Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΕλλάδα - Covid19: Από αύριο (30/12) διασκέδαση έως τις 12 χωρίς μουσική

Ελλάδα – Covid19: Από αύριο (30/12) διασκέδαση έως τις 12 χωρίς μουσική

|

Νέα δέσμη μέτρων τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, στις 6 π.μ. όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (video) 

Από αύριο, Πέμπτη, στις 6 π.μ., ΄- όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα –  θα τεθεί σε ισχύ η νέα δέσμη μέτρων, αντί για τις 3 Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν αρχικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η χθεσινή ημέρα..   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.657 νέα κρούσματα της νόσου, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με προχθές, γεγονός που φανερώνει την επέλαση της μετάλλαξης «Ομικρον» στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση καταγράφεται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 9.882 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 3.226 μόνο στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Την ταχεία επικράτηση της «Ομικρον» στην Αττική καταδεικνύουν και οι εργαστηριακοί έλεγχοι δειγμάτων, σύμφωνα με τους οποίους το 42,1% των ελέγχων στην Αττική που έγιναν από 20/12 έως 27/12 αφορούσε άτομα που είχαν προσβληθεί από την «Ομικρον». Το αντίστοιχο ποσοστό στην περιφέρεια ήταν 7,7%. Και να σκεφτείτε ότι φοβούνται ότι σήμερα τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 30.000 (!!!) 

Ειδικότερα, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

# Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

# Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει η εστίαση, μένοντας ανοικτή έως τις 2 το πρωί.

# Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική.

# Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

# Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

# Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

# Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

# Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων με χαρακτηριστικά πάρτι, είτε σε δημόσιο είτε σε μισθωμένο χώρο.

Η απόφαση για εφαρμογή των νέων μέτρων από αύριο, δηλαδή πριν τις 3 Ιανουαρίου που σχεδιαζόταν αρχικά, ελήφθη και επίσημα το πρωί, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία και των κ. Τσιόδρα και Πλεύρη. 

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη.

Τόνισε πως επειδή το σύστημα υγείας ακόμη πιέζεται και από τη μετάλλαξη Δέλτα, υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικές δομές για παραχώρηση κλινών και προσωπικού.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ζήτησε να σταματήσουν να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο