να προστατέψει αυτό που αγαπά πιο πολύ απ’ όλα… την εικόνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας! Στο νησί θα φτάσει μια ομάδα Γερμανών με εντολή Χίτλερ να βρεθεί η εικόνα και να μεταφερθεί στην Γερμανία. Ο Χίτλερ αναζητούσε όντως θρησκευτικά κειμήλια. Γενικά την εικόνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας δεν ήταν λίγες οι φορές που κατακτητές την ήθελαν και οι κάτοικοι του νησιού την προστάτευαν και την έκρυβαν!

Η Μαρία θα πρέπει να προστατέψει την εικόνα της, να προστατέψει την πίστη της  αλλά τίποτα γι αυτή δεν θα είναι εύκολο. Η Μαρία θα έχει να αντιμετωπίσει συγκρούσεις εσωτερικές αλλά και τον έρωτα που θα μπει στη ζωή της και θα βρει στο πρόσωπο του κατακτηκή. Σε αυτή την ταινία θα δούμε κάτι που δεν το έχουμε δει πουθενά αλλού. Εδώ το θρησκευτικό συναίσθημα ενώνει δύο ανθρώπους, η ανάγκη της Μαρίας να πιστέψει ο άθεος Γερμανός τη θρησκεία της και η ανάγκη του Γερμανού να πιστέψει σε κάτι.

Μαρία Κορινθίου: Είναι μια δραματική ταινία που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και σαφέστατα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι μυθοπλασίας στις ιστορίες που εξελίσσονται μεταξύ των ανθρώπων. Και μπορούμε να πούμε πως είναι και μια ρομαντική ιστορία.

Αναστασία Κορινθίου: Με μία λέξη θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η ταινία είναι Ελλάδα.

Ποιοι άλλοι ηθοποιοί θα πλαισιώσουν την ταινία;

 

Μαρία Κορινθίου: Δεν είναι όλοι ανακοινώσιμοι. Μπορούμε όμως να πούμε για τον Μπουράκ Χακί.Ο Μπουράκ Χακί, ο Τούρκος ηθοποιός, θα υποδυθεί τον Κιράν έναν Τούρκο με καταγωγή από την Έφεσσο και κρυπτοχριστιανό. Ο Κιράν ανήκει στο τάγμα των νυχτερινών προστατών. Οι νυχτερινοί προστάτες ήταν ένα επαναστατικό κίνημα των ιπποτών, ναϊτών με στόχο την προστασία θρησκευτικών αντικειμένων. Υπάρχουν και 4 κεντρικοί Γερμανοί ηθοποιοί. Ο ένας είναι ο πρωταγωνιστής ο Γιόχαν, ο Φραν ο κακός του τάγματος, ο Τόμας και ο Οτοράν που ήταν και υπαρκτό πρόσωπο. Ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ που ήθελε να βρει ακόμα περισσότερο και από τον Χίτλερ το Άγιο Δισκοπότηρο. Η Μαρία πάντως θα ερωτευτεί τον Γιόχαν! Ο ηθοποιός ακόμα δεν έχει κλείσει όμως.

Ποιοι είναι οι συντελεστές της ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Σκηνοθέτης είναι ο Γιάννης ο Αϊβάζης, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Νίκος Βούλγαρης, σκηνογράφος η Κική Μήλιου, την μουσική θα γράψει ο Δημήτρης Ίσαρης και και το σενάριο φυσικά η Αναστασία Κορινθίου! Δεν έχουν κλείσει ακόμα όλοι…

Θα χρειαστείτε άτομα από την Αμοργό;

Θα χρειαστούμε άτομα από την Αμοργό. Κυρίως γυναίκες του νησιού, παιδιά! Θα κάνουμε και πανηγύρι… όλο το νησί θα καλέσουμε εκεί! Το πιο πιθανό είναι να χρειαστούμε άτομα για δεύτερους και τρίτους ρόλους. Θέλουμε να είναι Αμοργιανοί.

Πότε θα κατέβετε Αμοργό;

Μαρία Κορινθίου: Εντός των επόμενων ημερών θα βρεθεί στο νησί ο Γιάννης (Αίβάζης) μαζί με τον Νίκο τον διευθυντή φωτογραφίας και την σκηνογράφο. Την δεύτερη φορά που θα κατέβουμε στο νησί μάλλον μετά το Πάσχα θα κατέβουμε και εμείς για να οργανώσουμε όλα όσα πρέπει. Τότε θα κάνουμε το casting για τους Αμοργιανούς.

Αναστασία Κορινθίου: Στο δεύτερο ταξίδι έχει ζητήσει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, να έρθει για να είναι εκεί και ο ίδιος καθώς το θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως μια τέτοια ταινία γυρίζεται στην Αμοργό. 

Πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα;

Εμείς κυνηγάμε να γίνουν τα γυρίσματα Ιούνιο – Ιούλιο.

Στους κινηματογράφους πότε θα βγει;

Για να πάει στα φεστιβάλ που εμείς ευχόμαστε να πάει και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δεν πρέπει η ταινία να προβληθεί στους κινηματογράφους. Άρα το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει γυρίσματα Ιούνιο – Ιούλιο και «δέσιμο» της ταινίας Αύγουστο, Σεπτέμβριο,Οκτώβριο για να προλάβουμε τα φεστιβάλ που ξεκινούν το φθινόπωρο. Άρα στις αίθουσες θα βγει το φθινόπωρο του 2018.

Ποιος είναι ο στόχος σας με την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Θέλουμε αυτή η ταινία να φύγει και έξω. Για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές τις οποίες εμείς τις τηρούμε. Πολλές από αυτές τις προϋποθέσεις ο κόσμος δεν τις ξέρει. Πρέπει για παράδειγμα να είναι όλα αυθεντικά τα κοστούμια, τα κοσμήματα, όλα τα πλάνα, η μουσική. Τα πάντα. Είναι πολλοί αυστηροί έξω και στις επιτροπές των φεστιβάλ.

Οι Αμοργιανοί και γενικά όσοι ακούν για την ταινία τι σας λένε;

Αναστασία Κορινθίου: Ο Δήμαρχος Αμοργού Νίκος Φωστιέρης μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και γενικά όλο το διοικητικό συμβούλιο.

Μαρία Κορινθίου: Γενικά όλος ο κόσμος από τότε που άκουσε πως θα κάνουμε αυτή την ταινίας μας στέλνει μηνύματα και πολλοί Αμοργιανοί μας λένε «είμαστε από το νησί ό,τι θέλετε μπορούμε να βοηθήσουμε»! Είναι υπέροχο αυτό που ζούμε. Αισθάνεσαι ομάδα, αισθάνεσαι πως έχεις όλο και περισσότερο κόσμο μαζί σου που πλαισιώνει και αγαπά αυτό που εγώ και η Αναστασία δουλεύουμε μέσα από την καρδιά μας!

Οι ομορφιές του νησιού θα φανούν στην ταινία;

Αναστασία Κορινθίου: Η ταινία ειναι 100% Αμοργός. Γυρισμένη στην Αμοργό, θα μιλάει για την Αμοργό και «πρωταγωνίστρια» η αγαπημένη του νησιού η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα.

Μαρία Κορινθίου: Η περιουσία μας είναι τα ωραία μας μέρη και δεν τα εκμεταλλευόμαστε! Η ταινία βέβαια είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλη την ομορφιά της Αμοργού. Γι αυτό το λόγο θα γυρίσουμε την ίδια περίοδο ένα μικρό ντοκιμαντέρ αποκλειστικά και μόνο για την Αμοργό. Σίγουρα αυτό θα μπορούμε να το παίξουμε και πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους.

Maria The Movie

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή