«Goût de France – Good France 2019» – Το μεγαλύτερο δείπνο του κόσμου, εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα! – Τέσσερα εστιατόρια στις Κυκλάδες (Σύρος, Σαντορίνη, Σίφνος και Νάξος) θα συμμετάσχουν στην μεγάλη βραδιά της 21ης Μαρτίου – Δείτε το μενού της “Αναγέννησις” στην Κόρωνο
«Goût de France – Good France 2019». Το μεγαλύτερο δείπνο του κόσμου εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα είναι θεσμός και μάλιστα είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την ικανότητα των chef που έχουν γαλουχηθεί στην πατρίδα της γαστρονομίας.
Αναφερόμαστε σε μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Σεφ Alain Ducasse, με στόχο να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς.
Πότε; Μα την 21η Μαρτίου και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και στην Ελλάδα…
Στις 21 Μαρτίου 2019, χιλιάδες Σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν την ίδια μέρα ένα παραδοσιακό γαλλικό δείπνο στους πελάτες τους. Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας!
Πάνω από 3.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν φέτος σε αυτή τη γαλλική γιορτή της γαστρονομίας εκ των οποίων 114 στην Ελλάδα σε 34 ελληνικές πόλεις !
Και οι Κυκλάδες δίνουν βροντερό παρών με τέσσερα εστιατόρια σε ισάριθμα νησιά… Στη Σύρο έχουμε το « San Mihali Greek Fine Dining Cuisine» με τον chef Αλέξανδρο Καρακατσάνη, στην Σαντορίνη το «Cabo Rosso» με τον chef Γιώργο Ξυνό και στην Σίφνο το «CAYENNE RESTAURANT ART GALLERY» με τις δημιουργίες του chef Νικόλαου Νερούτσου..
Όμως, υπάρχει και η Νάξος. Και το πιο εντυπωσιακό; Στην Κόρωνο. Το εστιατόριο «Anagennisis» που από το 2007 μας ταξιδεύει στο χώρο της γαστρονομίας και συνεχίζοντας την παράδοση καθότι στον ίδιο χώρο υπήρχε καφενείο την δεκαετία του 80. Σεφ ο Ιωάννης Παπακωνσταντής και η ιστοσελίδα που μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε, δεν είναι άλλη από την www.anagennisis-naxos.com
Εμείς να σας πούμε ότι το γαλλικό μενού της 21ης Μαρτίου στο «Αναγέννησις» της Κορώνου περιλαμβάνει: ως ορεκτικό: Μανιτάρια γεμιστά με χοιρινό, τυρί κρέμα και ροκφόρ, ως κύριο πιάτο: Μοσχάρι µπρεζέ µε πουρέ λαχανικών, υπάρχει επιλογή τυριών: Μπρι με θυμαρίσιο μέλι και μαύρο σουσάμι και ως επιδόρπιο: Μιλφέιγ με φύλλο σφολιάτας και κρέμα σοκολάτας και το κόστος χωρίς κρασί στα 28 ευρώ…
Δείτε τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων που συμμετέχουν στην Ελλάδα στο ακόλουθο link και κλείστε από τώρα τραπέζι: https://bit.ly/GoodFrance-katalogos2019
Πληροφορίες για τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας :
Στα ελληνικά https://bit.ly/GoodFrance19-el
Στα γαλλικά https://bit.ly/GoodFrance19
Πληροφορίες για τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε όλο τον κόσμο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.goodfrance.com