Χωρίς τον περιορισμό των 6 ατόμων ανά τραπέζι η εστίαση και η διασκέδαση – Οχι στην αύξηση των θεατών στα γήπεδα – Την επόμενη εβδομάδα για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
Πολύ κουβέντα για το τίποτα τελικά…
Ως έχουν αναμένεται να παραμείνουν τα μέτρα στην εστίαση, καθώς οι ειδικοί στη συνεδρίασή τους, εκτιμούν ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την πολυπόθητη χαλάρωση. Μοναδική εξαίρεση ο αριθμός των καθήμενων ανά τραπέζι. Έως τώρα προβλεπόταν πως στο ίδιο τραπέζι μπορούσαν να κάτσουν έως έξι άτομα, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να καταργείται τελείως ο συγκεκριμένος περιορισμός.
Κατά τις ίδιες πηγές, η απαγόρευση των ορθίων στην εστίαση θα συνεχιστεί, με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και όσους νόσησαν τους τελευταίους τρεις μήνες.
Την ίδια ώρα, για άλλη μία χρονιά -την τρίτη κατά σειρά- φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις (σ.σ. η ανακοίνωση πάει για την επόμενη εβδομάδα όταν και θα έχουμε νέα συνεδρίαση), ενώ η πληρότητα στα γήπεδα θα μείνει ίδια, δηλαδή στο 10%, με πλαφόν τα 1.000 άτομα.
Το σκεπτικό της Επιτροπής
Η εισήγηση της Επιτροπής προκύπτει μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που ναι μεν δείχνουν μείωση της διασποράς, αλλά τα κρούσματα έχουν μείνει “καρφωμένα” σε πενταψήφια νούμερα, την ώρα που ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι λεγόμενοι “σκληροί” δείκτες των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνωμένων.
Για το ζήτημα της χαλάρωσης των μέτρων ρωτήθηκε πρόσφατα και η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Τότε είχε απαντήσει ότι ήδη “γίνεται κουβέντα για το πώς θα ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά του αν θα αρχίσει (επιπλέον χαλάρωση) τι θα εισηγηθούμε εμείς σαν Επιτροπή. Αν είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε κάποια χαλάρωση, από πού θα ξεκινήσουμε. Γιατί από τη μια βλέπουμε μπροστά μας με αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακά μια αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά, πολύ μεγάλος όγκος ενεργών κρουσμάτων. 140.000 συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή έχουν τον ιό και δυνητικά μπορούν να τον μεταδώσουν, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς”.
Συνεπώς θέλει σκέψη, πρόσθεσε, παραδεχόμενη πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν. “Βλέπουμε και άλλες χώρες ευρωπαϊκές να χαλαρώνουν (τα μέτρα). Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά, τα υπέρ και τα κατά, να μην δώσουμε λάθος μηνύματα” κατέληξε η κα. Παπαευαγγέλου.