Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΔΑΠΠΟΣ: Χριστούγεννα και επίσημα στη Σαντορίνη

ΔΑΠΠΟΣ: Χριστούγεννα και επίσημα στη Σαντορίνη

|

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ άνοιξε χθες τις πόρτες του για το κοινό και όσοι βρέθηκαν στην τελετή έναρξης του είχαν τη χαρά να ζήσουν μία φαντασμαγορική εμπειρία. (photo) 

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ άνοιξε χθες τις πόρτες του για το κοινό και όσοι βρέθηκαν στην τελετή έναρξης του είχαν τη χαρά να ζήσουν μία φαντασμαγορική εμπειρία.

Από νωρίς το απόγευμα γονείς και παιδιά κατέκλυσαν το χώρο, τηρώντας φυσικά κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο και αφού περπάτησαν πρώτα το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», στη συνέχεια έπαιξαν με την ψυχή τους στα παιχνίδια και δοκίμασαν κάθε λογής ποτά και εδέσματα, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και τα εμπορικά περίπτερα με τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Στη συνέχεια της χθεσινής βραδιάς, οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική και τη Χορωδία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, την οποία μάλιστα παρακολούθησε και ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος.  

Έπειτα, τη… σκυτάλη πήρε η οικοδέσποινα της χθεσινής βραδιάς και έγκριτη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 κ. Χρύσα Φώσκολου που ανέβηκε στη σκηνή, πραγματοποιώντας μια μικρή αναφορά στην ιστορία και τις δράσεις του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού».  

Ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζος Βασίλης με τη σειρά του αφού ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους του Οργανισμού, τους εθελοντές και όσους βοήθησαν στη δημιουργία του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τους μειωμένους οικονομικούς πόρους λόγω της πανδημίας του covid-19, ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Έτσι, με τη βοήθεια της Χρύσας, του κοινού και των παιδιών η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε, το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε και ο ουρανός πάνω από το Κλειστό Γυμναστήριο φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, σηματοδοτώντας την έναρξη των «Χριστουγέννων στη Σαντορίνη».

Μαζί με το δέντρο μας φωτίστηκε παράλληλα και παρουσιάστηκε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος με το καρουζέλ, το σπίτι των ξωτικών και το σπίτι του Άη Βασίλη γεμίζοντας παιδιά, ενώ φυσικά η διασκέδαση δεν σταμάτησε χάρη στον d.j Ζούνη και τις μουσικές επιλογές του.  

Τα παιδικά χαμόγελα που ακούσαμε, τα παιδικά μάτια που αντικρίσαμε να λάμπουν από ευτυχία και οι ευχές όλων αποτελούν για μας το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε, νοιώθοντας πραγματικά περήφανοι για το χωριό μας.

Καθημερινά μπορείτε να μαθαίνετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας, οι οποίες όλες παρέχονται δωρεάν προς το κοινό, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.christmas-santorini.com.

Και φέτος, στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό μας» είστε όλοι καλεσμένοι…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή